banner34

banner50

banner6

'Güneş; temiz enerji, sonsuz kaynak'

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Enerji Uzmanlık Grubu ortaklığıyla, “Çatınızdaki Enerji Potansiyeli” konulu online toplantı gerçekleştirildi. Coşkunöz Metal Form’dan Oğuz Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sunvital Enerji firmasından Serkan Ulaşan, Güneş Enerji Sistemi’nin (GES) tercih edilme nedenlerini şöyle sıraladı: “Temiz enerji, sonsuz kaynak, coğrafi avantaj, cari açığı azaltma potansiyeli, enerjide dışa bağımlılığı azaltması, yatırım maliyetinin düşüklüğü, artan verimlilik, izleme, analiz imkanı, uzun ömür ve garanti süresi.

Sektörel Haberler 01.03.2021, 22:59 01.03.2021, 22:59
'Güneş; temiz enerji, sonsuz kaynak'
Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Enerji Uzmanlık Grubu ortaklığıyla, “Çatınızdaki Enerji Potansiyeli” konulu online toplantı gerçekleştirildi.
Coşkunöz Metal Form’dan Oğuz Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sunvital Enerji firmasından Serkan Ulaşan, Güneş Enerji Sistemi’nin (GES) tercih edilme nedenlerini şöyle sıraladı: “Temiz enerji, sonsuz kaynak, coğrafi avantaj, cari açığı azaltma potansiyeli, enerjide dışa bağımlılığı azaltması, yatırım maliyetinin düşüklüğü, artan verimlilik, izleme, analiz imkanı, uzun ömür ve garanti süresi. Bunların dışında karbon emisyonunu düşürmesi ve buna bağlı ticari anlaşmalardaki karbon yaptırımlarına da çözüm oluşturabiliyor.” GES sistemlerinin bakım maliyetinin neredeyse sıfıra yakın olduğunu da dile getiren Ulaşan, 2-3 yılda bir panellerin saf suyla temizlenmesinin yeterli olduğunu da söyledi. Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Tacettin Türker ise, GES’lerin çatı uygulamalarında dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Doç. Dr. Türker, konuşmasında farklı çatı sistemlerine göre GES uygulama yöntemlerini anlatırken, “Mevcut yapı gelecek ek yükü taşıyabilir mi? Tasarımı ne olmalı?” sorularına yanıtlar arandığını da kaydetti. Doç. Dr. Türker, “Proje var ve uygun yapılmışsa proje üzerinden. Proje var ama uygun yapılmamışsa, performans analizi gerekiyor. Proje yok ise rüzgar ve kar yükü gibi analizlerin yapılması gerekiyor” dedi.
Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TURSEFF’ten Seyran Hatipoğlu ise, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası destekli bir programla, 2015’teki GES uygulamalarının finansmanın yüzde 61’ini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51