banner6

BOSİAD ‘temiz çevre’ için çocuklarla da el ele verdi

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) çevreyle ilgili yatırımları maliyet değil gereklilik olarak gören bireyler yetişmesi için ‘Çocuklarla El ele Çevreci Sanayiye’ Projesi’ni hayata geçirdi. Başkan Rasim Çağan, “Biz çevreciliği empoze etmek yerine, çocuklarımızın özlerinde var olanı ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi.

Sektörel Haberler 24.05.2021, 23:42 24.05.2021, 23:49
BOSİAD ‘temiz çevre’ için çocuklarla da el ele verdi

Çevre duyarlılığı konusunda gerçekleştirdiği projelerle kamuoyundan takdir toplayan BOSİAD, bunlara bir yenisi daha ekledi. Dernek, Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Uludağ Çevre Topluluğu (UÇET) ile iş birliğine giderek ‘Çocuklarla El ele Çevreci Sanayiye’ projesini hayata geçirdi.
Projeyle bölgedeki ebeveynleri sanayi tesislerinde çalışanların çocukları, temiz çevre konusunda bilinçlendirilirken, uygulanabilir çevre projesi fikirleri geliştirmeleri konusunda da teşvik edilecek. BOSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Selçuk Çelik’in yürütücülüğünde, BUÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Kamil Salihoğlu yöneticiliğinde ve UÇET üyesi öğrencilerin koçluğunda başlatılan projeye Bursa OSB’de faaliyet gösteren firma çalışanlarının toplam 14 çocuğu dahil oldu. BUÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Kamil Salihoğlu tarafından online olarak, 3 hafta boyunca süren eğitimlerin ardından, UÇET öğrencilerinin koçluğunda gruplar oluşturan çocuklar, ‘Yenilikçi Çevre Fikirleri’ konusunda hazırladıkları projeyi 5 Haziran Çevre Haftası’nda teslim edecek.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51