HABERLER

Minteks’in başarısının arkasında yaratıcılık ve yenilik var

Minteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman, Minteks’in marka güvenirliğiyle ulaştığı başarının arkasında, yaratıcılık, yeni ürün, teknoloji ve tasarımların geliştirilmesini odağına alan yenilikçi yönetim anlayışının yer aldığına dikkat çekti.

Çeyrek asrı aşkındır ülke ekonomisine değer katan Minteks Şirketler Grubu; toplamda 38 bin 500 metrekare alanda, ihracat, iç piyasa ve perakende de havlu ve bornoz grubu başta olmak üzere, ev tekstili & dekorasyon, cafe&restaurant, gıda üretimi, temizlik &hijyen ürünleri, akaryakıt işletmeciliği alanlarında faaliyet göstermektedir. Hizmet verdiği mevcut sektörlerin yanı sıra yeni yatırımları IRWEAR ile giyim, Minör Davet ile etkinlik ve organizasyon, Minör&Majör Eğitim Kurumları ile eğitim ve Majör Yayınları ile de yayıncılık alanında büyümesini sürdürmektedir.

Entegre tesis avantajı

İleri teknoloji ile pamuktan bambuya kadar 150’yi aşkın yenilenen desenlerle ürettiği havlu ve bornozların yanı sıra tekli havlu hediyelik kutusu, aile seti, 45 parça karton ve ahşap çeyiz sandığı gibi geniş yelpazede tasarımlarıyla sektöre ilkleri ve yenilikleri kazandıran Minteks, yatak odası, banyo ve mutfak alanlarında da fark yaratarak, yaşam alanlarına şıklık sunmaktadır. Bünyesinde dokuma, nakış, konfeksiyon mevcut olan firmanın boyahane dışında entegre tesis olma avantajıyla; bornoz ve havlu üreticisi olarak sektörün önde gelen firmaları arasında yer almaktadır. Ev tekstili ile banyo ve ev temizliğinin tamamlayıcı unsurları olan temizlik&hijyen grubunda ise yüzey temizleyici, yumuşatıcı, sıvı sabun ve dezenfektan ürünleri de sunmaktadır. Yatırım yapmaya devam ettiği ve ürün çeşitliliğini artırdığı online satış mağazası mintekshome.com’da da tüm ürün gruplarını müşterileri için ulaşılabilir kılmıştır.

Katma değerli ürünler

Minteks Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman, tekstil grubunda havlu, bornoz, havlu terlik, hamam grubu, yatak örtüsü, battaniye, nevresim, çarşaf, uyku seti ürünlerinde zengin bir ürün yelpazesine sahip olduklarının altını çizdi. Butik üretim anlayışıyla yenilikçi ürünler tasarlamaya ve üretmeye devam ettiklerini belirten İrman, “Özellikle üç dört bin yıl önce kullanılan örneğin muslin kumaşlardan yaptığımız bornozlar, After Bath ve Vitray grubu ürünleri, çocuklara yönelik bornoz ve nevresim takımları, havlu ve bornoz setlerine ekledikleri sabahlıklarımız ilgi görmekte” dedi.