banner34

banner50

banner6

Yeşilova Holding alüminyuma hayat veriyor

Alüminyum sektöründe katma değerli çalışmalara imzasını atarak Türkiye ve Bursa ekonomisine değer katan Yeşilova Holding, gelecek yatırımlarına devam ediyor.

Sektörel Haberler 06.04.2021, 02:49
Yeşilova Holding alüminyuma hayat veriyor

1975 yılında Can Alüminyum ile başlayan alüminyum yolculuğu, bugün 8 şirket ve 1200 kişilik ailesiyle hem sektöre hem de Bursa’ya değer katıyor. Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova’nın ileri görüşlülüğünün girişimcilikle harmanlanmasından doğan Yeşilova Holding, Kent Meydanı’nda doğup büyüyen ve bugün otomotiv devlerine çözüm ortağı sunan holding şirketleriyle birlikte yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor. Canel Otomotiv, Can Metal, Cansan Alüminyum, Canray Ulaşım, Can Alüminyum gibi birbirine entegre olmuş şirketler ve kent meydanında yer alan, Bursa’nın ilk ve tek LEED sertifikalı oteli olan Holiday Inn Bursa City Centre ile de turizm sektörüne yönelik çalışmalarını devam ettiren Yeşilova Holding, Türkiye’nin yanı sıra Almanya’daki girişimi Cansan GmbH ile de başta otomotiv sektörü olmak üzere raylı sistemler, makine endüstrisi, inşaat gibi birçok farklı sektöre hizmet veriyor. Geçmişten aldığı 45 yıllık tecrübeyi gelecek 45 yıla taşımayı hedefleyen +45 Dönüşüm Projesi’nin de startını veren Yeşilova Holding, ‘İş Birliği & Sinerji’ parolasıyla gücüne güç katıyor.

EN BÜYÜK ALÜMİNYUM  TEDARİKÇİNİZ:CAN ALÜMİNYUM
Yeşilova Holding’in başlangıcını ateşleyen Can Alüminyum, Türkiye’nin en büyük alüminyum tedarikçisi olarak geniş ürün yelpazesiyle müşterilerinin taleplerini karşılıyor. Güvenli stok ve güvenli teslimatı ilke edinen şirketin ana merkezi Ankara Yolu’ndayken şubesi ise NOSAB’da hizmet veriyor.

DÜNYA DEVLERİNİN ÇÖZÜM ORTAĞI: CANEL OTOMOTİV
Birçok otomotiv devinin çözüm ortağı olan 1988 yılında kurulan Canel Otomotiv, araç çerçeveleri, port bagajlar, bagaj ve havalandırma kapakları, darbe emicileri, kaynaklı gövde parçaları ve sunrooflar başta olmak üzere çok çeşitli alüminyum parçaları ile müşterilerine geniş bir hizmet sunuyor. Yeni nesil araçlara yönelimin artması ve TOGG’un fabrikasının Gemlik’e kurulmasıyla birlikte mevcut ürün gruplarını farklılaştırmaktan ziyade yeni ürün gruplarını geliştirmek ve yeni prosesleri şirketlerine kazandırmaya odaklanan Canel Otomotiv, araç hafifliği ve güvenliğini ön plana çıkarmak adına yaptıkları özel tasarımlar ile elektrikli araç pazarına motor taşıyıcı ve batarya taşıyıcı ürünler ile ilgili çözümler sunuyor.


DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA İHRACAT: CANSAN ALÜMİNYUM
Türkiye’nin önde gelen alüminyum profil üreticilerinden olan ve alüminyum sektörüne 1990 yılından bu yana girdi sağlayan Cansan Alüminyum, yıllık yüzde 50 oranındaki ihracatıyla Bursa ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. 2020 yılında da 500 çalışana ulaşan Cansan Alüminyum, çalışanlarından aldığı güçle dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştirmeye devam ediyor.

EN MODERN,EN TEKNOLOJİK DÖKÜMHANE: CAN METAL
Yüksek basınçlı alüminyum döküm parça üretimi yapan Can Metal, Türkiye’nin en modern ve teknolojik dökümhanelerinden biri olmayı sürdürüyor. 200 ton- 400 ton – 550 ton- 750 ton ve 1050 ton kenetleme kapasitelerine sahip 9 adet yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon presi ile müşterilerine hizmet veren Can Metal, otomotiv sektörünün yanı sıra raylı sistemler ve otomotiv dışı sektörlerde de çalışmanın avantajlarını yaşıyor. 
Can Metal son olarak ise, mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme konusundaki kararlılıklarının göstergesi olarak Ulusal Kalite Hareketi çalışmalarına başlamak için ilk adımı attı.

RAYLI SİSTEMLERDEKİ GÜÇ: CANRAY ULAŞIM
Yeşilova Holding’in raylı sistemlerdeki güçlü temsilcisi Canray Ulaşım, kurulduğu günden bu yana 2 bin 500’ün üzerinde tren tavanı, bagaj rafı ve dorse kapağı üretti ayrıca yeni alanlarında hacmini arttırarak kaynak, yapıştırma, montaj ve talaşlı imalat operasyonlarını bünyesine kattı.Artan hacmiyle üretim alanını genişleterek 30 bin metrekare üzerine kurulu yeni fabrikasında hizmet vermeye başlayan Canray Ulaşım, ilk elektrikli milli trende de komple tavan grubu, led sistem aydınlatma grubu, yolcu bagaj rafları, sahanlık bölgesi, elektrik kabinleri, iç giydirmeler ve yolcu & sürücü çerçeveleri ürün grupları ile geniş bir kapsamda tedarikçileri arasında yer aldı. Yüzde yüz ihracatçı bir firma olarak çalışan, Avrupa, Asya, Afrika, Arap Yarımadası’ndan sonra yakın zamanda Amerika kıtasına yönelerek yeni birçok projenin üretimine başlayacak.

YEŞİLOVA AR-GE MERKEZİ GELECEĞE YÖN VERİYOR
2002 yılında temelleri atılan Ar-Ge departmanı Sanayi Bakanlığı nezdinde onaylı Ar- Ge Merkezi olma faaliyetlerine de 2015 yılı içerisinde başlayıp Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi resmi belgesi 09.10.2015 tarihinde alındı. Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi; 2015 yılından bugüne ticari değer yaratan yeni ürünleri şirketlerine kattı. Son olarak Ufuk2020 kapsamında ‘10 ülkeden 21 ortağın bulunduğu’ ALBATROSS (Advanced Light-weight BATteRy systems Optimized for fast charging, Safety, and Second-life applications) projesinde koordinatör olarak yer alan Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi geleceğe yön veren kuruluşlar içerisinde bulunuyor.

BURSA’DAKİ EVİNİZ: HOLIDAY INN BURSA CITY CENTRE
Bursa’nın ilk ve tek open lobby konseptli oteli Holiday Inn Bursa City Centre’ı şehre kazandıran Yeşilova Holding, pandemi süresince büyük bir titizlikle çalışarak misafirlerini ağırladı. “Bursa’daki Eviniz” sloganıyla yola çıkan Holiday Inn Bursa City Centre misafirlerine eşsiz konaklama deneyimi sunarken Bursa’nın en çok değerlendirme alan ve en yüksek puana sahip oteli olarak yer alıyor.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51