banner6

Serkan Körüstan: “Başarımızın sırrı kaliteden taviz vermemek”

Gera Makina Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Körüstan daha çok ihracat odaklı çalıştıklarını belirterek, “Gera Makina üretim kalitesi, güvenilirlik, zamanında teslimat, güçlü finansal yapısı, etkin yönetimi ve kurumsal altyapısı ile kısa zamanda sektöründe lider firmalardan biri haline geldi” dedi.

Sektörel Haberler 06.04.2021, 02:29
Serkan Körüstan: “Başarımızın sırrı kaliteden taviz vermemek”

Makine, kalıp ve otomotiv sektörüne hizmet veren Gera Makina, kuşaktan kuşağa gelen talaşlı imalat konusundaki bilgi ve tecrübeyi de arkasına alarak 2004 yılında kuruldu. Gera Makina Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Körüstan, kuruluş amaçlarının, dünyada hızla büyüyen makine, kalıp ve otomotiv sektöründe söz sahibi bir firma haline gelmek olduğunu dile getirdi.
2005 yılında ISO 9001, 2016 yılında ise TS EN ISO 3834-2, EN 1090-1, EN 1090-2 kalite sistemlerini alıp, konusunda uzman kadro ve yüksek teknolojisi ile yurt içi ve yurt dışında geniş bir müşteri portföyüne sahip olduklarını, sektörde aranan firmalar arasına adını yazdırdıklarını ifade eden Körüstan, “Firmamız yurt içine ve yurt dışına CNC takım tezgahlarının alt gövde ve aksesuar grupları, kalıp plakaları, döküm kalıp plakaları, döküm kalıp taşıyıcıları, proje bazlı firmaya özel kaynaklı fikstür ve özel amaçlı kaynaklı konstrüksiyon imalatı yapıyor” dedi.

YÜZDE 85 İHRACAT YÜZDE 15 İÇ PAZAR
Serkan Körüstan, Gera Makina’nın kurulduğu günden itibaren ihracata yönelik çalıştığını kaydederek, şöyle devam etti: “60 çalışanımız var. Ciromuzun yüzde 85’ini ihracat (Almanya), yüzde 15’ini ise iç pazar oluşturuyor. Gera Makina üretim kalitesi, güvenilirlik, zamanında teslimat, güçlü finansal yapısı, etkin yönetimi ve kurumsal altyapısı ile kısa zamanda sektöründe lider firmalardan biri haline geldi. Bugün yurt içi ve yurt dışı makine, kalıp ve otomotiv sektörlerine hizmet veriyoruz. İmalatlarımız, üretimlerimiz ve hizmetlerimiz esnasında hızlı/pratik çözümler üreterek yurt içi/yurt dışı piyasasında rakiplerimiz arasında farklılık göstererek sektörümüzde aranan bir firma haline geldik. Firmamız teknolojinin tüm imkânlarını proseslerimi zin her safhasında kullanmakta ve hizmetlerimizi sunarken sektördeki gelişmeleri sürekli takip etmekteyiz” diye konuştu.

VİNÇ SİSTEMLERİ ÜRETİMİ
Gera Makina’nın kaynaklı imalat ve talaşlı imalat konusundaki tecrübesini fason üretim olarak sunduğunu anımsatan Körüstan, “Bunun yanında şu anda tasarımları ve Ar-Ge’si devam eden vinç sistemleri üretimine de başladık. Bu alanda da Türkiye’nin önde gelen firmaları arasına gireceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Serkan Körüstan, kuruluşundan bu yana firmalarının büyüme kaydettiğini belirterek, “Geçen yılları (2010-2018) analiz ettiğimizde firmamız cirosunu, her sene yüzde 20-25 arttırarak gözle görülür bir büyüme performansı yakaladı. Ciromuzun yükselen çizgisi hizmet ettiğimiz sektörün 2019 yılında duraksaması ve 2020 yılındaki pandemi süreci nedeniyle 
2019-2020 yıllarında doğrusal bir çizgi şeklinde devam etti” dedi.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51