banner6

Makina imalatçıları genel kurul yaptı

Makine İmalatçıları Birliği (MİB) 18. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkanlığına mevcut başkan S. Emre Gencer seçildi.

Sektörel Haberler 16.05.2022, 22:47
Makina imalatçıları genel kurul yaptı

MİB 18. Olağan Genel Kurulu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Hasan Büyükdede ve Mehmet Kacır ile MAİB Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Kara­velioğlu ve sektörü temsilcilerinin katılı­mıyla gerçekleştirildi.

Genel Kurul’da konuşan MİB Yönetim Kurulu Başkanı S. Emre Gencer, bir dönem daha kendilerini göreve layık gören üye­lere teşekkür etti. Makine sektörü olarak Avrupa’daki etkinliklerini sürdürebilmek adına AB Yeşil Mutabakatına uyumda hızlı hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Gencer, “Yeşil Avrupa Eylem Planı, Döngüsel Ekonomi Eylem Planı ve AB Diji­tal Tek Pazarı mevzuatlarına uyumda geç kalmamamız gerektiğini her vesileyle gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Türk makine sektörünün küresel öl­çekte ön plana çıkacak nitelikte bir ma­kine ihtisas fuarı düzenlemesi gerektiğine vurgu yapan MİB Başkanı Gencer, bunun ancak devlet politikası ve desteğiyle müm­kün olacağını dile getirdi.

Konuşmasında yeni döneme ilişkin de­ğerlendirmelerde de bulunan S. Emre Gen­cer şunları söyledi: “Başarılı olmak için bu dönemde çok daha iyi koşullar oluştu. Son yıllarda yerli makine üretimini önceleyen ekonomik programlar yürürlüğe kondu. Bu programların etkin ve hızlı bir şekilde uygulanması açısından sorumlulukları­mız her zamankinden fazla.”

Genel Kurul’da konuşan Sanayi ve Tek­noloji Bakan Yardımcıları Hasan Büyük­dede ve Mehmet Fatih Kacır makine sektörünün ülke ekonomisi için önemine vurgu yaparak, MİB yönetimine çalışma­larında başarılar dilediler.

MİB’in yeni dönem yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu

Yönetim Kurulu Asil Liste: S. Emre Gen­cer, Ender Yılmaz, Ahmet Özkayan, Mus­tafa Bozkurt, Memiş Kütükcü, Cemal Dener, İlknur Cantürk, Oktay Büyükdede, Filip Minasyan, Osman Fatih İğrek ve Fatih Kar.

Yönetim Kurulu Yedek Liste: M. Selçuk Ataseven, Ata Can Dirin, Murat Baykal, Abdullah Böyet ve Emre Alpagut.

Denetim Kurulu Asil Liste: Hüseyin Dur­maz, Kutlu Karavelioğlu ve Sevda Kayhan Yılmaz

Denetim Kurulu Yedek: Cavat Terzi, Fah­rettin Gökçüoğlu ve Hasan Çetiner

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51