banner34

banner50

banner6

Bakır yükseldi demir düştü

Londra‘da bakır fiyatları, Çin‘de aktivitelerin beklenenden hızlı toparlanması ve bazı büyük ekonomilerin yeniden açılmasıyla küresel ekonominin yeniden ayağa kalkacağı umuduyla, üçüncü haftada da kazanca hazırlanıyor. Londra Metal Borsası‘nda (LME) üç ay vadeli bakır, haftalık olarak % 2,9 artışla 5.

Medya Kulis 09.06.2020, 00:00 09.06.2020, 00:00
Bakır yükseldi demir düştü

Londra‘da bakır fiyatları, Çin‘de aktivitelerin beklenenden hızlı toparlanması ve bazı büyük ekonomilerin yeniden açılmasıyla küresel ekonominin yeniden ayağa kalkacağı umuduyla, üçüncü haftada da kazanca hazırlanıyor. Londra Metal Borsası‘nda (LME) üç ay vadeli bakır, haftalık olarak % 2,9 artışla 5.532 dolar/tona çıktı. Kontrat günü hemen hemen yatay çizgide geçiriyor. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası‘nda Temmuz vadeli bakır, %0,3 artarak 44.910 yuan/tona (6.331 dolar) vardı. Citi, risklerin dengesinin bakır için kısa vadede daha fazla iyimserliğe doğru yöneldiğini belirterek bakırda yukarı doğru eğilimin gelecek aylarda da devam etmesini beklediklerini ifade etti. LME‘de alüminyum % 0,1 düştü, nikel % 0,6 arttı.Çin‘de demir cevheri vadeli işlemleri, üç gün art arda artıştan sonra bugünkü işlemlerde geriledi. Ancak Çin‘de demir cevheri talep görünümünün canlı olması ve Brezilya‘dan tedarik endişeleri desteği ile düşüş sınırlı gerçekleşti.Analistler, ileriye baktığında, Çin‘in çelik talebinin altyapı ve emlak sektörü desteği ile devam ettiğini ve bunun Brezilya‘dan tedarik riskleri ile birleştiğinde, fiyatlarda yeni yüksek seviyeleri test etmeye devam edebileceğini not ettiler.Dalian Emtia Borsası‘nda Eylül vadeli demir cevheri, % 0,3 düşerek 754 yuan/tondan (106 dolar) işlem gördü. Singapur Borsası‘nda Temmuz vadeli kontrat ise % 0,4 artarak 97,64 dolar/tona çıktı.



Shanghai Vadeli İşlemler Borsası‘nda inşaat demiri % 0,5, sıcak haddelenmiş bobin % 0,1 arttı, paslanmaz çelik % 0,2 düştü.


Sayı: 1254 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51