banner6

01.02.2021, 21:37

Logaritmik artış yeni bir dev iş birliği

Tüm dünyada elektrikli otomobillere ilgi oldukça fazla ve ülkemizde de her ne kadar elektrikli araç satışlarında istenilen seviyeye henüz gelmese de satışlar artmaya devam ediyor.
Türkiye otomobil pazarında 2019’da 12,006 hibrit ve 222 adet de elektrikli otomobil satışı gerçekleşmişti. 2020 sonunda ise 22, 272 hibrit ve 844 adet elektrikli otomobil satışı yapıldı. Böylece geçen yıl toplamda 23,116 adet elektrikli ve hibrit otomobil satıldı.

2020 sonu itibarıyla pazarda satılan araçların motor tipine göre bakıldığında yüzde 52,4 pay ile benzinli, yüzde 39,5 pay ile dizel ve yüzde 4,3 ile gazlı otomobiller oldu.
Elektrikli ve hibrit otomobillerin payı da yüzde 3,8’e yükseldi.
Söz konusu dönemde elektrikli otomobil satışları yüzde 280,2 ve hibrit otomobil satışları da yüzde 85,5 artış gösterdi.
2020 pazar verileri, henüz düşük seviyelerde olsa da elektrikli ve hibrit araç satışlarındaki artış trendinin devam ettiğine işaret ediyor ben bu artışın logaritmik olarak yakın gelecekte hepimizi şaşırtacağına inanıyorum.
Bu arada dünyada yaklaşık 8 milyon elektrikli araç bulunuyor.

Google’ın Çinli rakibi arama motoru piyasasının yüzde 54,3’üne sahip olan Baidu, akıllı elektrikli araç için otomobil üreticisi Geely ile ortaklık yapacağını duyurdu.
Google her ne kadar dünyanın en çok kullanılan arama motoru olsa da Çin’de bu pazarın lideri Baidu. Baidu akıllı elektrikli araçlar üretmek için Çinli otomobil üreticisi Zhejiang Geely Holding Group ile ortak bir şirket kuracak.
Firma yaptığı açıklamada, Geely ile birlikte sürücüsüz araç teknolojisi ve internet bağlantı alt yapısı geliştireceklerini vurguladı.
Bu iki dev şirketin rekabete farklı bir boyut getireceği aşikar.
Baidu yöneticisi, “Baidu’nun akıllı ulaşım, bağlantılı araçlar ve otonom sürüş konusundaki uzmanlığını Geely’nin lider otomobil ve elektrikli araç üreticisi olarak birleştiren yeni ortaklığın, gelecekteki binek araçların yolunu açacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Enerji Ajansı’na göre, dünya genelinde var olan yaklaşık 8 milyon elektrikli otomobilin yarısı Çin’de yer alıyor.
Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51