banner34

banner50

banner6

Vizyon projeler Osmangazi'nin işi

Bursa’nın kalbi olan Osmangazi’de üç dönem üst üste başarılı bir şekilde belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Dündar, Osmangazi’ye kazandırdığı vizyon projelerin yanı sıra sağlıklı bütçe yönetimiyle de örnek bir belediye başkanlığı sergiliyor. SEMİH AYDIN Osmangazi’nin Bursa ekonomisi ve turizmi için öneminden ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına, Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden başarılı bütçe yönetimine kadar önemli konularda EKOHABER’e açıklamalarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Uzun vadeli projeler gerçekleştiriyoruz.

Röportajlar 30.10.2020, 08:02 30.10.2020, 08:02
Vizyon projeler Osmangazi'nin işi
Bursa’nın kalbi olan Osmangazi’de üç dönem üst üste başarılı bir şekilde belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Dündar, Osmangazi’ye kazandırdığı vizyon projelerin yanı sıra sağlıklı bütçe yönetimiyle de örnek bir belediye başkanlığı sergiliyor.

SEMİH AYDIN

Osmangazi’nin Bursa ekonomisi ve turizmi için öneminden ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına, Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden başarılı bütçe yönetimine kadar önemli konularda EKOHABER’e açıklamalarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Uzun vadeli projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projeler bittiğinde Bursa ve Osmangazi kendi kimliğini geleceğe taşıyabilecek” dedi.

Bursa’nın üretimdeki teknolojisi ve sanayideki bilgi birikimi ile ihracatta öne çıkan bir kent olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehrin bu nedenden dolayı göç aldığını dile getirdi.

“Şehrin ekonomisine katkı sağlıyoruz”

Dündar, Bursa’nın sanayi şehri olmasının yanı sıra bir tarih ve turizmiyle de ön plana çıktığının altını çizen Başkan Dündar, “Bursa’ya son bir yıl içerisinde 110 farklı ülkeden 800 binden fazla insan gelmiş. Biz de sektördeki gelişimleri ve dönüşümleri takip ediyoruz. Belediye olarak ilçemizin turizm alanındaki niteliğini artırıyoruz. Turizme katkı sağlamak, tarihi dokuyu ön plana çıkarmak ve şehrimizi tanıtmak için çalışmalarımız oldu. Bu yönde Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni inşa ettik.  Bu anlamda şehrin ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Şehrin tanıtımı için Bursa’da okuyan yabancı öğrencilerin de önemine dikkat çeken Başkan Dündar, “Şu anda Bursa Uludağ Üniversitesi’nde 100’ü aşkın ülkeden gelen öğrenci okuyor. Bu da bir reklam ve tanıtımdır. Bugün okumak için öğrenciler, gelecekte ticaret yapmak için gelecektir. Biz bu öğrencileri kültür elçisi olarak görmemiz lazım. Bu öğrencilerle şehrimizi dünyaya açmak ve tanıtmak lazım. Biz şehrimizi, kendi kimliğiyle geleceğe taşıyabiliyorsak bu da önemli bir yatırımdır” şeklinde konuştu.

Osmangazi kentsel dönüşümde de örnek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği yatay mimariyle kentsel dönüşümün önemli örneklerine Osmangazi’de imza atan Başkan Dündar, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm projeleri hakkında ise şunları söyledi;

“Bursa gibi bir şehirde kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütmek diğer illere göre daha zor. Bursa önemli bir tarihi kimliğe sahip.Önemli olan yıpranmış ve miadını doldurmuş binaları başarılı bir şekilde dönüştürebilmek. Biz, Güneştepe, Hamitler ve Yunuseli bölgelerinde 39 bin daireye oturma izni verdik. Burada 4 – 5 katlı binalarla, 400 bin kişilik bir şehir inşa edildi.”

Kükürtlü Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Başkan Dündar, “Kükürtlü Mahallesi Bursa’nın en güzel ve güzide yeri. Ancak burada da eski yapılaşmalar söz konusu. Orada oturanlar başka mahallelerde yaşamaya başladı. Burada yıkılan, miadını doldurmuş binalar mevcut. Kükürtlü’nün kentsel dönüşüm planları şu an onaylandı. Bizim önceliğimiz buradaki kentsel dönüşümün mahalle sakinlerinin taleplerine uygun yapılması. Burada hayata geçireceğimiz çalışmalarla, Kükürtlü Mahallesi eski çehresine kavuşacaktır” dedi.

Başkan Dündar israfa dikkat çekti

Türkiye’nin bütçesi en güçlü belediyeleri arasında olan Osmangazi Belediyesi’nin, başarılı bütçe yönetiminin anahtar noktasının israf yapmamak ve yatırımı doğru yere yönlendirmek olduğuna işaret eden Başkan Dündar, “Belediye olarak vatandaşların vergileriyle bütçe sağlıyor, adeta onların alın terini harcıyoruz. Bunları bütçe disiplini sağlayarak, halkın yararına harcarsanız, bereketli oluyor” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi’nin tüketiciyle üreticiyi doğrudan buluşturduğu Bursa’nın ilk Çiftçi Pazarı hakkında da konuşan Başkan Mustafa Dündar, “Şehirlerde nüfus arttıkça, gıda tüketimi de artıyor. Bunun yanı sıra insanlar taze ürün tüketmek istiyor. Biz de Tarım İl Müdürlüğümüz ile fikir alışverişinde bulunarak bu projeyi hayata geçirdik. Burası şu anda üreticiyle tüketicinin buluştuğu, taze ürünlerin satıldığı bir yer. Umarız ki burası önümüzdeki süreçte daha da değer kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Uzun vadeli projelerle Osmangazi nefes alacak

Konuşmasında son olarak Osmangazi Belediyesi’nin gelecek dönem projelerine değinen Başkan Dündar, “2009 yılında göreve geldik. Biz uzun projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Şu anda Osmangazi Meydanı projesi, bitirilmesi gereken en önemli projemiz. Burası iki etap halinde sürüyor. 150 milyon lira kamulaştırmaya harcandı. Şimdi de beton çalışması devam ediyor. Burası tamamlanınca Osmangazi ve Bursa’ya nefes aldıracak. Bunun yanı sıra Hisar’da tarihi noktalarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projeler bittiğinde Bursa ve Osmangazi kendi kimliğini geleceğe taşıyabilecek” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar sözlerini Bursalılara şehrine sahip çıkma çağrısıyla tamamladı.

BAŞKAN DÜNDAR’DAN EKOHABER’E KUTLAMA

“EKOHABER Gazetesi’nin 25 yıllık birikim ve tecrübesi var. Yeni yapılanma günümüzün olmazsa olmazıdır. Dijital mecralar sürekli bir değişimi barındırıyor. Bu doğru bir adım, tecrübe ile birlikte yeniliğin birleşmesini sağlayacak ve sektördeki birçok kişiye örnek olacaktır. Bu anlamda EKOHABER’in yeni yapılanmasının hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51