banner6

11.01.2021, 20:08

O bir Mufon

Dünyada ve Türkiye’de elektrikli araçları takip ederken bir de baktık ki Yavru Vatan Kıbrıs’ta kısıtlı imkanlarla ve 6 yıldır elektrikli araç tasarım ve üretimine gönül vermiş bir marka var GÜNSEL.
Evet! Tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden pazarlamaya tüm otomotiv süreçlerini yenilikçi bir yapıda toplayan KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL’den bahsediyorum.
GÜNSEL’in ilk modeli B9, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde 100’ü aşkın Türk mühendis ve tasarımcının 1,2 milyon saat emeğiyle geliştirilmiş.




Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan GÜNSEL Üretim Tesisinde, yetiştirmek üzere kadrosuna katacağı yeni ara üretim elemanları ile ekibini güçlendirmeyi hedefleyen GÜNSEL, mühendis ve tasarımcı alımına da devam ediyor. GÜNSEL, 2025’e kadar üretim kapasitesini 30 bin araca, çalışan sayısını ise binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.
GÜNSEL, “Yenilikçi, verimli ve zarif” olarak belirlenen sloganı desteklercesine otomotiv sektöründe geleceğin teknolojisi olan elektrik enerjisini kullanacak. Tasarımında Kıbrıs’ın simgesi yaban koyunu Muflon’dan esinlenilen GÜNSEL B9, Muflon gibi zarif ve güçlü hatlara sahip, modern ve özgür bir şekilde tasarlanmış.
Dolu batarya ile 350 km aralıksız yolculuk imkanı sunacak, 160 beygir gücüne eşdeğer 120 kW elektrik motoru ile 0’dan 100 km’ye 8 saniyede ulaşacak olan GÜNSEL, performansıyla da dikkat çekecek gibi görünüyor. Kompozit ve alüminyum kullanılarak yapılacak üretim daha verimli araçlar çıkmasını sağlayacak. GÜNSEL B9’da kullanılacak olan bir diğer dikkat çeken özellik ise rejeneratif fren sistemi. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu sistem enerjinin geri kazanılması sağlanacak. Yoğun trafik koşullarında sürekli gaz/fren yapılması durumunda bile daha az enerji harcanacak.
GÜNSEL’in ilk 1000 adetinin üretileceği tesis, KKTC’nın geleceği için çok şey müjdeliyor.
Tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden pazarlamaya kadar tüm otomotiv süreçlerini yenilikçi bir yapıyla tek bünyede toplayacak üretim tesisi; 20 bin metrekare alana kurulu, toplamda 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek ve yüzlerce kişiye de iş olanağı sağlayacak.
Bizleri mutlu eden ve gururlandıran GÜNSEL marka otomobilimizin, yoğun bir emeğin, yüksek inanç ve arzunun başarıya uzanan somut bir örneği olduğunu görüyoruz.
Bu ve benzeri üretim tesisleri ile üreten, geliştiren ve ihraç eden bir KKTC’nin istenildiğinde uluslararası alanda ses getirecek başarılara imza atabileceğini görüyoruz. Bu milli bilinçle hareket etmek, bilime ve inovasyona önem vermek ülkemizin ve genç nesillerimizin geleceği için oldukça önemli bir konudur.
Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51