banner6

Çilek Mobilya çocuklara  ve gençlere düş üretiyor

Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Vasfiye Çilek, marka olarak temalı ürünlerde öncü pozisyonlarını ve global mevcudiyetlerini sürdürebilmek için yeni jenerasyon çocukların beklentilerinden ve hayal güçlerinden yola çıkarak yeni tematik ürün çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Mobilya 06.04.2021, 02:49 13.04.2021, 11:40
Çilek Mobilya çocuklara  ve gençlere düş üretiyor

Çilek Mobilya, 1996 yılı başlarında Mustafa, Muzaffer ve Muharrem Çilek kardeşler tarafından, bir aile şirketi olarak kuruldu. Üretim şekli modüler ve genç odası odaklıydı. İlk mağazasını 1998 yılında, Bursa’da açtı. Çilek, ilk ihracatını Ukrayna’ya yaparken ilk yurt dışı mağazasını ise Malta’da açarak dünya markası olma yolunda ilk adımını attı. 
Bugün geldiği noktada firma, 5 kıtada 71ülkede yer alıyor ve 500’ün üzerinde satış noktasında hizmet veriyor. Hayata geçirdiği çalışmaları ile 2005 yılında Türkiye’nin Süper Markası seçilen Çilek Mobilya, 2007 yılında İsviçre’ye gönderdiği 2000 tır ile de ihracat şampiyonu oldu. Firma, ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı gıda bankacılığı ve yardımları, 2009 yılında kurduğu Çilek Vakfı çatısı altında topladı. 2014 yılında mobilya sektörü için de ilk olan e-satış kanalını açtı. 2015 yılında Avrupa Birliği Mükemmellik Ödülünü alırken, 2016 yılında dünya bankası uluslararası marka olarak Çilek Mobilya’yı duyurdu.


HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK
Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Vasfiye Çilek, 2020 yılı hedeflerinin geçen yıla oranla satışlarını yüzde 35 artırmak olduğunu belirterek, “Her şirket gibi pandemi sürecinden etkilensek de süreç sonunda belirgin şekilde artan mobilya talepleri ile bu hedefimizi gerçekleştirdik. Halihazırda 2018 yılından bu yana evden çalışma uygulaması şirketimizde uygulandığından yeterli altyapımız sayesinde sürekli iletişimde kalarak işlerimizi verimli bir şekilde yönetmeyi başardık. “Tertemiz Ürün, Hijyenik Teslimat” mottomuz ile çalışanlarımızın sağlığını koruyan ve ürünlerimizin hijyenini sağlayan önlemler aldık. Üretim tesisimizde her bir parçayı tek tek dezenfekte ederek streçlenmesini sağladık. Bu paketlenme sayesinde ürün müşterimizin evine gittiğinde ilk kez el değerek orada açılması sürecini sağlamış olduk. Bu kapsamda Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ‘Güvenli Üretim Belgesi’ni aldık. Evinden çıkmadan mağazamızı ziyaret etmek isteyen müşterilerimiz için Sanal Mağaza Turu çalışmamızı tamamladık. Teslimatta ise kurulum ekiplerimizin gerekli tüm sağlık önlemlerini alarak optimum sürede kurulumu yapmasını ve evden ayrılmasını sağladık” dedi.

YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK
Üretim kapasitelerini iki katına çıkaran son teknoloji üretim bantları ile yeni üretim tesislerini tamamlayıp, 2022 yılında da faaliyete almayı planladıklarına değinen Çilek, şöyle devam etti: “Satışlarımızda ise başta yurt dışı olmak üzere önceki seneye kıyasla büyüme hedeflerimiz var. Dijital projelere de yatırım yapmaya ve odaklanmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda 2021 yılı için Ar-Ge merkezimizin de ortaya koyduğu birçok proje hedefi var. Bu projeler hem mağazalarımız hem de müşterilerimiz tarafında dijitalleşmeyi daha fazla kullandığımız ve fayda sağladığımız projeler olacak. Ayrıca istihdama da yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2020 yılında Çilek Akademi’nin başlattığı online eğitimler, 2021 yılında da artarak devam edecek. Çilek olarak ülkemize ve markamıza olan güvenimizle yatırımlarımıza ve tüm dünyada kendi alanındaki uzman marka imajımızı vizyon, misyon ve stratejik planlarımız doğrultusunda artırarak devam ettireceğiz.”
Vasfiye Çilek, üretimlerinin yüzde 30’unu ihraç ettiklerini, en büyük ihracat pazarlarının Almanya, Kuveyt, Rusya, S. Arabistan, Fas, İsviçre, Irak, Libya, Meksika, Romanya ve Yunanistan olduğunu söyledi. 

