banner6

Normalleşme nasıl olacak?

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kifayetsizliği ve bireylerin küreselleşme aşkı nedeniyle yerküre bir salgına teslim edildi. Salgın duyulduğu anda Çin izole edilmeliydi, bu konuda DSÖ görevini yerine getirmemiştir.

Medya Kulis 06.04.2020, 21:00 06.04.2020, 21:00
Normalleşme nasıl olacak?
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kifayetsizliği ve bireylerin küreselleşme aşkı nedeniyle yerküre bir salgına teslim edildi. Salgın duyulduğu anda Çin izole edilmeliydi, bu konuda DSÖ görevini yerine getirmemiştir. İnsanoğlu pandeminin ne olduğunu bilmediği için Çin'den yaşananlardan nasıl faydalanırım telaşına düşmüştür. Düşünün Asya'da salgın devam ederken Uzakdoğulu turistler dünyanın her yerinde el üstünde tutuluyordu. Milli havayolumuz dahi İstanbul üzerinden Asyalıları dünyaya uygun fiyatla ulaştırma yarışındaydı.
Üç ay hayatı Asya tarafında durdurmaktan kaçınmanın bedeli şimdi tüm insanoğlu tarafından ödenmektedir.
Çözüm kişisel izolasyon yani, insanların evden çıkmaması olduğu söyleniyor. İmkanı olan devletler bunu yapabiliyor. Bu noktadan sonra herkesin eve girmesi neyi sağlayacak?
Evlere girmek sorunu kısa vadede çözüyor, hastaları evden alıp izole ediyorsunuz Çin'in yaptığı gibi. Dediğimiz gibi salgını sınırlarınızda durduruyorsunuz, can kayıplarını minimuma indiriyorsunuz.
İnsanlar sağlığına kavuşup, ülke içinde hayat normale dönüyor. Tüm dünyaya üretim yaparak, önemli bir tedarikçi oluyorsunuz.
Ancak önemli bir husus var, sınırlarınıza sahip çıkmanız gerekiyor bu süreçte, çünkü dışarıda pandemi devam ediyor. Yurtdışıyla insan hareketinin çok sınırlanması gerekiyor.
Bu noktada siz dünyada pandeminin sonlanmasını veya tıbbi çözümün bulunmasını bekliyorsunuz.
Sokağa toplum olarak iki ay çıkılmaması ve bir yıl gibi toplumsal izolasyona ihtiyaç var tahminen.
Herkes nasıl normalleşeceğimizi düşünüyor.
Yarım yamalak tedbirlerle ne sağlık ne de ekonomik problemlerimizi çözebiliriz. Olağanüstü sorunlar olağan tedbirlerle çözülmez.

Sayı: 1245 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51