banner6

Bölge turizminde uluslararası ilişkiler hızlandı

BEBKA tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Bursa Valiliği koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu ve Bursa Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliği işbirliği ile düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti - Kore Cumhuriyeti Turizm Tanıtım Etkinliği'nin gala yemeği gerçekleşti. BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Güney Kore ile Türkiye arasında geçmişe dayanan dostluğun turizm sektörüne çok fazla yansımadığını ifade etti.

Sektörel Haberler 05.08.2019, 21:00 05.08.2019, 21:00
Bölge turizminde uluslararası ilişkiler hızlandı
BEBKA tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Bursa Valiliği koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu ve Bursa Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliği işbirliği ile düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti - Kore Cumhuriyeti Turizm Tanıtım Etkinliği'nin gala yemeği gerçekleşti.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Güney Kore ile Türkiye arasında geçmişe dayanan dostluğun turizm sektörüne çok fazla yansımadığını ifade etti. Gerim, "Güney Kore'den ülkemize gelen turist sayısı yeterli değildir. Farklı bir bakış açısı ile değerlendirdiğimizde ise; mevcut durumun iki ülkenin turizm ilişkilerinin gelişimi açısından büyük bir potansiyel barındırdığını ve bu alanda yapabileceğimiz çok fazla şey olduğunu görmekteyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, ülkemize Güney Kore'den gelen turist sayısında artış olduğu görülüyor ama yeterli değil. Temennimiz bu yükseliş trendinin bölge illerimizi de kapsayacak şekilde devam etmesi, karşılıklı olarak turist sayılarının ülkelerimizin kardeşliğine yakışır şekilde yüksek rakamlara ulaşması, mevcut pozitif algının turizm ve ticari ilişkilere daha fazla sirayet etmesi ve artan iş birliği ile ülkelerimizin kenetlenmesi ve güçlenmesidir dedi.
Bursa Valisi Yakup Canbolat da şunları söyledi: "Türkiye Turizm Stratejisi ile uyumlu olarak ülkenin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma-kullanma dengesi içinde ve turizm alternatiflerini geliştirerek; turizmin birçok farklı alanında yüksek potansiyele sahip. Turizmle ilgili resmi rakamları da paylaşan Canbolat, "Resmi rakamlara göre, 2018 yılında Türkiye'yi yaklaşık 40 milyon yabancı turist ziyaret etmiştir. 6 milyon yurtdışı ikametli vatandaş ile birlikte yurtdışından 46 milyon kişi ülkemize gelmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan, konaklama tesisleri rakamlarına göre, Kore Cumhuriyeti'nden ülkemizi 2018 yılında yaklaşık 342 bin turist ziyaret etmiştir. Bursa'yı ise 2018 yılında yaklaşık 370 bin yabancı turist ziyaret etmiştir. Kore Cumhuriyeti'nden 2018 yılında Bursa'yı ziyarete gelen turistlerin sayısı ise yaklaşık 2 bin turist ile bu rakam içinde oldukça az yer tutmaktadır. Bursa'nın yüksek turizm potansiyeli ve Koreli turistlerin ilgi duyduğu tarih, kültür ve termal turizmine de ev sahipliği yaptığı göz önüne alındığında bu sayının daha da artırılması için elimizde güçlü fırsatlar vardır. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'yı Güney Kore'de daha çok tanıtmak gerektiğini vurgulayarak,"Bursa, termal turizm, doğa turizmi, kültür turizmi, kış turizmi, deniz turizmi, sanayisi ve diğer tüm özellikleriyle yatırım için önemli bir şehir dedi.

Sayı: 1211 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51