banner34

banner50

banner6

'Türkiyeye güvenen

"Türkiyeye güvenen

Kent 23.06.2014, 21:00 23.06.2014, 21:00
'Türkiyeye güvenen
"Türkiyeye güvenen
yatırımcı yanılmadı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bugüne kadar Türkiyeye güvenen hiç kimse mahcup olmadı, bugüne kadar Türkiyeye güvenen hiç kimse de zarar etmedi. Türkiyeye güvenen her zaman karlı çıktı dedi.
Fikri Işık, Bosch Grubunun, Almanyadan sonra dünyada ilk kez Bursada yüksek teknolojiyle üretilen "CRI2-20 Common Rail Dizel Enjektörü tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bakanlığı açısından da son derece önemli bir üretim tesisini açmaktan çok büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Boschun artık Türkiyede her yönüyle bir Türk şirketi olduğunu ifade eden Işık, "Bosch bir dünya markası, global bir firma, dünyada 43 bin Ar-Ge çalışanıyla dünyanın en büyük Ar-Ge firması aynı zamanda. Neredeyse cirosunun yüzde 10unu Ar-Geye harcayan bir firma. Bu gerçekten çok ama çok etkileyici bir durum diye konuştu.  Işık, bu noktada Boscha birkaç açıdan teşekkür etmeleri gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: 
"Birincisi bu kadar güzel bir üretim tesisi açılıyor. 800 milyon liralık bir yatırım ve bine yakın çalışanın, akşam evine ekmek aş götüreceği bir tesisin açılışındayız. İkincisi bu tesis sıradan bir üretim tesisi değil. Bu tesis bir yüksek teknoloji eseri. Fabrikasındaki makinelerden sisteme kadar bir yüksek teknoloji fabrikasındayız. Üçüncüsü burada üretilen enjektörler yüksek teknoloji ürünü ve bütün dünyaya buradan satılacak. Bursadan Türkiyeden satılacak. Madein Bursa, Madein Türkiye. Bu bizim Bursada ve Türkiyede Boscha teşekkür etmemiz için başka bir neden. Ama başka bir neden daha var, o da şu; özellikle buradaki üretimin Ar-Gesinin Türkiyede ve Bursada yapılmış olması, buna Türk mühendislerimizin Türk insanının katkıda bulunmuş olması. Şu anda Boschun Türkiyede 3 tane Ar-Ge merkezi var ve buralarda önemli sayıda Ar-Ge personeli çalışıyor. Bunların çok büyük bir kısmı Türk. Artık Bosch ile Türk insanımızın da Ar-Ge noktasındaki birikimi, bilgisi artıyor.  
Boschun Ar-Gesi sayesinde artık Türkiyenin sadece ürün ihraç etmediğini, bilgi, know-how da ihraç ettiğini ifade eden Işık, Türkiyenin artık yükte hafif pahada ağır olan bilgiyi ihraç ihraç ettiğini, bunun Türkiye açısından son derece önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.
Işık, Boschun Türkiyenin Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine de büyük katkılar sağladığını dile getirerek, şunları kaydetti:  "Boschun kurduğu Ar-Ge merkezleri, yaptığı çalışmalar, bilgi ihracatı ve Ar-Gesinde yaptığı çalışmanın üretimle taçlandırılması, Türkiyenin Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine çok anlamlı, değerli katkılar sağladı. Bosch gerçekten kendi tedarikçileriyle inanılmaz güzel bir ilişki biçimi geliştiriyor.

Sayı: 946 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51