banner6

Çarklar neden yavaşlıyor?

Yaşanan kur atağının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. TL bu süre zarfında bir miktar değer kazandı.

Medya Kulis 21.10.2019, 21:00 21.10.2019, 21:00
Çarklar neden yavaşlıyor?
Yaşanan kur atağının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. TL bu süre zarfında bir miktar değer kazandı. Paramız güçlendikçe de kriz psikolojisinden uzaklaşıldı.
Ekonomide dengelenmeden bahis edilen bugünlerde etrafımıza baktığımızda eski günleri aratır bir tablo görmekteyiz. Sinirli insanlar, boşaltılmış dükkanlar, gün içerisinde neredeyse sıfırlanan trafik v.b.
Sokağa baktığımızda gördüklerimizin sonuç olarak üretim tarafına da yansıması beklenir. Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından açıklanan sanayi anketine göre sanayi üretimi düşüşte on iki ayı geride bıraktı.TL destekli ihracattaki artışa rağmen sanayide üretim azalmaktadır.
Bu bilgi bize iç tüketimde çok büyük bir düşüşün yaşandığını söylemektedir.
Satın alma gücünün düşmesi, işsizliğin artması beraberinde daha az tüketim ve üretimi getirmiştir.
"Kredi Balonunun sönmesi ve tüm sektörlerde önemli bir üretim kapasitesi oluşması sanayide çarkların yavaşlamasının başlıca sebepleridir.
Yıllarca burada yazdık; "genişlemeleri süreçlerinde herkes mutludur ancak iş tersine döndüğü zaman sonuçları çok olumsuz olmaktadırşeklinde.
Bir süre kredi daralmasını ve olumsuzluklarını yaşayacağız. Risk almaktan uzaklaşılan böylesi bir dönemde kötü haberlerin gelmesi doğaldır.

Sayı: 1221 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51