banner34

banner50

banner6

Prestige Mensucat dünya markalarının tercihi

Prestige Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yaşar, döşemelik kumaşın katma değeri yüksek bir ürün olduğuna belirterek, “Yaptığımız işin kaliteli olmasına özen gösteriyoruz. Eskiden Orta Doğu pazarına hitap ediyorduk. Daha sonra Avrupa’ya hitap eden desenler geliştirdik. Son yıllarda dünya markaları tarafından tercih ediliyoruz” diye konuştu.

Sektörel Haberler 06.04.2021, 03:02
Prestige Mensucat dünya markalarının tercihi

Döşemelik kumaş üreten Prestige Mensucat, Ahmet Yaşar tarafından 1994 yılında kuruldu. Bugün 3. kuşağın iş başında olduğu firma, kaliteli hizmet ve yenilikçi fikir anlayışı ile yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerini sürdürüyor. Prestige Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yaşar, entegre üretim yaptıklarını, ipliğin tesise ham olarak girip, döşemelik kumaş olarak üretimden çıktığını söyledi. 2007 yılında kadife üzerine üretim yapmaya başladıklarını ifade eden Yaşar, iç piyasada isim yapmış üreticilerle çalıştıklarını, öte yandan daha çok ihracata ağırlık verdikleri dile getirdi. Yaşar, “Şu an Avrupa ve Amerika’ya ihracat yapıyoruz. İhracat pazarımızı artırmayı hedeflediğimiz bölge de burası. Çünkü diğer bölgelerde hep sorunlar var. Şu anda da zaten öncelikli olarak ihracat pazarımız Avrupa. Avrupa’da da Almanya ve İngiltere öne çıkan ülkeler” dedi.


CİRONUN YÜZDE 5’İ AR-GE’YE
Döşemelik kumaşın katma değeri yüksek bir ürün olduğuna işaret eden Yaşar, şöyle devam etti: “Biz de bunu üretme gayretindeyiz. Geçmişten beri bu böyleydi. Şimdi Türkiye’de 50 tane mobilyacı varsa 49’u Prestige markasını bilir. Bu yüzden yaptığımız işin kaliteli olmasına özen gösteriyoruz. Örneğin İran’da bazı kumaşlar ‘Prestige’ diye satılıyor. Biz eskiden Orta Doğu pazarına hitap ediyorduk. Daha sonra Avrupa’ya hitabeden desenler geliştirdik. Son yıllarda dünya markaları tarafından tercih ediliyoruz.” Bülent Yaşar, cirolarının yüzde 5’ini Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını ifade ederek, Turquality çalışmasına başladıklarını ve Ar-Ge merkezi olmayı planladıklarını da kaydetti. 
Yaşar Şirketler Grubu bünyesinde tekstil, turizm ve tarım sektörlerinde Prestige, Yaşar Turizm, Giptaş, Yaşarlar Seracılık, Prestige Dış Ticaret gibi şirketler bulunduğunu anlatan Yaşar, Giptaş’ı kendi kuşaklarının 2012 yılında Çallı ailesi ile ortak kurduklarını, firmanın kapasite ve üretim bakımından sektörün en iyi firmaları arasında bulunduğunu söyledi. 
Girişimciliğin kendilerine amcaları duayen sanayici merhum Ahmet Yaşar tarafından miras kaldığını anımsatan Yaşar, “Müteşebbis kelimesini çok sık kullanırdı. Müteşebbisliğin önemine inanırdı. Çünkü ülke ekonomisinin ancak müteşebbislik ile bir yere geleceğini inanırdı. Yani üretim yaparak, istihdam sağlayarak bir ülkenin kalkınacağına inanırdı. Bugünkü ekonomiye bakınca maalesef bu konuda haklı olduğunu görüyoruz. Üretmezseniz acınacak hale geliyorsunuz” dedi.


KURUMSALLIK ADIMLARI
Yaşar, “Benim kuşağım işin başına geçtiğinde daha çok gelişmekte olan bir firmaydık” diyerek, şunları söyledi: “O dönem tabiri caizse bizlere ihtiyaç vardı. Hepimiz okullarımızı bitirince amcam bize ‘Gelin benim yanımda staj yapın’ dedi. Biz resmen staj yapmış olduk onun yanında. Biz, sonraki kuşaklar için bu duruma daha farklı bakıyoruz. Çünkü kurumsal olma yönünde ilerliyoruz. 3 yıl önce aile anayasamızı hazırladık. 
Çocuklarımız inşallah iyi okullarda okuyup ardından farklı firmalarda çalışıp kendilerini geliştirirler. Eğer isterlerse bizim şirketlerimizde bizlerin ortak onayıyla görev alırlar. Onlar Ahmet Yaşar’ın kurduğu şirketleri devam ettirecekler.”
 

Yorumlar (1)
Efendim sizinle bir konuda konuşmak istiyorum çok özür dileyerek 3 yıl önce
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51