Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı
Recep Altepe, Büyükşehirde geçen 1 yıllık faaliyetlerini görkemli bir törenle anlattı.
BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımdan çevreye, yerleşimden spora kadar 740'ın üzerinde proje ürettiklerini belirterek, “Sıkıntı nerede varsa biz oradayız. Bursa'da değişim başladı” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda bir yılı geride bırakan Başkan Altepe, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonu'nda düzenlediği toplantıda bir yıllık icraatlarını anlattı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, AK Parti'nin il ve ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokrat ve teknokratları da hazır bulundu.
“Bu şehrin patronu değil, yöneticisiyiz”
Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık icraatlarının anlatıldığı filmin ardından kürsüye gelen Başkan Altepe, seçim öncesi yaptığı 3 ayrı basın toplantısıyla projelerini kamuoyuna duyurduklarını şimdi ise bu projeleri bir bir hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursa'ya mesafe aldıracak çalışmaları hayata geçirirken uzlaşmacı tavırlarından kesinlikle vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Başkan Altepe, “Biz hiçbir zaman ‘bu şehrin patronuyuz' anlayışında olmadık. Bu kentin patronu değil yöneticisiyiz. En iyi şekilde yöneterek Bursa'ya mesafe aldırmak için çalışmalarımızı katkı sunmak isteyen tüm kent dinamikleriyle birlikte sürdürüyoruz. Uzlaşmacı tavrımızla bugüne kadar çözümlenmeyen Ticaret Borsası gibi, Gürsu Hali gibi birçok sorunu da kısa zamanda çözüme kavuşturduk” dedi.
“Sıkıntı nerede varsa biz oradayız”
Tek parti iktidarının avantajlarını çok iyi kullandıklarını Türkiye genelinin olduğu gibi Bursa'nın da bir şantiye görünümünde olduğunu dile getiren Başkan Altepe, bu dönemde çözülemeyen bir sorunun bundan sonra da çözülmesinin çok zor olduğunu dile getirdi. Tek parti iktidarı şansını en iyi şekilde kullanarak kentin her köşesinde çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini gedile getiren Başkan Altepe, “Sıkıntı nerede varsa biz oradayız. Halkımız bize inanıyor ve güveniyor. Bu nedenle de büyük oylarla bizi bu makamlara getirdi. Bir taraftan Bursa'yı geleceğe taşıyacak önemli projelere imza atarken, halkımızın beklentilerini de ihmal etmiyoruz. Küçük de olsa halkımız için büyük önem taşıyan çalışmaları da hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
“Bir yılda 740 proje üretildi”
Geçen dönem Türkiye'ye damgasını vuracak çalışmaları hayata geçirdiklerini ve bu döneme de hızla başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, aynı kadrolarla bir yıl içinde 10 kat daha fazla iş üretildiğini vurguladı. Bursa ile ilgili hazırlanan tanıtım filmlerinin büyük bir bölümünü son 5-6 yıl içinde yapılan çalışmaların oluşturduğunu dile getiren Başkan Altepe, 169 ulaşım, 100 yerleşim, 245 tarihi ve kültürel mirasın korunması, 99 altyapı, 65 spor, 62 çevre olmak üzere bir yıl içinde 740 proje üretildiğini kaydetti. Önemli projelerinin 3-5 yıl içinde bittiğine değinen Başkan Altepe, geçmişte bir çok alanda örnek olan Bursa'nın bu projelerle gelecekte de örnek olacağını dile getirdi.
“Ulaşım projeleri bu döneme damgasını vuracak”
Büyükşehir Belediyesi yatırımlarında aslan payını ulaşımın aldığını ifade eden Başkan Altepe, bir taraftan raylı sistem ve tramvay projeleri devam ederken, yeni güzergahlar oluşturarak kente nefes aldırmayı amaçladıklarını belirtti. İstanbul Teknik Üniversitesi ile Bursa'nın ‘Ulaşım Anayasası'nı hazırlama çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, raylı sistemde Görükle hattı çalışmalarının devam ettiğini, burada sağlanan yüzde 36'lık tasarrufla başlanan Emek hattındaki çalışmalarda da önemli bir yol alındığın vurguladı. Emek hattı projesi dahilinde BESAŞ önündeki kavşağında yapılacağını ve bu çalışmanın temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağını dile getiren Başkan Altepe, Kestel hattı ile ilgili çalışmayı da bu dönem başlatmak istediklerini hatırlattı. Kestel'e kadar olan kavşakların Bursaray geçecek şekilde düzenlendiğine değinen Başkan Altepe, “Bu hattımız da 7 duraktan oluşacak. 3 tane köprü genişletmesi çalışması var. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ile de görüştük. Bu çalışmaya onlar da destek verecek. Hedefimiz bir yıl içinde bu hattın da temelini atmak” dedi.
