banner6

Özlüce ve Altınşehir kötü kokudan kurtuluyor

Özlüce ve Altınşehir kötü kokudan kurtuluyor

Kent 04.08.2014, 21:00 04.08.2014, 21:00
Özlüce ve Altınşehir kötü kokudan kurtuluyor
Özlüce ve Altınşehir kötü kokudan kurtuluyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından Batı Atıksu Arıtma Tesislerinde yaptırılan koku paneliyle Özlüce ve Altınşehir Bölgesinde yaşayan vatandaşların kötü kokudan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçildi.
Bursada vatandaşların huzuruna yönelik hizmetleriyle dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi tarafından Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesislerinde yaptırılan koku paneli, Özlüce ve Altınşehir Bölgesinde yaşayan vatandaşların kötü kokudan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçiyor.
Büyükşehir Belediyesi olarak tüm alanlarda hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursada çevre ve çevre yatırımlarını çok önemsiyoruz. Koku üreten bölgelerde kokuların yayılması halkın en büyük şikayetlerindendi. Özellikle arıtma tesislerimizin çevreye koku yaydığı ve kısmen halkımızı rahatsız ettiği bildiriliyordu. Bu konuya hassasiyetle dikkat ediyor ve çalışmalarımızı her geçen gün yoğunlaştırıyoruz. Özellikle yaz aylarında kokuyla mücadelemizi daha da yoğun sürdürüyor ve kimyasal malzemeden kaplama yaparak kokunun çıkmasını ve yayılmasını önlenmiş oluyoruz diye konuştu.
Kimyasal malzemelerle yapılan mücadelenin fiziki imalatlarla da desteklendiğini vurgulayan Altepe, "Daha önce Doğu arıtma tesisinde de uyguladığımız ve eskiden bölgede büyük sıkıntı olan kokunun çevre binalara yayılması konusunda önemli bir çözüm olan bu koku perdesini, aynı şekilde Batı arıtma tesisinde de uyguladık. Batı arıtma tesisinde hakim rüzgarlar yönünde, 16 metre yüksekliğinde bir çelik perde olarak koku perdesi oluşturuldu ve perdenin imalatı 350 metre boyunca, yaklaşık 1.2 milyon TL maliyetle gerçekleştirildi dedi.
Başkan Altepe, çalışmanın önemine dikkati çekerek, "Amacımız, buradan çıkan kokunun yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemektir. Koku perdesiyle, meyilli olan 16 metrelik duvara çarpan havanın yükselerek atmosfere ulaşması sağlanıyor ve çevreye yayılması önleniyor. Özellikle bu uygulama, Özlüce ve Altınşehir gibi Bursanın batısında yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatacak dedi.
Altepe, çevreyle ilgili önemli bir yatırımı daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Sayı: 952 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51