DÜŞ ÜRETİYORUZ

Çilek, marka olarak temalı ürünlerde öncü pozisyonlarını ve global mevcudiyetlerini sürdürebilmek için yeni jenerasyon çocukların beklentilerinden ve hayal güçlerinden yola çıkarak yeni tematik ürün çalışmaları yaptıklarını söyledi. Çilek Mobilya’nın kuruluşundan bu yana özgün tasarımlar sunmayı, firma kültürüne vazgeçilmez bir değer olarak kattığını vurgulayan Çilek, Çilek Design Hub’un Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak Tasarım Merkezi Belgesi alan sektördeki ilk firma olduğunu belirtti. Vasfiye Çilek, “Burası, tasarımın ‘özü’, ‘merkezi’ olarak, Çilek Genel Müdürlük ofisinde endüstriyel tasarımcılar, mimarlar ve grafikerlerden oluşmuş bir tasarım merkezidir. Tasarım ekibi, “düş üretmek” mottosuyla gençlerin ve çocukların hayallerini süsleyen, onların ihtiyaçlarını gözeten, ergonomik, yenilikçi, eğlenceli, kaliteli, güvenli ve çevreye duyarlı, yeni duygular ve yeni deneyimler kazandıran özgün tasarımlara imza atıyor” ifadelerini kullandı. Çilek Mobilya’nın 2015 yılında Ar-Ge merkezini, 2016 yılında ise Tasarım Merkezini kurarak sektörlerindeki Tasarım ve Ar-Ge merkezini bir arada bulunduran ilk marka olduğunun altını çizen Çilek, şirketlerinde çok uzun süreden beri var olan Ar-Ge bölümünü ve ilgili bağlantılı fonksiyonlarını “Ar-Ge Merkezi” kavramına uygun tarzda yeniden organize ederek, bu konuda önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini anlattı. Çilek şunları söyledi: “Ar-Ge merkezinde mühendislik temelli, kendi alanlarında uzman, araştırmacı 32 personel ile devamlı olarak yürütülen tasarım ve ürün geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, sektörde yeni ürünlerin seri üretime alınması sürecinin yakından takip edilmesi, piyasaya yeni çıkarılacak ürünlerinin kalıp tasarımı, kalite çalışmaları, projenin endüstriyelleşme süreçleri, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve firma içerisinde ihtiyaç duyulan süreçlerin mühendislik ve yazılım temelli olarak çağın gerekliliklerine ayak uydurabilecek seviyede geliştirilmesi alanlarında faaliyetler yürütülüyor. Son 5 yılda Ar-Ge projelerinin yanı sıra 27 adet patent başvurusu yapılıp 6 adet patent tescillendi, 11 adet TÜBİTAK destekli proje yapıldı ve 533 adet tasarım tescili alındı. Ar-Ge merkezinde yaptığımız çalışmalar katma değeri yüksek, fonksiyonel yeni ürünlerin ortaya çıkarılmasında bakış açımızın gelişmesine katkılar sağladı. Üretim içerisindeki süreçler daha da geliştirilerek süre, kalite ve verimlilik gibi konularda önemli kazançlar sağlandı. Firmamızın süreçlerinin geliştirilmesini sağlayan ve izlenebilirliğini arttıran yazılımlar kendi bünyemizde yapılmaya başlandı.” Vasfiye Çilek son olarak gelecek ile ilgili hedeflerinin giderek artan Ar-Ge yatırımı ve Ar-Ge niteliği yüksek projeleriyle yenilikçi ve en rekabetçi ürünleri sunarak alanında lider ve öncü firma konumlarını korumak olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51