Başkan Altepe, yerli tramvay üretimiyle ilgili çalışmaların da hızla sürdüğünü, bilgisayar ortamında projenin tüm testlerden geçtiğini ve üretim için tüm onayların alındığını belirtti. Üretilen ilk tramvayları bu içinde demek istediklerini ve önümüzdeki yıl ise Garaj-Heykel hattında kullanılacak tramvaylarının üretimini planladıklarını kaydeden Başkan Altepe, Cumhuriyet Caddesi'ni boydan boya geçecek nostaljik tramvayların Bursa'ya geldiğini ve bakımlarının sürdüğünü belirtti. Başkan Altepe, Cumhuriyet Caddesi'ndeki çalışmayı bu yaz bitirmeyi amaçladıklarını hatırlattı.
Uludağ'a yeni bir ulaşım modeli olan dişli trenle ilgili olarak İsviçreli bir firmanın proje çalışmalarına başladığını kaydeden Başkan Altepe, 12,5 kilometrelik bu hat ile Uludağ'da her hava koşulunda sağlıklı bir ulaşım imkanı doğacağını vurguladı.
116 kilometre yol yapımı tamamlandı
Raylı sistem çalışmaların yanı sıra mevcut yolların ıslahı ve geni güzergahlar oluşturma çalışmalarına da hız verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, Ankara Yolu'na paralel olan ve Acemler ile Otosansit'i birbirine bağlayacak Soğanlı Bulvarı 30 metrelik yol projesinde 3 ayda 85 binanın kamulaştırıldığını, Yalova Yolu Acemler arasının bu yaz büyük ölçüde tamamlanacağını belirtti. Bir yıl içinde kamulaştırmaya 42 milyon lira harcandığını, Soğanlı Bulvarı'nın doğu etabıyla ilgili kamulaştırma kararının da meclisten çıktığını dile getiren Başkan Altepe, 700 binanın kamulaştırılmasını kapsayan bu projenin kent merkezindeki ulaşımı da önemli ölçüde rahatlatacağına değindi. Uludağ eteklerinden geçen güney servis yolu proje çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Altepe, “Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'ni Eğitim Caddesi'ne bağlayacak Barutluk Caddesi gibi dikey güzergahlarla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Eğitim Caddesi'nin devamı olan Mimar Sinan Bulvarı Otosansit'e kadar ulaşmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunun yanında Özlüce ile Geçit'i Minareliçavuş üzerinden birbirine bağlayacak olan yeni yolla ilgili çalışmalara da başladık. Bu sayede sanayi bölgelerinden çıkan ağır tonajlı araçlar Mudanya caddesini kullanmadan çevre yoluna bağlanabilecek” dedi.
Başkan Altepe, Yeni Mahalle ve Piremir arasında açılan yeni yolla Teleferik ve kentin üst mahallerine ulaşım daha da kolaylaşacağına değindi.
Bir yılda 116 kilometre yol yapımının tamamlandığını ifade eden Başkan Altepe, 7 ilçede 255 bin ton asfalt döküldüğünü, asfaltlama çalışmalarına 25 milyon lira harcandığını vurguladı.
Teleferiğin saatlik kapasitesini 10 katına çıkaracak olan ve Oteller Bölgesi'ne kadar ulaşacak teleferik projesinin temeli önümüzdeki günlerde atacaklarını kaydeden Başkan Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın hava ulaşımına açılması için gerekli tüm onayların alındığını ve Devlet Hava Meydanları'nın Yunuseli'yi yatırım programına aldığını kaydetti.
