banner6

Zorludan yerli üretim

Zorludan yerli üretim

Kent 26.05.2014, 21:00 26.05.2014, 21:00
Zorludan yerli üretim
Zorludan yerli üretim
akıllı telefon müjdesi
Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiyedeki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, geleneksel hale getirdiği Sinerji Toplantısında, Türk sanayisinin önemli ismi, Zorlu Grubu Eş Başkanı Zeki Zorluyu ağırladı.
RUMELİSİAD Sinerji Toplantısına onur konuğu olarak katılan Zorlu, dernek üyelerine yaptığı konuşmada, Türkiyenin en büyük şirketlerinden biri olma hedefiyle yola çıktıkları ifade ederek, Zorlu Grubunun yarım yüzyılı aşan serüveninde, dokuma tezgâhlarında başlayan başarı dolu öyküsünü katılımcılarla paylaştı.
Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiyedeki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD) geleneksel hale getirdiği Sinerji Toplantısında, iş dünyasının ülkemizdeki en önemli temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor.
RUMELİSİAD Sinerji Toplantısının son halkası, Sheraton Hotelde gerçekleştirildi. RUMELİSİAD Yönetim Kurulu ve dernek üyelerinin katıldığı görkemli gecenin onur konuğu, Türk sanayisinin en önemli temsilcilerinden, Zorlu Grubu Eş Başkanı Zeki Zorlu oldu.
Gecenin açılış konuşmasını, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı yaptı. Manisanın Soma İlçesinde yaşanan maden kazası sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Kırcı, iş güvenliği önlemleri alınmasının iş dünyasının en büyük sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.
Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması adına herkesi dikkatli olmaya çağıran ve denetlemelerin yerinde yapılması gerektiğini vurgulayan Kırcı, tarihlerinin en büyük sel felaketiyle boğuşan Bosna ve Sırbistan içinde, bölge halklarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
"SİNERJİ
TOPLANTILARIYLA FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYORUZ
Geceye katılan RUMELİSİAD üyelerine teşekkür eden Kırcı, "RUMELİSİAD olarak gerçekleştirdiğimiz sinerji toplantılarıyla, farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Bizler Rumeli ve Balkan kökenli sanayici işadamları olarak, Balkan ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi güçlendirme hedefiyle yola çıktık. Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha iyi noktalara getirilmesi en büyük beklentimiz. Gelinen noktada atılan her türlü adımın destekçisiyiz diye konuştu.
Kırcının ardından sözü, gecenin onur konuğu Zeki Zorlu aldı. Kendisini ağırlayan RUMELİSİADa teşekkürlerini ileten Zorlu, Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında gerçekleştirdiği birbirinden güzel çalışmalardan dolayı derneği kutladı.
"BAYRAĞI TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Zorlu Ailesi olarak Türkiyede ilk 10 şirket arasına girme hedefiyle yola çıktıklarını belirten Zorlu, bu hedefe varmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Zorlu Grubunun Denizlide dokuma tezgâhlarında başlayan öyküsünün; özveri, disiplin ve inancın zaferi olduğunu aktaran Zorlu, "50 yılı aşan bu serüvenin elbette ki kimi zaman tatlı kimi zaman sıkıntılı anları da yaşandı. Ancak bu öykünün mimarı Hacı Mehmet Zorlunun devrettiği bayrağı, tüm Zorlu Ailesi onun ilkeleri doğrultusunda taşımaya devam edecek dedi.
"YERLİ ÜRETİM AKILLI TELEFONU MÜJDESİ
Vestel markasıyla, tamamen yerli üretim ilk akıllı telefonu hayata geçirmek için gün saydıklarını ifade eden Zorlu, "Tamamen yerli, akıllı bir telefon ürettik. Bilişim sektöründe yüzde 100 yerli bir telefon üreterek bir ilke imza attık. Rekabetçi olmayı hedefliyoruz. Vestel olarak bilişim sektörüne çok fazla önem gösteriyoruz. Tamamen Türk mühendislerimizin yaptığı bu ürünü tüm dünyaya ulaştıracağız. Ürünümüz şu anda kendi personelimiz ve iç ekibimiz tarafından test aşamasında şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından RUMELİSİADa yeni katılan üyelere Başkan Mustafa Kırcı tarafından rozet takılıp plaket takdim edilirken, gecenin sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadı.

Sayı: 942 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51