banner6

BTB Bursa'nın marka değerlerine sahip çıkıyor

Bursa’nın marka değerlerine sahip çıkan Bursa Ticaret Borsası, “Bursa havlusu” ve “Bursa pideli köftesi” için Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret tescili için başvuruda bulundu. Bursa Ticaret Borsası (BTB) kentin markalarına değer katacak çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Sektörel Haberler 21.09.2020, 13:02 21.09.2020, 13:02
BTB Bursa'nın marka değerlerine sahip çıkıyor
Bursa’nın marka değerlerine sahip çıkan Bursa Ticaret Borsası, “Bursa havlusu” ve “Bursa pideli köftesi” için Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret tescili için başvuruda bulundu. Bursa Ticaret Borsası (BTB) kentin markalarına değer katacak çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Bu kapsamda Bursa Ticaret Borsası, Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT), ünü ülke sınırlarını aşan “Bursa havlusu” ve “Bursa pideli köftesi” için coğrafi işaret tescili almak amacıyla başvuruda bulundu.

BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa’ya özgü ürünlerin hem ekonomik hem de marka değerlerinin daha da artması için coğrafi işaret tescili alınmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu doğrultuda “Bursa havlusu” ve “Bursa pideli köftesi” için TÜRKPATENT’e coğrafi işaret tescili için başvuruda bulunduklarını kaydeden Başkan Özer Matlı,  “Coğrafi işaretlerimiz, kırsal kalkınma ve yerinde istihdam sağlayan geleneksel üretim biçimleriyle yerel ekonomiyi ayakta tutarken, üreticilerimize de rekabet üstünlüğü sağlıyor. İnşallah, “Bursa havlusu” ve “Bursa pideli köftesi’ için alacağımız coğrafi işaret tesciliyle, bu ürünlerimizin hem kent ekonomisine daha fazla katkıda bulunmasını hem de Bursa’ya özgü değerlerin koruma altına alınmasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51