banner6

BTB'den Bursa KOBİ Çalıştayı

Bursa Ticaret Borsası (BTB), Türk ve Avrupa özel sektörleri arasındaki karşılıklı anlayışı ve iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan TOBB Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) kapsamında, ‘Pandemi Sürecinde Avrupa Pazarına İhracatta Yeni Stratejilerin Oluşturulmasında Yeni İş Model ve Teknikleri’ konulu ‘Bursa KOBİ Çalıştayı’ düzenledi. “KOBİ’lerimizin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz” Çalıştayın açılışında konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, online organizasyonlarla, KOBİ’lere ve ihracatçı firmalara yol gösterici olmayı hedeflediklerini söyledi.

Sektörel Haberler 28.09.2020, 23:42 28.09.2020, 23:42
BTB'den Bursa KOBİ Çalıştayı

Bursa Ticaret Borsası (BTB), Türk ve Avrupa özel sektörleri arasındaki karşılıklı anlayışı ve iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan TOBB Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) kapsamında, ‘Pandemi Sürecinde Avrupa Pazarına İhracatta Yeni Stratejilerin Oluşturulmasında Yeni İş Model ve Teknikleri’ konulu ‘Bursa KOBİ Çalıştayı’ düzenledi.

“KOBİ’lerimizin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz”

Çalıştayın açılışında konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, online organizasyonlarla, KOBİ’lere ve ihracatçı firmalara yol gösterici olmayı hedeflediklerini söyledi. Özer Matlı, “Bursa, Avrupa Birliği ülkeleri ile sıkı ilişkileri olan, ticaret hacmi oldukça yüksek bir şehrimiz. Öyle ki bugün Bursa’da faaliyet gösteren firmaların büyük bölümü Avrupa Birliği’yle entegre olmuş durumda. Dolayısıyla Bursa Ticaret Borsası olarak bu tür etkinlikleri çok önemsediğimiz gibi KOBİ’lerimizin büyümelerine ve ihracat potansiyellerinin artmasına da daha fazla katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu

“Proje ile asıl hedef Avrupa Birliği ile iş birliğini güçlendirmek”

Etkinliğe katılan Eurochambers (Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) TEBD Proje Direktörü Oya Ersöz, Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) Projesi hakkında yaptığı sunumda hedeflerinin, Türkiye’deki ticaret odaları ve borsaları ile Avrupa Birliği’nde bulunan mali kuruluşlar arasındaki karşılıklı anlayışı ve iş birliğini güçlendirerek, AB ile Türk iş dünyasının entegrasyonunu sağlamak olduğunu söyledi. Dış Ticaret Danışmanı ve Eğitmeni, Akademisyen Mutlu Yılmaz ise ihracat rakamları üzerinden örnekler vererek, “Pandemi sürecinde iş yapış şekilleri e-ticarete evrildi” dedi. E-ticaretin KOBİ’ler için çok büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Yılmaz, ihracatta doğru bir analizle hedef pazarların çok iyi belirlenmesi ve bu pazarlara yönelik devlet teşviklerinden mutlak suretle yararlanılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51