banner34

banner50

banner6

Yeni Sanatoryum ile gurur duyacağız

Yeni Sanatoryum ile gurur duyacağız

Kent 11.08.2014, 21:00 11.08.2014, 21:00
Yeni Sanatoryum ile gurur duyacağız
Yeni Sanatoryum ile gurur duyacağız
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Akademi projesi çerçevesinde iş dünyasına eğitimlerin verilecek Kirazlıyayladaki sanatoryum binasının Türkiye ve Bursa ekonomisinin gelişmesinde önemli bir görev üstleneceğini söyledi.
Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında inşa edilen, uzun süre verem hastaları için tedavi merkezi olarak kullanılan Kirazlıyayla Sanatoryum binası, iş dünyasının üst yöneticileri için yakın coğrafyanın önemli eğitim merkezlerinden birisi olacak. Geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyi kazanan BTSO, tarihi binada BTSO Akademi projesini hayata geçiriyor. Proje çerçevesinde yaşam boyu eğitim merkezi haline gelecek olan bina, yeni yüzüyle iş dünyasının eğitim üssü haline gelecek. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Fransanın İnsead ve İngilteredeki Wilton Park örneklerinden yola çıkarak restore edilecek olan Sanatoryum binasını yerinde inceledi.
"BURSAYA VE ULUDAĞA YAKIŞAN BİR BİNA HALİNE GETİRECEĞİZ
Orta ve üst düzey yöneticiler için eğitim merkezi haline gelecek olan binada incelemelerde bulunan protokol üyeleri, BTSO Akademi Projesi kapsamında tekrar hayat bulacak binanın Türkiye ve Bursanın önemli değerlerinden birisi olacağını söyledi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, tarihi sanatoryum binasının yeni döneminde Bursanın ve Uludağın önemli kazanımlarından birisi olacağını belirterek, "Bu tarihi bina, BTSO Akademi Projesi çerçevesinde yaşam boyu eğitim merkezi haline gelecek. Sanatoryum binası, hem Türkiye hem de Bursa ekonomisinin gelişmesinde önemli bir görev üstlenecek. İnşallah 2015 baharında burada renavosyanla ilgili ilk startımızı vereceğiz. Projenin ihtiyacı olan müştemilatla ilgili izinlerimizi yerine getireceğiz. Bursaya ve Uludağa yakışan önemli bir yapı haline gelecek dedi.
"DÜNYACA ÜNLÜ EĞİTİM KURUMLARI İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Tarihi Kirazlıyayla Sanatoryum binasının uzun yıllar önemli bir sağlık merkezi olduğunu ifade eden Başkan Burkay, BTSO Akademi Projesi sayesinde binayı tekrar ayağa kaldıracaklarını kaydetti. Sanatoryum binasını yakın coğrafyanın eğitim üssü haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Burkay, şöyle konuştu: "BTSO olarak, Doğu Avrupa başta olmak üzere yakın coğrafyada iş dünyasının ciddi anlamda değişen konjektüre adapte olması için bu projeyi başlatıyoruz. Dünyaca ünlü eğitim kurumları ile yapılacak işbirlikleri kapsamında sertifika programlarını burada hayata geçireceğiz. Bu sayede üst yönetim kadrosunun eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu projeye başından bu yana destek olan meclis üyelerine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Projemiz Bursaya ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, tarihi sanatoryum binasının tarihi görüntüsü ve ihtişamı ile Uludağın en önemli yapılarından birisi haline geleceğini ifade etti.

Sayı: 953 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51