banner6

Mobilyanın kalbi İnegöl’de attı

Bu yıl 43’üncüsü yapılan Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı, Türk mobilya sektörünün ihracatına katkı sağladı. 

Sektörel Haberler 12.04.2021, 23:08 13.04.2021, 13:33
Mobilyanın kalbi İnegöl’de attı

MODEF Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve 90 ülkeden ziyaretçinin geldiği fuarda, Türkiye’nin önemli mobilya üreticileri son koleksiyonlarını sergiledi.”

Orta Doğu ülkelerindeki ziyaretçilerin daha fazla katılım sağladığı fuardaki özgün tasarımlara sahip yatak odası takımları, oturma grupları ile masa ve sandalyeler yoğun ilgi gördü. İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, AA muhabirine, insanların koronavirüs salgını nedeniyle fiziki fuarlara hasret kaldığını anlattı.Güleç, fiziki fuarların geri dönüşünün önemli olduğunu vurgulayarak, “Ürünlerimizi sunmak, müşterilerin ihtiyacını görmek açısından önemli. Sanal fuarlar yapıyoruz, boş durmuyoruz ama bu fuarlar sayesinde daha çok insanların geri dönüşünü alıyoruz” dedi.

“İhracat rakamlarımızı bu fuarlarla artırıyoruz”
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, Türkiye mobilya sektörü için önemli bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Fuarın Türk mobilya sektörüne büyük katkı sağladığını anlatan Uğurdağ, şöyle konuştu: “Türkiye’nin her ilinden ve dünyanın 90 ülkesinden ziyaretçi geldi. Yaptığımız organizasyon başta İnegöl olmak üzere Türkiye mobilya sektörüne ihracat, üretim ve istihdam anlamında çok ciddi katkı sağlayan fuarların başında geliyor. 2021’in ilk mobilya fuarını başarıyla tamamladık. Asya, Afrika, Avrupa ve Amerika kıtasından ziyaretçiler katıldı. Yakın coğrafyamızdan özellikle Orta Doğu’dan daha çok misafiri ağırladık. İhracat rakamlarımızı bu fuarlarla artırıyoruz.” Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan da Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı’nın her geçen gün daha da geliştiğini vurguladı. 
Ercan, fuarın, organizasyonun ziyaretçi potansiyelinin de salgına rağmen çok iyi durumda olduğunu kaydetti.
43. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı, 9 Nisan’da son buldu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51