banner6

EG Pres ve EG Süspansiyon hedef büyüttü

EG Pres ve EG Süspansiyon Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, 2020 yılının zor geçtiğine ancak otomotiv sektörünün çabuk toparlandığına işaret ederek, “Bu süreçte, Çin’e alternatif olan ülkelerin ihracat potansiyeli artmaya başladı. Türkiye de bu ülkeler arasında yer aldı. Bu fırsat, 2020 yılının ikinci yarısında ihracatımızı artırmamızı sağladı. 2021 yılında ise hem ihracat hem de ciro rakamlarımızı yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Otomotiv 06.04.2021, 02:16
EG Pres ve EG Süspansiyon hedef büyüttü

1988 yılından 2003 yılına kadar çeşitli özel sektör kuruluşlarında üst düzey yönetici olarak görev yapmasının ardından 2003 yılında EG Pres’i kuran Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, otomotiv sektörünün, yenilikleri sürekli takip etmeyi gerektiren, devrimci ve yenilikçi bir sektör olduğunu söyledi. Gülmez, EG Pres’i kurduklarında sektörün bu hızına ayak uydurmaya çalıştıklarının altını çizerek, “Birkaç kişiyle başladığımız işimizi yıllar içinde büyüttük. Hem müşteri portföyümüzü genişlettik hem de üretim ve istihdam hacmimizi yükselttik. Bu büyümenin doğal bir sonucu olarak da 2016 yılında EG Pres iştirakiyle EG Süspansiyon Elemanları AŞ’yi faaliyete geçirdik. EGN Pres’te sac kalıp pres ve kaynaklı-montajlı birleştirmeler yapıyoruz, araba koltuğun komponentleri üretiyoruz. EG Süspansiyon’daysa, süspansiyon elemanları üretiyoruz. Bugün yaklaşık 210 kişiyle birlikte otomotiv yan sanayinde üretime ve ihracata katkı sunmaya devam ediyoruz” dedi.

BAŞARIMIZIN SIRRI KALİTE ÇALIŞMALARI
“Farkımız sektörün kalite, hizmet ve müşteri beklentilerine cevap vermek üzere genç ve dinamik bir ekiple çalışıyor olmamızdan kaynaklanıyor. Her iki firmada da her geçen gün ürün çeşitliliğini geliştirmek, kalitesini artırmak ve geleceğin projelerinde etkin rol almak üzere misyon geliştiriyoruz” diyen Erol Gülmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu da bize kısa sürede dünya devi olan firmalara ürün üretme olanağı sağladı. Firmalarımız bu anlayış sayesinde sektörde kendine iyi bir yer edindi. Müşteri ve çalışan ilişkilerinde sürdürülebilir memnuniyeti sağlamayı hedefliyoruz. Bu sebeple kalite çalışmalarına da ayrıca önem veriyoruz. EG Pres, 2005 yılında ISO 9001 belgesi, 2018 yılında da IATF 16949 Kalite Yönetim Sertifikasını almaya hak kazandı. Yine, buna paralel olarak EG Süspansiyon da kurulduğu yılda IATF 16949:2016 Kalite Yönetim Sistemi belgesi aldı. Yapılan bu çalışmaların yalnızca yönetim sistemimizi değil, sektörde doğrudan iletişim kurduğumuz tüm paydaşlarımızla ilişkilerimizi etkilediğinin bilincindeyiz. Bu sebeple, büyümemizin önemli sebeplerinden biri kalite çalışmalarına gösterdiğimiz özendir.”

