banner34

banner50

banner6

İyigüllü’nün 2021 hedefi:  1 milyon dolarlık yatırım

İyigüllü Şirketler Grubu İş Geliştirme Müdürü Melih İyigüllü, sektörlerinde dünyadaki en kapsamlı ve kullanışlı mobil aplikasyonlardan birini hayata geçirdiklerini böylece yüz yüze satışta pandeminin olumsuz etkisini azalttıklarını belirterek, “2020 beklediğimizden çok daha iyi bir yıl oldu. 2021 yılı içerisinde 1 milyon dolar yatırım yapmayı ve ciro olarak da dolar bazında yüzde 5 büyümeyi planlıyoruz” dedi.

Sektörel Haberler 06.04.2021, 02:49 13.04.2021, 13:39
İyigüllü’nün 2021 hedefi:  1 milyon dolarlık yatırım


Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) 10 bin metrekare alanda faaliyet gösteren İyigüllü Şirketler Grubu, 1956 yılında Kadri İyigüllü tarafından kuruldu. 100 kişiyi istihdam eden ve 15 ülkeye ihracat yapan İyigüllü Şirketler Grubu’nda bugün 3. kuşak işbaşında. Grup, boya perakendeciliği ile başladığı yolda bugün boya üretimi, gayrimenkul ve tarım alanlarında da faaliyetlerini sürdürüyor.

PANDEMİNİN OLUMSUZ ETKİSİ AZALTILDI
İyigüllü Şirketler Grubu İş Geliştirme Müdürü Melih İyigüllü, temel olarak endüstriyel boya üretimi yaptıklarını, yıllık 10 bin ton sanayi boyası üretme kapasiteleri olduğunu ifade ederek, 2020 yılını şöyle değerlendirdi: “2020 bizim için beklediğimizden çok daha iyi bir yıl oldu. Yüzde 10 kapasite artışıyla birlikte TL bazında yüzde 40, dolar bazında yüzde 11’lik bir büyüme gerçekleştirdik. Ayrıca üretim artışını karşılamak üzere yatırımlar yaptığımız bir yıl oldu. Sektörümüzde dünyadaki en kapsamlı ve kullanışlı mobil aplikasyonlardan birini hayata geçirdik. Bununla birlikte yüz yüze satışta pandeminin olumsuz etkisini azalttık. Ayrıca sektördeki ilk endüstri 4.0 IOT entegrasyonunu gerçekleştirerek kalite sistemimizi elektronik hale getirdik ve insan hatası olasılığını çok azalttık. 2021 yılı içerisinde 1 milyon dolar yatırım yapmayı ve ciro olarak da dolar bazında yüzde 5 büyümeyi planlıyoruz.” Tarım ve gayrimenkul alanında da faaliyet gösterdiklerini belirten İyigüllü, 80 dönüm olan ceviz ve badem yatırımlarını 500 dönüme çıkarmak istediklerini, bunun için arayışlarını sürdürdüklerini, gayrimenkul portföylerinde stratejilerine uygun alımlar için fırsat kolladıklarını dile getirdi.

HEDEF KUZEY AFRİKA
2020 yılını ihracat açısından da iyi kapattıklarına işaret eden Melih İyigüllü, “Yüzde 140 ihracat rakamımızı arttırdık. Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, İsrail, BAE ve Katar ihracat yaptığımız bazı ülkeler. 2021 yılındaki hedefimiz Kuzey Afrika’ya açılmak” dedi. İyigüllü, kendi bünyelerindeki Ar-Ge altyapılarının yanı sıra Carboline partnerliğinden gelen ciddi bir Ar-Ge desteklerinin de bulunduğunu anlatarak, bu sene sadece Türkiye’de 46 adet yeni ürün üzerinde çalıştıklarını ve 23 adetini pazara sunduklarını söyledi. 2021 yılındaki en büyük projelerinin, yeni bir renklendirme sistemini hayata geçirmek olduğunu ifade eden Melih İyigüllü, sektördeki sorunlarına da değindi. Endüstriyel boya sektöründeki en büyük sıkıntılarının ithalattaki bürokrasi olduğunun altını çizen İyigüllü, özellikle solvent ihtalatı ve ÖTV ile ilgili zorlukların kendilerine büyük problemler yaşattığını kaydetti.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51