banner6

Medikal sektörü alacaklarının tahsilini istiyor

Medikal ürünler imal ve ticareti sektörü temsilcilerinin yer aldığı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 60. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kemal Terzi “Pandemi dönemindeki ihtiyaçların karşılanması noktasında başarılı çalışmalar yürüten sektörümüzün kamu ve üniversite hastanelerindeki birikmiş alacaklarının hızlı bir şekilde ödenmesini istiyoruz” dedi.

Sektörel Haberler 14.09.2020, 13:28 14.09.2020, 13:28
Medikal sektörü alacaklarının tahsilini istiyor
Medikal ürünler imal ve ticareti sektörü temsilcilerinin yer aldığı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 60. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kemal Terzi “Pandemi dönemindeki ihtiyaçların karşılanması noktasında başarılı çalışmalar yürüten sektörümüzün kamu ve üniversite hastanelerindeki birikmiş alacaklarının hızlı bir şekilde ödenmesini istiyoruz” dedi. Özellikle pandemi döneminde virüsün yayılmasını engellemek amacıyla medikal ürünlerin temini noktasında özverili çalışmalar gösteren sektör temsilcileri kamu ve üniversite hastanelerinin uzun dönemdir bekleyen birikmiş alacaklarının hızlı bir şekilde ödenmesi talebinde bulundu.

“Alacaklarımızı tahsiledemiyoruz”

Sektör temsilcilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi adına komite olarak ziyaretler ve istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini de dile getiren Terzi, “Firmalarımızın nakit sıkıntıları önemli bir boyuta geldi. Başta kamu ve üniversite hastanelerinde birikmiş alacaklarımızı tahsil edemiyoruz. ” diye konuştu.

Sektör salgın döneminde önemli bir sınav verdi

Medikal sektörü temsilcilerinin salgın döneminde ciddi bir sınav verdiğini kaydeden Terzi, ödemelerin tahsilinde yaşanan sıkıntının firmaları olumsuz etkilediğini söyledi.   Terzi, tahsilatta yaşanan sıkıntıların devam etmesinin sektörü daha büyük sorunlarla karşı karşıya bırakabileceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51