HABERLER

Sanayinin deneyimi akademi ile buluşuyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Zorlu Tekstil arasında araştırma ve geliştirme çalışmalarında işbirliği yapılmasına dair protokol imzalandı.

Kurumların ortak proje üretmesi, yenilik odaklı çalışmaların yürü­tülmesi ve öğrencilere staj olanakları­nın artırılmasını sağlayacak protokole Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Zorluteks Tekstil Ar-Ge Merkezi Mü­dürü Murat Yıldırım ve Zorluteks Teks­til Tasarım Merkezi Müdürü Gamze Mutlu imza attı.

BUÜ’nün nitelikli proje, Ar-Ge çalış­maları ve katma değer oluşturacak faa­liyetlere her daim hazır olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bu anlamda iş dünyası temsilcileriyle ya­kın ilişkiler kurduk ve bu ilişkileri geliş­tiriyoruz. Zorlu Tekstil de ülkemizin önde gelen işletmeleri arasında yer alı­yor. Bizdeki akademik bilgiyi, şirketin pratik bilgisi ile birleştirmeyi ve bu iş­birliğinden nitelikli projeler üretebil­meyi hedefliyoruz. Geçmişte kıymetli çalışmalar yaptığımız Zorlu Tekstil ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu­muz başta olmak üzere tüm fakülte ve meslek yüksekokullarımızı kapsaya­cak bir şekilde işbirliği yapmayı hedef­liyoruz. Şirketin deneyimi ve desteği hepimiz için özel bir önem taşıyor. Ta­raflara hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.