banner6

BEMİS savunma sanayine yönelik 12 ürünü yerlileştiriyor

BEMİS savunma sanayine yönelik 12 ürünü yerlileştiriyor

Sektörel Haberler 16.03.2020, 21:00 16.03.2020, 21:00
BEMİS savunma sanayine yönelik 12 ürünü yerlileştiriyor
Bursa Elektrik Malzemeleri İmalat Sanayii (BEMİS), 26 yıllık iş tecrübesi ile yüzde 100 yerli ve milli üretim hedeflenen savunma sanayiine de katkı sağlamak için kolları sıvadı. Firma, kendi alanında önce milli savunma sanayine önemli katkılarda bulunmayı ardından da ürünlerini tüm dünyaya pazarlamayı hedefliyor.
BEMİS Genel Müdürü Şinasi Güneş, ürettikleri 3 bin'in üzerindeki endüstriyel elektrik ekipmanlarını 40 ülkeye ihraç ettiklerini ve hedeflerinin yakın gelecekte ihracat yaptıkları ülke sayısını 80'e çıkarmak olduğunu söyledi. Güneş, bunun yanında milli şuurla Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi adına otomobilden uçağa, helikopterden savunma sanayi ürünlerine kadar tamamı yerli ürünler üretebilmesi için firma olarak harekete geçtiklerini de belirtti.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından savunma ve havacılık sektöründe üretim yapan Bursalı firmaların katılımıyla düzenlenen ‘Uludağ Özgün Ürün Projeleri Çalıştayı'nda sunulan 18 proje arasında BEMİS'in projesinin de yer aldığını vurgulayan Güneş, "Projemize gösterilen ilginin ardından motivasyonumuz daha da arttı. Yürüttüğümüz çalışmalar ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSM) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Milli Savunma Bakanlığı'ndan sertifikamızı da aldık. Sonra da elektro optik sistemlerle ilgili Stratejik İşbirliği Anlaşması (SİA) imzaladık. Savunma sanayine yönelik 12 ürünü 1 yıl içerisinde yerlileştirip, fonksiyon testlerini de tamamladıktan sonra inşallah seri üretime geçeceğiz dedi.

Sayı: 1242 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51