banner6

GÖRSİAD 11 yaşında

Görükle, İrfaniye ve Başköy’deki sanayicilerin güç birliği oluşturarak sorunlarını ve taleplerini tek bir ağızdan dile getirmek amacıyla 21 Nisan 2010’da kurulan Görükle Sanayici ve İş Adamları Derneği, kuruluşunun 11’inci yılını kutluyor. 

Sektörel Haberler 27.04.2021, 01:19
GÖRSİAD 11 yaşında

Uzun yıllar GÖRSİAD Başkanlığı görevinde bulunan İbrahim Doğangün’ün ardından, 2019 yılında bayrağı devralan Beka – Mak Makina firma sahibi Engin Çetiner, GÖRSİAD’ın geçmiş yıllarını, bölgedeki güncel çalışmalarını ve gelecek hedeflerini anlattı. 

GÖRSİAD’ın en önemli hedefinin üyelerin oluşturduğu güç birliği ile bölgenin ortak sorunlarını çözmek olduğunu vurgulayan GÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Çetiner, GÖRSİAD’ın kamu kurumlarınca bölge adına referans kurum olarak kabul edildiğini söyledi. “Dernek olarak üyelerimizin işlerini artırmak ve onları ortak paydada buluşturmak için gayret gösteriyoruz” diyen Çetiner derneğin kuruluş esasını ise şöyle açıkladı; “Derneğimiz, bir çatı kuruluş olarak, yasa ve etik kurallar çerçevesinde, toplum çıkarlarını esas alarak, kapsadığı bölgenin alt ve üst yapı sorunlarının çözümü, potansiyellerin değerlendirilmesi yönünde faaliyette bulunmayı amaç edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur.”

Başköy, Ankara’dan onay bekliyor
GÖRSİAD’ın kapsadığı, Görükle Bölgesi’nde başlıca sorunların çözüldüğünü ve buranın son 1,5 yılda ciddi doluluk oranına ulaştığını belirten Çetiner, Gökçeköy ve İrfaniye’de ise asfaltlama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Başköy’deki Islah OSB süreci ile ilgili süreç hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Çetiner, “Bu bölgede her şeye sıfırdan başladık. Derneğimiz organizatörlüğünde 2016 yılında tapularımız değişti, kanuni terklerimiz yapıldı. Şu anda tüm evraklarımız tamamlandı ve gerekli şartlar yerine getirildi. Burada bir organize sanayi bölgesi yaratmaya çalışıyoruz. Şu anda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelecek olumlu haberleri bekliyoruz. Ankara’dan onay gelir gelmez, ıslah çalışmalarını tamamlayacağız” dedi. Başköy’ün konum olarak değerli bir bölgede yer aldığına dikkat çeken Çetiner, bölgenin OSB statüsüne kavuşmasıyla daha nitelikli bir yapıya kavuşacağının altını çizerek, “OSB olmamız ile birlikte altyapı sorunlarının çözümü başta olmak üzere sanayicimizin işlerine fayda sağlayacak gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz” dedi.


KURULUŞ: 
Dönemin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Görükle, İrfaniye ve Başköy’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının sahiplerinin katıldığı kahvaltılı bir toplantı organize etti. Bozbey, toplantıda, sanayicilere, sorunların çözümü için güç birliği yapmaları çağrısında bulundu. Bunun üzerine harekete geçen bölge sanayicileri, 24 firmanın katılımıyla GÖRSİAD’ı kurdu. GÖRSİAD’ın kurucu başkanlığını ise Etis Metal Kaplama’nın sahibi İbrahim Doğangün üstlendi. GÖRSİAD’da 9 yıl başkanlık görevini sürdüren Doğangün, görevini 2019 yılında Beka-Mak Yönetim Kurulu Başkanı Engin Çetiner’e devretti. 

Başkan’dan çağrı: Engin Çetiner
Avantajlı konumumuz ve sevkiyat kolaylığı nedeniyle bölgemiz yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Görükle ve Göçmen Konutları’na yakınlığımız nedeniyle firmalarımız iş gücü konusunda sıkıntı yaşamıyor. Görükle ve İrfaniye altyapı açısından daha oturmuş bölge ancak Başköy bölgesinde de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bölgemize yatırım yapan ve yapacak firmalara avantajlar sunup, onların işlerine değer katmak istiyoruz.


