Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında üretime başlayan, Türkiye’de 26 il ve dünyanın 7 farklı ülkesinde tüketiciyle buluşarak, yıllık 40 milyon TL ciro ile kent ekonomisine katkı sağlayan Muradiye Su markasının ardından Bursa Su markası ile sektördeki pazar payını artırmayı hedefliyor.

Bursa’nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal tüm değerleri ön plana çıkarıp, kent ekonomisi için katma değer sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Uludağ’dan gelen pınarlar da şehir ekonomisine can suyu oluyor. Kestel’in Gözede mevkiinde Uludağ yamaçlarında 2018 yılında ‘Muradiye Su’ markası ile üretime başlayan su şişeleme fabrikası, 11 farklı ürün gamıyla kısa zamanda sektörün önemli bir markası haline geldi. Oluşturduğu istihdamın yanında yıllık 40 milyon TL ciro ile kent ekonomisine değer katan Muradiye Su, Libya, Almanya, Hollanda, Belçika, Suudi Arabistan, Filistin, Kuveyt olmak üzere 7 farklı ülke ile Türkiye’de de 26 farklı kentte tüketiciyle buluştu. Uludağ pınarlarının tüketiciyle ekonomik ve sağlıklı şekilde buluşturulmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Su’nun yanında yeni markası ‘Bursa Su’ ile sektördeki gücüne güç katacak.

Hayat su ile devam eder
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni markası ‘Bursa Su’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iklim değişikliğinde yaşanan gelişmelerin bu şekilde devam etmesi halinde, bütün dünyada yüzde 40 oranında bir küresel su açığına maruz kalınacağını söyledi.
Bu konu üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Malum hayat su ile devam etmektedir, suyun kullanım alanları bütün hayatımızı kapsamaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak BUSKİ marifetiyle Bursa’nın hem bugününü hem de yarınlarını kapsayacak biçimde, su ihtiyacını karşılamak adına çalışma ve yatırımlarımıza bütün gayretimizle devam ediyoruz.
Bunun yanında Jeotermal AŞ şirketimiz ile ambalajlı su yatırımı ve yeni markamızla ilgili heyecanımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Neden ‘Bursa Su’?
Su fabrikasında önümüzdeki birkaç yıl içinde istihdamın artacağını ve yıllık 100 milyon TL’nin üzerinde ciro hedeflediklerini de kaydeden Başkan Aktaş, “Peki, Muradiye Su varken “neden Bursa Su markası?” Bilindiği gibi Bursa’mız ambalajlı doğal kaynak suyu pazarında; kalitesi ve tüketicilerin tercih etme eğilimi noktasında Türkiye’nin en önde gelen şehri olmayı başarmış durumda. Bursa’nın doğal kaynak sularının pazarda; sağlıklı, lezzetli, olumlu ve avantajlı bir algısı var. Biz de açıkçası bu avantajı fırsata çevirmek istedik ve “Bursa Su” markasını Büyükşehir Belediyemizin bünyesine katabilmek için kolları sıvadık. Bu noktada bugün, ‘Muradiye Su’ya kardeş olarak ortaya çıkardığımız ‘Bursa Su’ markamız ile Bursa isminin sektördeki avantajlarını da kullanmış olacağız. Böylelikle markamızın pazardaki tutunma sürecini kısaltmanın yanı sıra, tercih edilme noktasında önemli bir ayrıcalık sağlamış olacağız. Sektördeki hemen her oyuncunun bu markaya sahip olmak gibi bir arzusunun olduğunu biliyoruz. Bu markayı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak tescil etmiş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 
Editör: TE Bilisim