“Uludağ'da ihaleye hazırız”
Uludağ'da altyapı yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesinin ardından çalışmalara hızla başladıklarını ve altyapıyı ilgilendiren 25 milyon liralık ihaleye hazır olduklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Bayındırlık Bakanlığı'nın planları onayladığını öğrendik. Bu günlerde üst yapı yetkisinin de bize verilmesini bekliyoruz. Üst yapıyla ilgili olarak otopark, spor alanları, günübirlik tesisler gibi projeleri hazırladık. Bu mevsimleri iyi değerlendirmek lazım. Önümüzdeki günlerde üst yapı yetkisi verilince faaliyetlere hızla başlayacağız. Uludağ, yenilenen teleferiği, dişli treni ve yılın 12 ayı aktif olarak kullanılabilecek olmasıyla yeniden Bursa markası olacak” diye konuştu.
Kaçağa geçit yok
Kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda da Büyükşehir Belediyesi olarak kararlı bir tutum sergilediklerine değinen, bu konuyla ilgili gerekli ekip ve ekipmanın sağlandığını, özellikle ovada kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti. Yıpranan kent dokularının yenilenmesiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, projesi hazırlanan İntam'la ilgili yatırımcı beklediklerini, Sıcaksu ve Yalova yolu kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için de yatırımcılarla görüştüklerini belirtti. Atatürk Caddesi'nde başlatılan cephe sağlıklaştırma projesinin daha sonra tramvay hatlarının geçeceği, Cumhuriyet ve Altıparmak Caddelerini de kapsayacağını ifade eden Başkan Altepe, Bursa'nın vitrininin yenilendiğini hatırlattı.
Tarihe yatırım sürüyor
Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması yolundaki çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Başkan Altepe, 7 ilçede 245 projenin başladığını, Cumalıkızık ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi projeleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için çalışmalarının sürdüğüne değindi. Özellikle tarihi yapıların ayağa kaldırılması projelerinde kent dinamikleriyle proje ortaklığı yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, modacı Faruk Saraç ile yapılar işbirliği sonucu restorasyonuna başlanan Fabrika-i Humayun'un moda ve tasarım merkezinin yanı sıra yüksekokul olarak önümüzdeki dönem eğitime açılacağını söyledi. Başkan Altepe, tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde başlatılan çalışmalar diğer ilçelere de kaydırıldığını ve tüm ilçelerdeki Osmanlı esenlerine el attıklarını ifade etti.
‘Spor kenti' kimliği öne çıkıyor
Bursa'nın kimlikli bir kent olduğunu ve ‘spor kenti' kimliğinin de öne çıkması için önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, Velodrom'a yapılacak 43 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun çevre düzenlemeleriyle birlikte Bursa'ya yakışan bir tesis olacağı belirtti. Sporun tüm branşlarının gelişmesine yönelik çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, eski eğitim fakültesi spor salonunun Güreş Eğitim Merkezi olarak yenilendiğini, kentin her köşesinde spor salonu, havuz gibi tesislerin yapımına başladıklarını açıkladı.
Rant Bursa'ya kalacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vergi ve sigorta borcu bulunmadığını, borçsuz belediyeler arasında yer aldığını ifade eden Başkan Altepe, kentin tüm kaynaklarını yine kent yararına kullanmak için çalıştıklarını belirtti. Bir yıl içinde hiç akaryakıt istasyonu ruhsatı vermediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Eğer bir rant oluşacaksa, bu rant Bursa için kullanılacak. Ranta yönelik alanlar belediye tarafından açık artırmayla satılacak. Acemlerde, Yunuseli tarafından belediyemize ait ufak bir arsa var. Burayı akaryakıt istasyonu olarak satacağı ve buradan elde edilen gelirle Barutluk Caddesi'nin tamamına yakınını bitirmeyi amaçlıyoruz. Bir arsa satarak yüzlerce arsa almış oluyoruz. Bundan sonra su kaynaklarından enerji kaynaklarından yerel yönetim de payını alacak. Kaliteli bir kentte olması gereken her şeyin Bursa'da olması için oluşacak rantın yatırımlara kullanılması gerekli” diye konuştu.
