banner6

Kızılottan müteahhitlere uyarı,

Kızılottan müteahhitlere uyarı

Kent 23.06.2014, 21:00 23.06.2014, 21:00
Kızılottan müteahhitlere uyarı,
Kızılottan müteahhitlere uyarı,
"LTD. şirketlerinizi A.Ş.şirketlere dönüştürün
Vergi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, "Limited şirketlerinizi anonim şirketlere çevirin, bu sizin için büyük kolaylıklar sağlayacak ve belirli işlemlerde vergiden kaçınma imkânı sağlayacaktır dedi.
Sheraton Otelde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, inşaat sektörünün ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ve bu katkının sürekli olarak arttığını belirtirken, "İnşaat işlemlerinde ve kazancının belirlenmesinde özellikli vergi uygulamaları söz konusudur. Maalesef bizler inşaat işlerinde KDV, Damga Vergisi ve Gelir Vergisi stopajı uygulamaları, yıllara yayılan inşaat işlerinde maliyetin ve kazancın tespiti gibi özellikli vergi konularını çok da iyi bilmiyoruz şeklinde konuştu.
İnşaat sektöründe genel vergi uygulamalarına ilişkin bilgilerin büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Mescioğlu "Vergi risklerini tespit edebilmek, ihtilaflı durumlardan kaçınmak ve önlemini alabilmek hepimiz için büyük önem taşıyor. İşte bu yüzden zaman zaman bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bunların bir kısmı belki mevzuatı çok iyi bilmiyor olmamızdan, bir kısmı da sektörümüzün kendisine özgü hassasiyetlerinden kaynaklanıyor olabilir dedi.
İMSİAD tarafından düzenlenen İnşaat İşlerinin Vergilendirilmesi konulu panelde ilk olarak konuşan Vergi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, vergi affı konusunda görüşlerini açıklarken, "Bugünlerde vergi affı gündemde. TBMM Genel kurulunda görüşülüyor. Ancak bu tasarıda bazı eksiklikleri var. Matrah artırımı olabilir, stok ve demirbaş affı eklenip ihtilaflı dosyalar da dahil edilebilir. Ayrıca vergisini zamanında ödeyene de indirim getirilebilir. Bunlar yapılırsa kamu vicdanı daha rahat eder diye konuştu.
Konut sektörünü ilgilendiren yasal düzenlemelerin devam ettiğini söyleyen Kızılot, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Kanununun müteahhitlere bilhassa konut satışında yeni yükümlülükler getirdiğini ifade etti.
İnşaat faaliyetlerinde kazancın tespitinden arsanın hasılat paylaşımı karşılığı müteahhide verilmesine kadar farklı konularda teknik ve vergisel başlıklara değinen Şükrü Kızılot, "Limited şirketlerinizi anonim şirketlere çevirin, bu sizin için büyük kolaylıklar sağlayacak ve belirli işlemlerde vergiden kaçınma imkanı sağlayacaktır dedi.
Panelin ikinci bölümünde konuşan YMM ve Vergi Müfettişi Abdullah Tolu, Yeni KDV Tebliğinin inşaat sektörüne getirdiği yenilikler, YMM ve Hesap Uzmanı Nur Ekesan da inşaat işlerinde vergi incelemesi konularında açıklamalarda bulundu.

Sayı: 946 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51