OTOMOTİV SEKTÖRÜ ÇABUK TOPARLANDI
Gülmez, 2020 yılının tüm dünya gibi Türkiye ve kendileri için de zor geçtiğine değinerek, ancak otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmaların bu süreçte şanslı olduğunu belirtti. Pandeminin Türkiye’de görülmesiyle birlikte otomotiv sektöründe hemen olumsuz etkiler görülmeye başladığının bilgisini veren Gülmez, “Ham madde temininde ve nakliyesinde, lojistik olanaklara erişimde çok ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Bununla birlikte, pandeminin ortaya çıkardığı yeni gider kalemleri doğuyordu. Biz her gün ekibimizle birlikte bu krizi en sağlıklı biçimde atlatacağımızın istişaresini yaptık. Farklı senaryolara göre birden fazla yol haritası belirledik. Ancak nisan-mayıs aylarında yaşadığımız sıkıntı haziran ayından itibaren ortadan kalktı” ifadelerini kullandı. 
Erol Gülmez, otomotiv sektörünün tüm dünyada ülkemizde çabuk toparlandığına işaret ederek, şunları aktardı: “Bu süreçte, Çin’e alternatif olan ülkelerin ihracat potansiyeli artmaya başladı. Türkiye de, çeşitli Doğu Avrupa ülkeleriyle birlikte, bu ülkeler arasında yer alıyor. Bu fırsat, 2020 yılının ikinci yarısında ihracatımızı artırmamızı sağladı. Geçen yıl, EG Süspansiyon’da 27 milyon TL’lik ciromuzun ortalama yüzde 80’i ihracattan sağlandı. EG Pres’te ciromuz 37 milyon TL idi, ancak ihracat oranımız orada daha düşüktür. Üretim kapasitesini artırmaya yönelik yatırımlarımızla, 2021 yılında hem ihracat hem de ciro rakamlarımızı yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz. Geçen aylarda başladığımız yatırımlar yalnızca üretim kapasitesini artırmaya yönelik değil, aynı zamanda dijitalleşmeyi de tamamlamamızı sağlayacak. Belirttiğim gibi, otomotiv sektörü dinamizmini koruyor ve üretime daima yenilikçi yaklaşımlar geliştiriliyor. Biz de firma olarak, sektörün ve çağın gerektirdiği teknolojik ve dijital dönüşüme ayak uydurmak üzere çeşitli yatırımlara başladık. Çalışmalarımız şu anda da devam ediyor.”

OĞLUM VE KIZIMLA ÇALIŞMAK BÜYÜK GURUR VE MUTLULUK
Öte yandan aile şirketi olan EG Pres ve EG Süspansiyon’da oğlu ve kızı ile birlikte çalışmanın hem gururunu hem de mutluluğunu yaşadığını belirten Erol Gülmez, “Şu anda EG Pres Fabrika Müdür Vekili olan oğlum Alican Gülmez, 2008 yılında eğitimini tamamlayarak aramıza katıldı. 10 yıl boyunca da işletmemizin çeşitli birimlerinde 10 yıl çalışarak, oryantasyon sürecini tamamladı. 4 yıldır EG Pres’te fabrika müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Bizim gibi kendi işini kuran 1. Kuşakların amacı şirketlerimizi gelecek kuşaklara taşımak ve şirketin sürekliliğini sağlamaktır. Otomotiv sektörü, dünyanın en eğitimli insanlarının çalıştığı ve en kurumsal alanlardan. 10 yıllık çalışması sonucunda ben güvenle koltuğumu oğluma devrettim. Bu süreçte de kendisini gözlemledim ve bana ihtiyaç duyduğu zamanlarda da kendisine destek verdim. Öte yandan kızım da ODTÜ mezunu ve bizimle 2 yıldır çalışıyor. Şu an satın alma biriminde görev yapıyor” dedi. EG Pres Fabrika Müdür Vekili Alican Gülmez ise kendisine güvenildiği için kendisini şanslı ve gururlu hissettiğini ifade ederek, “2008 yılından bu yana bu sektörün içindeyim. 
Üretimin her kademesinde çalıştım. Şirket bana emanet edildiği için gururluyum. 2. kuşak olarak sorumluluğumuz firmayı daha ileriye taşımak. Yurt dışına açılmayla ilgili planlamamız var. İhracatımızı artırmayı hedefliyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51