Recep Altepe, Büyükşehirde geçen 1 yıllık faaliyetlerini görkemli bir törenle anlattı.
BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımdan çevreye, yerleşimden spora kadar 740'ın üzerinde proje ürettiklerini belirterek, “Sıkıntı nerede varsa biz oradayız. Bursa'da değişim başladı” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda bir yılı geride bırakan Başkan Altepe, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonu'nda düzenlediği toplantıda bir yıllık icraatlarını anlattı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, AK Parti'nin il ve ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokrat ve teknokratları da hazır bulundu.
“Bu şehrin patronu değil, yöneticisiyiz”
Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık icraatlarının anlatıldığı filmin ardından kürsüye gelen Başkan Altepe, seçim öncesi yaptığı 3 ayrı basın toplantısıyla projelerini kamuoyuna duyurduklarını şimdi ise bu projeleri bir bir hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursa'ya mesafe aldıracak çalışmaları hayata geçirirken uzlaşmacı tavırlarından kesinlikle vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Başkan Altepe, “Biz hiçbir zaman ‘bu şehrin patronuyuz' anlayışında olmadık. Bu kentin patronu değil yöneticisiyiz. En iyi şekilde yöneterek Bursa'ya mesafe aldırmak için çalışmalarımızı katkı sunmak isteyen tüm kent dinamikleriyle birlikte sürdürüyoruz. Uzlaşmacı tavrımızla bugüne kadar çözümlenmeyen Ticaret Borsası gibi, Gürsu Hali gibi birçok sorunu da kısa zamanda çözüme kavuşturduk” dedi.
“Sıkıntı nerede varsa biz oradayız”
Tek parti iktidarının avantajlarını çok iyi kullandıklarını Türkiye genelinin olduğu gibi Bursa'nın da bir şantiye görünümünde olduğunu dile getiren Başkan Altepe, bu dönemde çözülemeyen bir sorunun bundan sonra da çözülmesinin çok zor olduğunu dile getirdi. Tek parti iktidarı şansını en iyi şekilde kullanarak kentin her köşesinde çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini gedile getiren Başkan Altepe, “Sıkıntı nerede varsa biz oradayız. Halkımız bize inanıyor ve güveniyor. Bu nedenle de büyük oylarla bizi bu makamlara getirdi. Bir taraftan Bursa'yı geleceğe taşıyacak önemli projelere imza atarken, halkımızın beklentilerini de ihmal etmiyoruz. Küçük de olsa halkımız için büyük önem taşıyan çalışmaları da hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
“Bir yılda 740 proje üretildi”
Geçen dönem Türkiye'ye damgasını vuracak çalışmaları hayata geçirdiklerini ve bu döneme de hızla başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, aynı kadrolarla bir yıl içinde 10 kat daha fazla iş üretildiğini vurguladı. Bursa ile ilgili hazırlanan tanıtım filmlerinin büyük bir bölümünü son 5-6 yıl içinde yapılan çalışmaların oluşturduğunu dile getiren Başkan Altepe, 169 ulaşım, 100 yerleşim, 245 tarihi ve kültürel mirasın korunması, 99 altyapı, 65 spor, 62 çevre olmak üzere bir yıl içinde 740 proje üretildiğini kaydetti. Önemli projelerinin 3-5 yıl içinde bittiğine değinen Başkan Altepe, geçmişte bir çok alanda örnek olan Bursa'nın bu projelerle gelecekte de örnek olacağını dile getirdi.
“Ulaşım projeleri bu döneme damgasını vuracak”
Büyükşehir Belediyesi yatırımlarında aslan payını ulaşımın aldığını ifade eden Başkan Altepe, bir taraftan raylı sistem ve tramvay projeleri devam ederken, yeni güzergahlar oluşturarak kente nefes aldırmayı amaçladıklarını belirtti. İstanbul Teknik Üniversitesi ile Bursa'nın ‘Ulaşım Anayasası'nı hazırlama çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, raylı sistemde Görükle hattı çalışmalarının devam ettiğini, burada sağlanan yüzde 36'lık tasarrufla başlanan Emek hattındaki çalışmalarda da önemli bir yol alındığın vurguladı. Emek hattı projesi dahilinde BESAŞ önündeki kavşağında yapılacağını ve bu çalışmanın temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağını dile getiren Başkan Altepe, Kestel hattı ile ilgili çalışmayı da bu dönem başlatmak istediklerini hatırlattı. Kestel'e kadar olan kavşakların Bursaray geçecek şekilde düzenlendiğine değinen Başkan Altepe, “Bu hattımız da 7 duraktan oluşacak. 3 tane köprü genişletmesi çalışması var. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ile de görüştük. Bu çalışmaya onlar da destek verecek. Hedefimiz bir yıl içinde bu hattın da temelini atmak” dedi.
