banner6

Yeni gözde Barakfaki

Yeni gözde Barakfaki

Kent 24.04.2006, 21:00 24.04.2006, 21:00
Yeni gözde Barakfaki
Yeni gözde Barakfaki
BARSİAD Başkanı Demirören, 50 sanayicinin, altyapı sorunlarını çözmeye çalıştıkları Barakfaki Sanayi Bölgesinde yatırım için uygun ekonomik zamanı beklediğini söyledi.
Barakfaki Sanayi Bölgesi, ekonomiye olan katma değer ve istihdam katkısını yeni yatırımlarla artırmayı hedefliyor. Barakfaki Sanayici ve İşadamları Derneği (BARSİAD) Başkanı Arif Demirören, tabela OSB olmayı istemedikleri için öncelikle altyapı sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Geçen yıl yaptıkları OSB başvurusunun sonucunu beklediklerini belirten Demirören, Barakfaki Sanayi Bölgesinin coğrafi konum itibariyle OSB olmayı çoktan hakettiğini kaydetti. Demirören, "Sağlık koruma bandı ve yapılaşma ile ilgili bir sıkıntımız yok dedi.
Şartlar uygun olursa...
Bölgeye son dönemde yoğun bir yatırım talebi olduğunu, arsasını satın alan 50ye yakın girişimcinin inşaata başlamak için ülkede uygun ekonomik koşulların oluşmasını beklediğini vurgulayan Arif Demirören, "Ekonomide şu an sıkıntılar var. Bunlar giderilir ve yatırım yapmak için yüzde 100 uygun ortam oluşursa bu inşaatlar başlar. Barakfaki Sanayi Bölgesi, toplamda 220 sanayi tesisini bünyesine katabilecek geniş bir alana sahip dedi.
Ekonomiye büyük katkı
Barakfaki Sanayi Bölgesinin şu an 66'sı faal, 7'si de inşaat halinde olmak üzere toplam 73 fabrikasıyla 5 bin kişilik istihdam yarattığının altını çizen Demirören, OSB hedefini gerçekleştirme doğrultusunda yaptıkları altyapı çalışmaları hakkında da bilgi verdi. BUSKİ ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, Bölgenin içme suyu şebekesi ile kanalizasyon altyapısının 2007 yılında bitirilmesi sözünü aldıklarını vurgulayan Demirören, "Yeşil Çevre Arıtma Tesisinin de devreye girmesiyle, Yeşil Bursa'nın Yeşil Sanayi Bölgesi olan Barakfaki Sanayi Bölgesi, bu yıl içerisinde ilçe ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yol sorununu da çözme gayretinde olacak. OSB tabelamızı kentimizin doğu sanayi kapısı üzerine taktığımızda farkımız ortaya çıkacak. Yıllardır, bu Bölgenin kalkınması için sanayicimiz, işadamımız, işçimiz ve tüm kurumlarımızla yılmadan mücadele ediyoruz. Bunun karşılığını da mutlaka alacağız" dedi.
Barakfakili sanayiciler olarak geleceğin bugünler kadar rahat olmayacağının bilincinde olduklarını kaydeden Demirören, "Yerleşim durumuyla, Bursa'daki sanayi bölgeleri içinde çevreye en az zarar veren, meskun mahallerden uzak ve yapılaşma olarak en düzenli bölgelerden birisi olan Barakfaki Sanayi Bölgesi, Yenişehir Havaalanı'na yakınlığı, çevre yolunun bağlantı noktası olmasıyla da çok kullanışlı ve geleceği olan bir yer. Dolayısıyla OSB olmayı fazlasıyla hakediyoruz diye konuştu.

Sayı: 520 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51