banner6

Çözüm; markalaşmak

Çözüm; markalaşmak Tekstilcinin istihdam ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi isteği üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyleyen AKP Grup Başkan vekili Çelik, işletmelere markalaşmayı önerdi. Tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıları değerlendiren AKP Grup Başkan vekili Faruk Çelik, sektörün hükümetten talepleri arasında, KDV'nin yanı sıra istihdam maliyetleri ile enerji girdilerinin de bulunduğunu hatırlattı.

Kent 17.04.2006, 21:00 17.04.2006, 21:00
Çözüm; markalaşmak
Çözüm; markalaşmak
Tekstilcinin istihdam ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi isteği üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyleyen AKP Grup Başkan vekili Çelik, işletmelere markalaşmayı önerdi.Tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıları değerlendiren AKP Grup Başkan vekili Faruk Çelik, sektörün hükümetten talepleri arasında, KDV'nin yanı sıra istihdam maliyetleri ile enerji girdilerinin de bulunduğunu hatırlattı.
Sanal Türkiye bitti
Bunlarla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çelik, "Hükümet olarak bunları da belirli bir şekilde yapacağız. Ancak bu sanayicimizin ne kadar işine yarar bilemiyorum. Asıl yapılması gereken, tüm dünyada olduğu gibi markalaşmaktır. Markaya yönelip, ar-ge çalışmalarına ağırlık vermeliyiz dedi.
Türkiye'nin kendini düzlüğe çıkarmaya çalışan bir ülke konumunda bulunduğunu dile getiren Çelik, "Ancak eski Türkiye'yi özleyenler var. Ne vardı eski Türkiye'de? Bazı firmaların bilançolarındaki 'diğer gelirler' kısmı en yüklü kalemi oluşturuyordu. Nedir o diğer gelirler? Faizden elde edilen gelirler. Terlemeden, çalışmadan, üretmeden para kazanmaktı. Bankaya yatırılan, paradan, dövizden kazanç sağlanıyordu. Bu para milletin cebinden çıkıyordu. Bu Türkiye artık bitti. O sanal bir Türkiye idi, şimdi gerçekten üreten, ürettiği ile para kazanan Türkiye var dedi.

Sayı: 519 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51