banner34

banner50

banner6

Faiz indiriminde temkinli olmalı

Faiz indiriminde temkinli olmalı

Kent 09.06.2014, 21:00 09.06.2014, 21:00
Faiz indiriminde temkinli olmalı
Faiz indiriminde temkinli olmalı
BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Mayıs ayı enflasyon verileri ile makro ekonomik gelişmeler konusundaki görüşlerini açıkladı.

Nisan 2014 itibariyle yüzde 1.34 düzeyinde artan TÜFE, Mayısta yüzde 0.4 ile beklentilerin altında kaldı. Yıllık enflasyon ise yüzde 9.66 ile son iki yılın zirvesini gördü. Döviz kurundaki değer kaybının enflasyon dinamiği üzerindeki olumsuz etkisinin sürdüğünü belirten Günal Baylan, bunun yanı sıra olumsuz hava koşullarına bağlı olarak gıda fiyatlarındaki artışlar ile giyim ve ayakkabı grubundaki mevsimsel fiyat yükselişlerinin de enflasyona katkısı olduğunu vurguladı.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçının Bakanlar Kurulunda yaptığı sunumda; enflasyondaki düşüş sürecinin Haziranda başlayacağını belirttiğini anımsatan Baylan, "Nitekim, Merkez Bankasının parasal sıkılaştırması ve BDDK tarafından alınan makro ihtiyati tedbirlerin etkisinin bundan sonraki süreçte gözlenmesi mümkün
Geçen hafta açıklanan PPK toplantı özetinde ise; iktisadi faaliyette ılımlı bir artışın başladığı vurgulanmıştı. Merkezin bağımsızlığı ile ilgili tartışmaların yoğunlaştığı bugünlerde, enflasyondaki düşüş sürecinin beraberinde getireceği olası faiz indirimlerinde temkinli ve kademeli bir politika davranışının izlenmesi gerektiği kanısındayız dedi.

Sayı: 944 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51