banner6

Bursa sanayisine yeni yatırım alanları şart

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bursa’daki sanayi alanlarının toplam yüzölçümü içindeki payının yalnızca binde 8 olduğunu belirterek, Bursa sanayisi için yeni yatırım alanları oluşturulması gerektiğini vurguladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgeleri Konseyi Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sektörel Haberler 28.09.2020, 23:44 28.09.2020, 23:44
Bursa sanayisine yeni yatırım alanları şart

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bursa’daki sanayi alanlarının toplam yüzölçümü içindeki payının yalnızca binde 8 olduğunu belirterek, Bursa sanayisi için yeni yatırım alanları oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgeleri Konseyi Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin katılımıyla gerçekleştirildi. BUTEKOM’da düzenlenen toplantıda Bursa sanayisinin güncel konuları değerlendirildi.

“Bursa’dan büyük beklentilerimiz var”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bakanlık olarak sanayisi gelişmiş bütün illerde kent dinamikleri ve sanayicilerle bir araya geldiklerini aktardı. Bursa’nın Türkiye için çok önemli bir sanayi merkezi olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Bursa sanayi açısından gelişmeye müsait bir bölge. Sanayicilerimizin de bu yönde talepleri var. Bursa sanayisinin mevcut 50 milyon metrekarelik alanının en az 25 milyon metrekare daha genişletilmesi yönünde bir talep var. Bakanlık olarak bu gelişime katkı sağlamaya hazırız. Bursa’dan büyük beklentilerimiz var. Kentin ekonomiye katkılarının daha da artacağına inanıyorum. Yerli otomobilin de geldiği şehir olarak Bursa artık bunun için ihtiyaç duyulan altyapıyı da geliştirmek zorunda.” dedi. Büyükdede, “Bursa şu anda görüldüğü kadar çok fazla sanayi alanı üretmiş bir şehir değil. Toplam alanın sadece binde 8’i sanayiye ayrılmış” ifadelerini kullandı.

“TEKNOSAB 4 yılda yatırıma hazır hale geldi”

BTSO öncülüğünde hayata geçirilen TEKNOSAB projesinin Türkiye’nin en hızlı gelişen projesi olduğunu kaydeden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ilk günden bu yana takip ettiği TEKNOSAB’ı 4 yıl gibi kısa bir sürede yatırıma hazır hale getirdik. Sanayiciler için a’dan z’ye her düşünüldü” dedi.

“Bursa sanayisi  büyümek istiyor”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa’da büyümek isteyen bir sanayinin olduğunu ifade etti. Bursa sanayisinin yol haritasının belirlenmesi açısından düzenlenen toplantının çok kıymetli olduğunu ifade eden Vali Canbolat, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye katılımları için teşekkür etti.Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Baran Çelik, Türkiye’nin sanayi alanları açısından fakir bir ülke olduğunu söyledi. Bursa’nın 17 sanayi bölgesi olmasına rağmen bu OSB’lerdeki alanların toplamının Gaziantep ve Konya gibi illerdeki tek bir OSB’nin büyüklüğüne denk geldiğini ifade eden Çelik, “Bursa’da sanayi yatırımları için çok büyük alanlarımız yok. Şirket olarak bu yüzden Bursa dışına yatırım yapmak zorunda kaldık. BTSO’nun TEKNOSAB projesi bizi bu konuda çok rahatlattı” dedi.

“TEKNOSAB, büyük yatırım alanı ihtiyacımıza cevap verecek”

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Bursa sanayisinde büyük yatırım alanları bulunmadığına vurgu yaptı. Durmaz, “Sanayici 10 dönümlük bir fabrika kuruyor. Büyümek istediği zaman alan olmadığı için farklı bir yere gidip ikinci bir fabrika kuruyor. Bu şekilde 6,7 farklı bölgeye dağınık bir şekilde fabrika kurmak zorunda kalan sanayicilerimiz var. Bursa’ya büyük sanayi alanları lazım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51