banner34

banner50

banner6

Ünver Group büyümede hız kesmedi

Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, 2021 yılında geçen yıla göre iş hacminde yüzde 45 oranında bir artış olacağına işaret ederek, “Mevcut alanımızı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Kadrolarımızı da genişletiyoruz. Yine 2022 yılı için yüzde 25 oranında bir büyüme öngörüyoruz. Toplamda yüzde 70’i bulan bu büyüme oranı Ünver Group tarihinde bir ilk olacak” diye konuştu.

Sektörel Haberler 06.04.2021, 02:41
Ünver Group büyümede hız kesmedi

1979 yılında kurulan Ünver Group, otomotiv sektörüne kauçuk, plastik ve metal parçalar üretiyor. Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde 13 bin 500 metrekare kapalı alanda 300’ün üzerinde çalışanla faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Pandemi sürecinde gerekli önlemleri alarak çalışmalarını sürdürdüklerini, önlemlerin hâlâ devam ettiğini ifade eden Korgavuş, salgın döneminde gerek kurum içi eğitimleri gerekse toplantıları dijital platformlar üzerinden gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İŞ HACMİNDE YÜZDE 45 ARTIŞ
Korgavuş, her yıl büyümeyle ilgili planlamalar yaptıklarını 2020 yılı için yüzde 12 gibi bir oran belirlediklerini, 2019’a göre 2020 yılında yüzde 16 büyüme kaydederek, hedeflerini aştıklarını belirtti. 2021 yılında geçen yıla göre iş hacminde yüzde 45 oranında bir artış olacağına da işaret eden Korgavuş, “Hızlı büyümek kolay değil. Yeni alanlar yaratmamız gerekiyor. O yüzden mevcut alanımızı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Kadromuzu da genişletiyoruz. 2021 Nisan ayında çalışan sayımız 315 olacak. Yine 2022 yılı için yüzde 20-25 oranında bir büyüme öngörüyoruz. Yani 2021 ve 2022 yıllarında toplamda yüzde 70’i bulan bir büyüme oranını yakalayacağız ki bu Ünver Group tarihinde bir ilk olacak” dedi. Otomotiv sektörüne kauçuk, plastik ve metal parçalar ürettiklerini anlatan Korgavuş, sektör çeşitlendirmesi yapmayı düşünmediklerini, mevcut alanda faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Korgavuş, 2020 yılında 1,5 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarını belirterek, yatırım yapmaya devam edeceklerini ve 2021 yılında yatırımlara toplam 2 milyon Euro bütçe harcayacaklarını kaydetti.

SİSTEM ÜRETİYORUZ
2020 yılında iç ve dış pazarın yüzde 50-50 dengelendiğini ifade eden Korgavuş, “2021 yılında ihracat oranının yüzde 65’e çıkacağını görüyoruz. Bizim işimiz ana sanayilerle. Dünyada aslında bizim gibi hem kauçuk hem plastik hem metal hem de silikon üreten firma sayısı çok az. Bizim yaptığımız ürünler görsel değil, motor ve aracın performansını etkileyen parçalar. Biz parçadan bütüne giden bir “sistem” üretiyoruz aslında ve bu bizim için bir avantaj. Öte yandan açılmamız gereken birçok yere bugüne kadar açılmadık. Ancak şimdi şirketimizin yapısı güçlendikçe yurtdışında Ünver’in bilinirliliği artıyor. Scania, FCA, Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes, Hyundai Türkiye, DAF, MAN, Aston Martin, Ferrari çalıştığımız firmalar arasında. Tüm bu firmalar bizim için çok önemli referanslar aslında. Zaten artık işler kendiliğinden gelmeye ve firmalar bizi bulmaya başladı. Türkiye bu anlamda çok iyi bir üretici ancak ne yazık ki kendi markasını yaratamıyor. Keşke kendi markamız olsa ve ona da ürünlerimizi satsak. Bu markalaşma konusunu da çözmemiz lazım” dedi.
Korgavuş, 2017 yılından bu yana Ar-Ge merkezi olduklarını anımsatarak, “Merkezimizde 30 kişi çalışıyor. 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarımıza ciroya oranla yüzde 4,5’luk bir bütçe ayırdık. 2021 için ise cirodaki artışa rağmen aynı oranı koruyacak bir harcama bütçesi ayırdık. Amacımız, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik Ar-Ge çalışmaları yaparak hem firma yetkinliğimizi sürekli arttırmak hem de firmanın geleceğine yön verip öncülük edecek güçlü bir Ar-Ge merkezi yapısına kavuşmak. Ar-Ge merkezlerine ve çalışmalarına sağlanan destekler, Ar-Ge kültürünün oluşmasında ve gelişmesindeki en büyük etken. Bu desteklerin artırılarak devam etmesi, tüm Ar-Ge Merkezleri gibi bizim de beklentimiz. Ar-Ge merkezleri ile güçlenen ve büyüyen bir ülke ekonomisinin dünya pazarlarından daha fazla pay alması kaçınılmaz olacaktır” ifadelerini kullandı. İki önemli sıkıntıya da dikkati çeken Korgavuş, “Bunlardan biri sanayi arsalarıyla ilgili. Bu alanda bir rant konusu. Bu da bizleri zorluyor. İkincisi de ham maddelerimizin tümünün ithal olması. Biliyorsunuz kauçuk, petrol türevi bir madde. Keşke ülkemizde petrolü işleyecek tesislerimiz olsa. Bu konudaki tek mutluluk verici nokta ise ham maddeyi Türk mühendisliği ile işliyor olmamız. Biz firma olarak kauçukla ilgili know-how’a sahibiz, bunu pazarlayabiliyoruz. Bu da bize rekabet anlamında büyük bir güç veriyor” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51