Başkan Altepe, yerli tramvay üretimiyle ilgili çalışmaların da hızla sürdüğünü, bilgisayar ortamında projenin tüm testlerden geçtiğini ve üretim için tüm onayların alındığını belirtti. Üretilen ilk tramvayları bu içinde demek istediklerini ve önümüzdeki yıl ise Garaj-Heykel hattında kullanılacak tramvaylarının üretimini planladıklarını kaydeden Başkan Altepe, Cumhuriyet Caddesi'ni boydan boya geçecek nostaljik tramvayların Bursa'ya geldiğini ve bakımlarının sürdüğünü belirtti. Başkan Altepe, Cumhuriyet Caddesi'ndeki çalışmayı bu yaz bitirmeyi amaçladıklarını hatırlattı.
Uludağ'a yeni bir ulaşım modeli olan dişli trenle ilgili olarak İsviçreli bir firmanın proje çalışmalarına başladığını kaydeden Başkan Altepe, 12,5 kilometrelik bu hat ile Uludağ'da her hava koşulunda sağlıklı bir ulaşım imkanı doğacağını vurguladı.
116 kilometre yol yapımı tamamlandı
Raylı sistem çalışmaların yanı sıra mevcut yolların ıslahı ve geni güzergahlar oluşturma çalışmalarına da hız verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, Ankara Yolu'na paralel olan ve Acemler ile Otosansit'i birbirine bağlayacak Soğanlı Bulvarı 30 metrelik yol projesinde 3 ayda 85 binanın kamulaştırıldığını, Yalova Yolu Acemler arasının bu yaz büyük ölçüde tamamlanacağını belirtti. Bir yıl içinde kamulaştırmaya 42 milyon lira harcandığını, Soğanlı Bulvarı'nın doğu etabıyla ilgili kamulaştırma kararının da meclisten çıktığını dile getiren Başkan Altepe, 700 binanın kamulaştırılmasını kapsayan bu projenin kent merkezindeki ulaşımı da önemli ölçüde rahatlatacağına değindi. Uludağ eteklerinden geçen güney servis yolu proje çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Altepe, “Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'ni Eğitim Caddesi'ne bağlayacak Barutluk Caddesi gibi dikey güzergahlarla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Eğitim Caddesi'nin devamı olan Mimar Sinan Bulvarı Otosansit'e kadar ulaşmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunun yanında Özlüce ile Geçit'i Minareliçavuş üzerinden birbirine bağlayacak olan yeni yolla ilgili çalışmalara da başladık. Bu sayede sanayi bölgelerinden çıkan ağır tonajlı araçlar Mudanya caddesini kullanmadan çevre yoluna bağlanabilecek” dedi.
Başkan Altepe, Yeni Mahalle ve Piremir arasında açılan yeni yolla Teleferik ve kentin üst mahallerine ulaşım daha da kolaylaşacağına değindi.
Bir yılda 116 kilometre yol yapımının tamamlandığını ifade eden Başkan Altepe, 7 ilçede 255 bin ton asfalt döküldüğünü, asfaltlama çalışmalarına 25 milyon lira harcandığını vurguladı.
Teleferiğin saatlik kapasitesini 10 katına çıkaracak olan ve Oteller Bölgesi'ne kadar ulaşacak teleferik projesinin temeli önümüzdeki günlerde atacaklarını kaydeden Başkan Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın hava ulaşımına açılması için gerekli tüm onayların alındığını ve Devlet Hava Meydanları'nın Yunuseli'yi yatırım programına aldığını kaydetti.
