banner6

Maksimum kalitede tam zamanında ürün

Nuri Körüstan Metal ve NUKON Lazer Makine Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Körüstan, “Nuri Körüstan Metal ve NUKON markasının olduğu her yerde amacımız maksimum kalitede tam zamanında ürün. Ar-Ge, teknolojik ve tezgâh yatırımlarımız, üretimimiz aralıksız devam ediyor. Önümüzdeki iki yıl içinde yeni nesil fabrikamızda üretim yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Makina 06.04.2021, 02:59
Maksimum kalitede tam zamanında ürün

Temeli Ömer Körüstan tarafından 1959 yılında küçük bir sac kesim atölyesi olarak atılan Nuri Körüstan Makina Metal San. Tic. AŞ, müşteri odaklı yaklaşımıyla 2003 yılındaki yeni yapılanmayla birlikte mal ve hizmet çeşidini arttırdı. Firma bugün alevli kesim, lazer kesim, plazma kesim, su jeti kesim, testere kesim, giyotin makas kesim, abkant presle büküm, boru, profil, paslanmaz ve levha sac satışı konularında hemen hemen tüm müşteri taleplerini karşılayacak konuma geldi. Kaliteli ürünü kısa sürede uygun fiyata sunabilmek için 18 bin metrekaresi kapalı, 2 bin metrekaresi açık alanda binlerce ton stoklu malzeme ile faaliyet gösteren Nuri Körüstan Metal’in, 0,5 mm’den 600 mm’e kadar özellikle S235, S275, S355, C45, 4140 kaliteler olmak üzere sac, levha ve dövme çelik levhalar stoklarında bulunuyor.

HER TÜRLÜ İHTİYACA CEVAP VEREBİLECEK KAPASİTEYE SAHİBİZ
Nuri Körüstan Metal ve NUKON Lazer Makine Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Körüstan, 50 yılı aşkın kesim ve malzeme tecrübeleriyle Bursa ve Türkiye’de ana sanayiler, yan sanayiler ve bütün imalatçılara hizmet verdiklerini belirterek, her türlü demir-çelik ihtiyacına cevap verebilecek kapasiteye sahip olduklarının altını çizdi. Körüstan, şunları söyledi: “Kaliteyi ölçmek amacıyla laboratuvarlarımızda malzemenin kimyasal yapı analizi, çekme testi, sertlik ölçümü ve UT testi ile müşterilerin kaliteli ve sertifikalı ürünler veriyoruz. Aylık olarak işlediğimiz ve sattığımız demir- çelik miktarı 5000 tondan fazla. Ayrıca fabrikamızda kullandığımız oksijen kesim, plazma kesim, sujeti ve lazer kesim makinelerimiz de grup firmamız olan NUKON markadır. Şu an bünyemizde 15 adet oksijen kesim makinası ile 400 mm kalınlığa kadar kesim işi yapıyoruz. 3 adet plazma kesim makinamız, 10 adet CNC abkant büküm makinamızda mevcuttur. 600 mm’e kadar testere kesim yapıyoruz. Yine bünyemizde bulunan 10 adet fiber lazer kesim tezgahı ile 2500 mm x 8000 mm boyutlarına kadar 30 mm kalınlığa kadar siyah sac kesimi yapıyoruz. Ayrıca bünyemizde 1 adet su jeti kesim makinası da bulunuyor. 150 mm’ye kadar her türlü malzemeyi hassas olarak kesimini yapabiliyoruz.”

EN İDDİALI ÜRÜNÜMÜZ ÖZEL ALAŞIMLI ÇELİK
Zengin boru profil stok sahası ile tüm özel ve standart malzemelerde stoklu bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Nuri Körüstan Metal ve NUKON Lazer Makine Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Körüstan, “0,5 – 600 mm aralığındaki tüm malzemeler için firmalarının tek adresken metal düzleştirmede 600 mm’e kadar testere kesim hattına sahibiz. En iddialı ürünlerimiz arasında özel alaşımlı çelikler gelmektedir. Yüksek teknoloji analiz cihazlarının bulunduğu Malzeme Test Laboratuvarımızda tüm metal malzemelerin kimyasal analizi, sertlik ölçme işlemleri, ultrasonic yöntemler ile çekme, sertlik, laminasyon, mukavemet ve analiz yapılıyor” dedi.


TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE GELİŞEN MAKİNE “NUKON LAZER”
Bursa’da 1959 yılından bu yana faaliyet gösteren Nuri Körüstan Metal Makina, 2008 yılında firmanın ihtiyaçları doğrultusunda ürettiği fiber lazer kesim makinelerini, 2010 yılında pazardan gelen talepler doğrultusunda NUKON markası altında üretmeye başladı. Ağır sanayinin temelini oluşturan makina ve metal parça üreticisi firmaların yanı sıra otomotiv firmalarının da makina ihtiyacını karşılayan Nukon Lazer Makina, gelişen teknolojiyle paralel olarak her geçen yıl daha da büyüyor. Geliştirdiği sistemler ışığında ürettiği yeni makinalarla metal dünyasında önemli bir yer edinen Nukon Lazer Makine “Tam Zamanında” prensibiyle her sipariş için üretim sürecini tek tek planlayarak müşterilerine maksimum kalitede ürünler sunuyor.

TÜRKİYE’DE İLK 5 EKSEN LAZER MAKİNA
Nuri Körüstan Metal ve NUKON Lazer Makine Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Körüstan, “NUKON Lazer Makine olarak Boru&Profil lazer kesim makineleri ile sac kesimi çözümleri sunan fiber lazer makinelerinin yanı sıra farklı ihtiyaçlara yönelik özel makine üretimi yapmaktayız. Türkiye’de ilk 5 Eksen lazer kesim makinesi üretmenin yanında Türkiye’deki sektörünün öncü ağır sanayi firmalarının kullandığı 45 dereceye kadar açılı kesim kabiliyetine sahip ve 30 metre boyunda extreme bevel cutting lazer kesim makinesini üretmekteyiz. Teknoloji geliştikçe bizler de kendimizi geliştirmeye ve ürün gamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Geliştirdiğimiz tüm makineleri kesim kaliteleri, kesme toleransları, kesim hızları, saatteki üretim miktarları, işletme ve bakım giderleri uygulamalı olarak tespit ederek teslimat öncesi uzun soluklu ve bir o kadar da zorlu testlere tabi tutuyoruz.”
NUKON’DAN 35 ÜLKEYE İHRACAT
Gelişmeye ve yenilenmeye son hızla devam ettiklerini belirten Körüstan, “ABD, Avrupa, Uzak Doğu ve dünyada şu ana kadar 35 ülkeye makinelerimizi ihraç ediyoruz. Hem dünya çapında hem de yerelde zorlu geçen 2020’nin ardından gözümüzü 2021 yılına çevirmiş bulunmaktayız. Türkiye’nin ilk endüstriyel fiber lazer kesim makinesi üreticisiyiz. Ar-Ge, teknolojik ve tezgâh yatırımlarımız, üretimimiz aralıksız devam ediyor. 18 bin metrekarelik bir alan üzerinde üretim yapıyoruz, önümüzdeki iki yıl içinde yeni nesil fabrikamızda üretim yapmayı planlıyoruz. Teknoloji geliştikçe bizler de kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz ve ürün gamımızı genişleteceğiz” diyerek yeni yılda yeni hedeflere doğru hızla ilerlediklerini ifade etti.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51