GÖRSİAD’ın 11 yıllık karnesi

Görükle
Görükle, eski bir sanayi bölgesi olmasına rağmen yatırım açısından geride kalmış, her geçen gün artan firma sayısı altyapı sorunlarının büyümesine neden olmuştu. GÖRSİAD’ın gayretleriyle bölgede altyapı çalışmaları hız kazandı. Nilüfer Belediyesi bölgedeki asfalt, BUSKİ ise yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalar, bölgeyi sanayici için daha cazip bir konuma getirdi ve son yıllarda yapılan yatırımlarda ciddi bir artış yaşandı. GÖRSİAD, bölgedeki elektrik hatlarını güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Başköy 
GÖRSİAD’ın kapsadığı alan içindeki en sorunlu bölgeyle ilgili çalışmalar 2012 yılından beri aralıksız sürüyor. 1/25.00, 1/5.000 ve 1/1.000 planlarının düzenlenmesiyle sıfırdan başlayan çalışmalar, süreç içerisinde tapuların değişmesi, kanuni terkler tamamlandı. GÖRSİAD bu süreçte firmaların ruhsat ve GSM süreçlerinde destek oldu. Bölgenin Islah OSB süreciyle ilgili tüm belgeleri tamamlayıp, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunan GÖRSİAD, onayın ardından ıslah çalışmalarını tamamlamış olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle 1/25.000’lik plan sürecinin tamamlanmasıyla bölge OSB olmak için hazır olacak. Bölgenin altyapı çalışmaları sürüyor. Yol çalışmaları başladı. Bölgenin ana yol koduna getirilmesi bekleniyor. Bursagaz, bölgeyi yatırım planlarına aldı. Bölgenin altyapı tesisi hat üzerinden döşeyecek. Sanayicilerin bölgeye yatırımları hız kazandı. Bölgedeki firma sayısının iki içinde 50, beş yıl içerisinde 100’e ulaşması hedefleniyor. 


Gökçeköy – İrfaniye 
Bölgenin yol sorununu GÖRSİAD, Nilüfer Belediyesi ile yaptığı görüşmeler neticesinde çözüme kavuşturdu. Bölgedeki plan çalışmaları derneği önderliğinde takip ediliyor.


GÖRSİAD ÜYELERİ
1    ACT BETON
2    AIR SPRING SÜSPNSİYON
3    BAŞATLAR ORMAN ÜRÜNLERİ
4    BEKA-MAK MAKİNA
5    BİLEKLER İNŞAAT MAKİNALARI
6    BURSA GÜMRÜK ANTREPO
7    BURSA MODA TEKSTİL
8    BURSA MODERN AMBALAJ
9    CORVAC OTOMOTİV
10    DEMİRCİOĞLU GROUP
11    DEMSAR OTOMOTİV
12    DURMAZLAR MAKİNA
13    DURSUNOĞLU MAKİNA
14    EDDA MAKİNA 
15    ELEKTROTEKS ELEKTRONİK TEKSTİL
16    ETİS METAL KAPLAMA TESİSİ
17    EPLAS MAKİNA EN. TESİSLERİ SAN TİC A.Ş.
18    FLY MUTFAK
19    GAR-MAK MAKİNA
20    GENÇ GÖZDE TARIM MAKİNALARI
21    HASTAVUK GIDA 
22    HASEL OTOMOTİV
23    HARPUT TEKSTİL
24    HB GIDA DAĞ.PAZ.TURZ. SAN TİC.LTD.ŞTİ.
25    İNTERKAN-HÜSEYİN YILMAZ
26    IPM GALVANO YÜZEY KAPLAMA
27    KARE İNŞAAT
28    KOÇASLANLAR OTOMOTİV
29    KOZABİRLİK KOOPERATİF
30    KURTSAN GIDA
31    KROMASİS KATAFOREZ
32    MATAY EGZOZ
33    MARMARABİRLİK GIDA
34    MEHMET ORUÇ İNŞAAT
35    MERZE MOBİLYA
36    MİNTEKS TEKSTİL
36    MUSTAFA ACAR (ACARSOY TEKSTİL)
38    NORM BURSA BİRLEŞTİRME ELEMANLARI
39    OZANCAM
40    ÖZGÖZDE IVECO
41    PENGUEN GIDA
42    POLİKOR KİMYA 
43    SENAL MOBİLYA
44    SELÇUK PLASTİK PVC CAM KAPLAMA
45    SOM BURSA
46    ŞAHİNLER MAKİNA
47    ŞAHTERM ELEKTRİKLİ  ISITICILAR
48    TCC-GRAMMER OFICE
49     ÖZLİDER
50    ÜÇSER TEKNİK SERVİS
51    YEŞİL BURSAM TURİZM
52    YSL OTOMOTİV 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51