“Uludağ'da ihaleye hazırız”
Uludağ'da altyapı yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesinin ardından çalışmalara hızla başladıklarını ve altyapıyı ilgilendiren 25 milyon liralık ihaleye hazır olduklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Bayındırlık Bakanlığı'nın planları onayladığını öğrendik. Bu günlerde üst yapı yetkisinin de bize verilmesini bekliyoruz. Üst yapıyla ilgili olarak otopark, spor alanları, günübirlik tesisler gibi projeleri hazırladık. Bu mevsimleri iyi değerlendirmek lazım. Önümüzdeki günlerde üst yapı yetkisi verilince faaliyetlere hızla başlayacağız. Uludağ, yenilenen teleferiği, dişli treni ve yılın 12 ayı aktif olarak kullanılabilecek olmasıyla yeniden Bursa markası olacak” diye konuştu.
Kaçağa geçit yok
Kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda da Büyükşehir Belediyesi olarak kararlı bir tutum sergilediklerine değinen, bu konuyla ilgili gerekli ekip ve ekipmanın sağlandığını, özellikle ovada kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti. Yıpranan kent dokularının yenilenmesiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, projesi hazırlanan İntam'la ilgili yatırımcı beklediklerini, Sıcaksu ve Yalova yolu kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için de yatırımcılarla görüştüklerini belirtti. Atatürk Caddesi'nde başlatılan cephe sağlıklaştırma projesinin daha sonra tramvay hatlarının geçeceği, Cumhuriyet ve Altıparmak Caddelerini de kapsayacağını ifade eden Başkan Altepe, Bursa'nın vitrininin yenilendiğini hatırlattı.
Tarihe yatırım sürüyor
Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması yolundaki çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Başkan Altepe, 7 ilçede 245 projenin başladığını, Cumalıkızık ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi projeleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için çalışmalarının sürdüğüne değindi. Özellikle tarihi yapıların ayağa kaldırılması projelerinde kent dinamikleriyle proje ortaklığı yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, modacı Faruk Saraç ile yapılar işbirliği sonucu restorasyonuna başlanan Fabrika-i Humayun'un moda ve tasarım merkezinin yanı sıra yüksekokul olarak önümüzdeki dönem eğitime açılacağını söyledi. Başkan Altepe, tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde başlatılan çalışmalar diğer ilçelere de kaydırıldığını ve tüm ilçelerdeki Osmanlı esenlerine el attıklarını ifade etti.
‘Spor kenti' kimliği öne çıkıyor
Bursa'nın kimlikli bir kent olduğunu ve ‘spor kenti' kimliğinin de öne çıkması için önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, Velodrom'a yapılacak 43 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun çevre düzenlemeleriyle birlikte Bursa'ya yakışan bir tesis olacağı belirtti. Sporun tüm branşlarının gelişmesine yönelik çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, eski eğitim fakültesi spor salonunun Güreş Eğitim Merkezi olarak yenilendiğini, kentin her köşesinde spor salonu, havuz gibi tesislerin yapımına başladıklarını açıkladı.
Rant Bursa'ya kalacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vergi ve sigorta borcu bulunmadığını, borçsuz belediyeler arasında yer aldığını ifade eden Başkan Altepe, kentin tüm kaynaklarını yine kent yararına kullanmak için çalıştıklarını belirtti. Bir yıl içinde hiç akaryakıt istasyonu ruhsatı vermediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Eğer bir rant oluşacaksa, bu rant Bursa için kullanılacak. Ranta yönelik alanlar belediye tarafından açık artırmayla satılacak. Acemlerde, Yunuseli tarafından belediyemize ait ufak bir arsa var. Burayı akaryakıt istasyonu olarak satacağı ve buradan elde edilen gelirle Barutluk Caddesi'nin tamamına yakınını bitirmeyi amaçlıyoruz. Bir arsa satarak yüzlerce arsa almış oluyoruz. Bundan sonra su kaynaklarından enerji kaynaklarından yerel yönetim de payını alacak. Kaliteli bir kentte olması gereken her şeyin Bursa'da olması için oluşacak rantın yatırımlara kullanılması gerekli” diye konuştu.
Sayı: 729 - Sayı'nın Kapağı