banner6

Eker turizmin geleceğini değerlendirdi

Eker turizmin geleceğini değerlendirdi

Sektörel Haberler 26.05.2020, 00:00 26.05.2020, 00:00
Eker turizmin geleceğini değerlendirdi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Burkon Kongre & Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, Mersin Turizm Otelcilik Mezunları ve Mensupları Derneği (METİOD) İstanbul Şubesi ile yaptığı online toplantıda sektörün geleceğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.



Böyle bir krizle ilk defa karşılaşıldığını söyleyen Eker, “Turizm Bakanlığı bir adım attı ama bir takım eksiklikler var. Eksiklikleri tamamlayarak yola devam edeceğiz. Bu dönem biraz da kervanı yolda düzeceğimiz bir süreç olacak” dedi.

Bu süreçte turizmcilerin de elini taşın altına koyduğuna değinen Eker, “Şu an çoğu otelci tamamen sektörü için, turizmin gelişmesi için müşteri olmamasına rağmen otellerini açıyor. Önümüzdeki 1 yıl boyunca da satışımız neredeyse olmayacak. Yani 1,5 yılımızı kaybettik. Kısa Çalışma Ödeneği çok ivedi devreye sokuldu bundan memnunuz ama özellikle bu dönemde stopaj ve vergi alınmaması, turizme bir ayrıcalık tanınması gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmasında ‘Sağlıklı Turizm’ vurgusu da yapan Eker, otellerde açık büfelerde çok fazla ve sağlıksız beslenmenin sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Eker, bu anlamda açık büfelerin yavaş yavaş kalkacak olmasının hem israfın önüne geçeceğine, hem de sağlıklı beslenmeye imkan tanıyacağına değindi.

Sektör olarak pandemi sonrası yapılacak kongre ve fuar organizasyonlara hazırlıklarını kaydeden Eker, gelecek dönemde hibrit kongrelerin ön plana çıkacağını söyledi. Eker, “Gelemeyen veya gelmek istemeyen katılımcılar da online olarak katılacak. Bu bizlere yeni fırsatlar da doğuracak. Eskiden 500 kişinin direk katıldığı kongre yaparken şimdi online ile birlikte 1500 kişilik kongreler olacak” ifadelerini kullandı.


Sayı: 1252 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51