banner6

Osman Körüstan: “Hedefimiz  dünyada sektör liderliği”

Ales Pres Yönetim Kurulu Başkanı Osman Körüstan, “Hassasiyet, sağlamlık ve güvenilirlikte ilk akla gelen pres markası olduk. Bu sayede müşterilerimize benzersiz ürün, kalite ve servis hizmeti sunmaktayız. 40 ülkeye yaptığımız ihracatla hedefimiz dünyada sektör liderliğidir” dedi.

Sektörel Haberler 06.04.2021, 02:41 13.04.2021, 13:36
Osman Körüstan: “Hedefimiz  dünyada sektör liderliği”

1974 yılında EKM Ertuğrul Körüstan Makine olarak talaşlı imalat sektörüne yönelik üretim ile başlayan serüvende 2008 yılında NOSAB’ta ALES PRES markasıyla 63-250 Ton kapasitelerde C tipi Eksantrik Pres üretimine, 2015 yılında ise HOSAB’ta 6.500m2 açık ve 4.500 m2 kapalı alana sahip ultra-modern fabrikasında devam ediyor. Ales Pres Makine Sanayi’nin, ürettiği ürünler arasında C ve H tipi mekanik eksantrik presler, link drive mekanik presler, knuckle joint mekanik presler ve son olarak geliştirdiği servo presler yer alıyor. Ales Pres Yönetim Kurulu Başkanı Osman Körüstan, ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi, beyaz eşya, panel radyatör ve elektriknsektörlerine yönelik makineler üretiyoruz.

İLK AKLA GELEN MARKAYIZ
150 çalışanıyla Ales Pres’in hassasiyet, sağlamlık ve güvenilirlikte ilk akla gelen marka olmayı başardığını ifade eden Körüstan, “Ağırlıklı olarak eksantrik mekanik presler ve link drive preslerimizle otomotiv ve yan sanayi sektörüne hitap ediyoruz. Dünyanın en büyük otomotiv yan sanayi firmalarından birisi için ürettiğimiz 1000 ton link drive progresif presimiz ve yine en büyük otomotiv yan sanayi firmaları için ürettiğimiz 630 ton ve 800 ton preslerimiz ile büyük bir ivme yakaladık. Jant imalatı için Türkiye’nin ve dünyanın en büyük jant üreticilerinden birisine kurduğumuz 2 adet 1250 ton presimiz ile jant üretimi konusunda faaliyet gösteren büyük ölçekli firmaların tercih ettiği marka haline geldik. Beyaz eşya sektörüne ürettiğimiz ve Türkiye’nin en büyük beyaz eşya üreticilerinden birisine kurduğumuz 630 ton presimiz ve yine aynı firmaya yaptığımız 800 ton transfer presimiz ile beyaz eşya üretimi konusunda faaliyet gösteren büyük ölçekli firmaların tercih ettiği marka olduk. Panel radyatör sektörüne özel olarak tasarladığımız, markalama, dövme, ezme, form verme operasyonlarını hiç durmadan 24 saat çalışarak parça üretimi yapan knuckle joint 800 ton presimiz ile bu konuda işe uygun pres yapan bir markayız. Şimdi ise şirketimizin rotasını ve çıtasını daha da büyüterek, özellikle Avrupa pazarında ciddi talep gören 5 metre ve üzeri tablalı transfer preslerinin üretimi ve ağırlıklı olarak da kusursuz kalite ve özelliklerde 250-1000 ton kapasitelerde servo preslerin üretimini hedefliyoruz. Şu an 400 ton kapasiteli servo presimizin imalatına başlamış bulunmaktayız” diye konuştu.

2020 YILINDA HEDEFİMİZİ KATLADIK
Körüstan, 2020 yılının geri kalanında siparişi alınan ve tamamen dolan üretim hattında yer alan presleri kalitelerinden ödün vermeden teslim etmeyi planladıklarına işaret ederek, “2021 yılının ilk 6 ayı için aldığımız siparişlerle üretimimizi doldurduk. 2020 yılı hedeflerimiz, 2019 yılında aldığımız siparişlerin iki katını geçti. 2021 yılının ikinci 6 ayı için pandemi nedeniyle tüm planlarımızı tekrar yapıyoruz. Dünya genelinde mevcut olan ciddi yavaşlama herkesi olduğu gibi bizi de etkiledi. Özellikle otomotiv sektöründe yaşanan daralma pres taleplerini de etkiledi. Ancak mevcut işi olan müşterilerimizin pandemiye rağmen talepleri devam ediyor. Bu talepleri karşılamaya çalışmak birinci hedefimiz. Umarız bu süreci en kısa sürede atlatır ve planladığımız işlerimizi yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51