banner6

11.01.2021, 20:00

Ne olursa olsun ama öncelikle sağlık olsun

Sevgili EKOHABER okuyucuları,
Hepimiz biliyoruz ki sağlık olmadan hiçbir şey olmaz.
Biliyorum ki benim gibi 2020 yılını hiç kimse de beğenmedi. Alışagelmiş bir düzenimiz vardı ama Covid-19 denilen ve rakamını yılından alan bu hastalık, 2020 yılında beklenenin de ötesinde dünyanın ana gündemini oluşturdu.
Diğer gündemler ise yaşamın arasına sıkıştı kaldı.
Ve “Her şeye rağmen hayat devam ediyor” sözünü de bizlere sık sık söyletti.
Gelişen dünya ve değişen teknoloji ise hiç hız kesmeden yoluna devam etti.
Yine bu süreçte bilimin ve ona paralel olarak gelişen teknolojinin insanlık adına her alanda çokça faydası görüldü.
Aşıyı bulanlar arasında yer alan Alman şirketi Biontech’in Türk kurucusu UĞUR ŞAHİN ve EŞİ ÖZLEM TÜRECİ hanımefendi (bu arada kendilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum) bir röportajlarında, “Gelişen teknolojinin sayesinde 10 yıl sürmesi gereken aşıyı bir yıldan daha kısa bir sürede bulduk. Yine bilimin ve teknolojinin sayesinde dünya bu hastalıktan kurtulacak” dediler.
Sağlık konusu kapatıp biraz da ekonomiden bahsetmek gerekirse 2021, beklentilerimizin seviyesini bizim için en önemli olan ‘sağlık’ seviyesine çekti ki gerçekten de hepimiz bu anlamda son derece dikkatli olmaya devam etmeliyiz. Gördüğünüz gibi sağlık olmadan ekonomi de olmuyor.
Şahsen yakından takip ettiğim ve dilimin döndüğünce sizlere aktarmaya çalıştığım Endüstri 4.0 uygulamalarını, yapay zeka ve uzantısı yeni makinaları, akıllı dijital sistemleri, dijital dönüşümün baş döndüren hızının faydalarını ve zararlarının yeni yılda da sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
Çünkü değişen dünyada artan nüfusun yarattığı sorunların çözümü, iklim değişikliğinin negatif etkilerinin gelecekteki kurtarıcısı yine bilim ve yeni buluşlar olacaktır.
Ayrıca hayata dair gözlemlerimi her zaman olduğu gibi samimi bir şekilde siz değerli okuyucularımla paylaşmaya çalışacağım.
Yazımın başında da belirttiğim gibi…
Ne olursa olsun ama önce sağlık olsun ve yeni yılımız bütün insanlığa hayırlı olsun.
Saygılarımla.
Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51