banner6

MARSİFED, KOBİ'lerin Sıkıntılarına Dikkat Çekti

Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) Başkanı Ramazan Kaya beraberindeki heyetle, İYİ Parti’nin daveti üzerine TBMM’de İYİ Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Toplantıda KOBİ’lerin bilinen sıkıntılarını dile getiren MARSİFED Başkanı Kaya “Son beş yıl içinde ülkemizin çok zor bir dönemden geçtiğini söyleyebiliriz.

Sektörel Haberler 19.10.2020, 20:50 19.10.2020, 20:50
MARSİFED, KOBİ'lerin Sıkıntılarına Dikkat Çekti
Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) Başkanı Ramazan Kaya beraberindeki heyetle, İYİ Parti’nin daveti üzerine TBMM’de İYİ Parti Grup Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda KOBİ’lerin bilinen sıkıntılarını dile getiren MARSİFED Başkanı Kaya “Son beş yıl içinde ülkemizin çok zor bir dönemden geçtiğini söyleyebiliriz. 2016 yılında yaşanan hain darbe girişimi, 2018 yılında Rahip Brunson krizi ile yıla 3,79 TL’den başlayan ABD doları 7,21 TL’yi gördü. 2019 yılının ikinci yarısında başlayan ekonomik kriz, 2020 yılında tam krizin etkileri azalmaya başlarken çıkan koronavirüsü ve onun ekonomimiz ile dünya ekonomilerine verdiği zarar nedeniyle KOBİ’lerimiz ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Bu olumsuz gelişmelere bağlı olarak, özellikle dövizle borçlanmış olan ya da ithalata dayalı çalışan şirketlerin bilançolarının bozulmasına ve konkordato ilanlarındaki artışlara ve pandemi nedeniyle hizmet sektöründeki okul, otel, AVM ve restoranların kapandığına şahit olduk. Bursa’mızda da bazı işyerleri açılmamışken, özellikle otomotiv sektörü, lojistik sebeplerden dolayı henüz tam kapasite ile çalışamamaktadır. Çalışan firmalarımızda her türlü önlemi almalarına rağmen risk altında çalışmaktadır. Bazı işyerleri, çalışanları koronavirüse yakalandığı için çalışamamakta yada eksik insanla çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu da siparişlerin terminlerinin uzamasına neden olmaktadır. Ülkemizde 3. çeyrekte alınan tedbirlere ve teşviklere bağlı olarak bir canlanma olduğunu görüyoruz. Temennimiz bunun artarak devam etmesidir” dedi.

 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51