banner6

Hazır yemek sanayi en güvenilir sektör

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, Koronavirüs salgınının toplumda hijyen ve sanitasyon konusundaki hassasiyeti artırdığını belirterek, özelikle gıda sektöründe güven unsurunun ön plana çıktığını söyledi. Başkan Dönmez, hazır yemek ve catering sektörünün halen devam eden salgın sürecinin en güvenilir sektörlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Sektörel Haberler 08.09.2020, 12:53 08.09.2020, 12:53
Hazır yemek sanayi en güvenilir sektör
Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, Koronavirüs salgınının toplumda hijyen ve sanitasyon konusundaki hassasiyeti artırdığını belirterek, özelikle gıda sektöründe güven unsurunun ön plana çıktığını söyledi. Başkan Dönmez, hazır yemek ve catering sektörünün halen devam eden salgın sürecinin en güvenilir sektörlerinden biri olduğuna dikkat çekti.  BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, hazır yemek ve catering hizmeti alan kişi ve kurumların sektörle ilgili en küçük bir kuşkusu olmaması gerektiğini belirtti. Dönmez,  hizmet alınan firmaların lisanslı ve ruhsatlı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Hazır yemek ve catering sektörünün salgın nedeniyle oluşan yeni koşullara uyumda en hazır sektörlerden biri olduğunu ifade Dönmez, şunları dile getirdi: “Hizmet koşullarımız zaten güvenli gıda ve toplum sağlığı açısından azami derecede hassasiyet göstermemizi gerektiriyor. Sektörümüzde hijyen ve sanitasyon kurallarına geçmişte de çok önem veriliyordu. Maske, bone, galoş,  eldiven ve dezenfaktan kullanımı, kullanılan ekipmanların temizliği, kullanım alanlarının havalandırılması gibi birçok uygulama konusunda benimsenmiş kültürel birikimlerimiz ve alışkanlıklarımız var. Bunlar, hem yasal zorunluluk, hem vicdani açıdan sektörün vazgeçilmezleridir.

‘Toplumsal hassasiyetin artması sektör için olumlu bir gelişme’

Yeni süreçte, güvenli gıda konusunda toplumsal hassasiyetin artmasını sektörümüz açısından olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.  Coşkun Dönmez, ruhsatsız işletmelerin kendilerine bildirilmesi halinde, dernek olarak yasal girişimde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51