banner34

banner50

banner6

Bursalı tekstilciler Paris'te buluştu

Bursalı tekstilciler Paris'te buluştu

Sektörel Haberler 17.02.2020, 21:00 17.02.2020, 21:00
Bursalı tekstilciler Paris'te buluştu
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve BTSO tekstil sektörü temsilcileri, modanın başkenti Paris'te eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Premiere Vision Paris ve Texworld Paris fuarlarına katıldı. 


2021-2022 ilkbahar-yaz moda trendlerinin belirlendiği bu iki fuarda Türkiye'den toplam 290 firma yer aldı.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), tekstil sektörü ihracatına güçlü ivme kazandırmak için 10-13 Şubat tarihleri arasında modanın başkenti Paris'te eş zamanlı olarak düzenlenen Premiere Vision Paris ve Texworld Paris fuarlarına dergi standı ile katıldı.
"FRANSA, BÜYÜK BİR
PAZAR POTANSİYELİ OLUŞTURUYOR
UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Fransa'nın Türkiye'nin tekstil ihracat pazarları arasında 2019 yılsonu itibarıyla 121 milyon dolar ihracatla 19. sırada yer aldığını, aynı zamanda da 2018 yılında dünya tekstil ithalatçı ülkeleri arasında toplam 4,3 milyar dolar ithalat ile 14. sırada bulunduğunu söyledi. Türk tekstil sektörünün her geçen gün daha da güçlendiğini ifade eden Engin, "Sektörümüz gerek Ar-Ge ve inovasyonda gerekse de tasarım ve ileri teknoloji konularında büyük ivme yakaladı. Türkiye'den toplam 290 firma ile eş zamanlı gerçekleştirilen bu iki fuara katılım sağladık. Türk tekstil sektörünü ve öncü firmalarını yabancı sektör profesyonellerine nitelikli tanıtım yapabilmek için her iki fuarda da dergi standı ile yer aldık. Fuar boyunca hem dergimiz TFF Magazine hem de Türk tekstil firmaları yabancı sektör temsilcilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Premiere Vision Paris Fuarı'na İtalya, Fransa, Çin, İngiltere, Hindistan, Almanya ve ABD başta olmak üzere 49 ülkeden 1.759 firma, Texworld Paris Fuarı'na da 1.000 firma katıldı. Biz de Premiere Vision Paris ve Texworld Paris gibi prestijli fuarlarda yer alarak Türk tekstil sektörünün gücüne ve ürün kalitesine vurgu yaparak dünya pazarında daha da geniş pay almayı amaçlıyoruz diye konuştu.

"BURSA FİRMALARI
HER GEÇEN YIL ETKİNLİĞİNİ ARTIRIYOR
BTSO üyeleri, Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında yurt dışına açılmaya devam ediyor. BTSO ve KOSGEB destekleriyle düzenlenen organizasyonda 30 firmadan 80'i aşkın sektör temsilcisi Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen Texworld Fuarı'na ziyarette bulundu. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, tekstil sektöründe Türkiye'nin lider kentlerinden olan Bursa'nın tasarım ve kalite bakımından dünya standartlarında olduğunu vurguladı. Ali Uğur ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti'nde yaşanan "Corona Virüsü vakalarının fuara yansıdığını ve bu yıl Çinli katılımcı sayısının azaldığını da sözlerine ekledi.

UTİB'den alınan bilgilere göre, Premiere Vision Paris fuarına katılan Bursalı firmalar :
FİRMA ADI

AKBAŞLAR TEKSTİL
AKTEKS TEKSTİL / NEON
ALTINSU TEKSTİL
AVRUPA PASİFİK
BARUTÇU TEKSTİL
BATMAZ TEKSTİL
BEZTAS TEKSTİL
BIMS TEKSTİL
BZ JACQUARD
CONFETTI FABRICS
DERHAN TEKSTİL
DİLEK TEKSTİL
ELYAF
EZGİ TEKSTİL
FUN TEKSTİL
GULDOGAN SHIRTING
GULDOGAN
GÜLİPEK TEKSTİL
HANTAS TEKSTIL
İLAY TEXTILE
İPEKER
KORUKCU TEKSTİL
KOTONTEKS
KÜÇÜKÇALIK
M.A.C. TEKSTİL
MARSALA TEXTILE
MELTAM TEKSTİL
MERIDYEN – MERLINE
NİLBA TEKSTİL
JADE LACE – NUREL TEKSTİL
ÖZÇİMEN TEKSTİL
ÖZEL TEKSTİL
PARLAMIŞ ATADAN TEKSTİL
POLYTEKS
RABEK TEKSTİL
REİSOĞLU
SAYGI (SIMMOD)
SÖNMEZ ASF
YEKPA TEKSTİL
SYK TEKSTİL
PASTEL BY YILMAZİPEK

Sayı: 1238 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51