banner6

BURSARAY yerli

BURSARAY yerli

Kent 22.09.2014, 21:00 22.09.2014, 21:00
BURSARAY yerli
BURSARAY yerli
üretimle BÜYÜYOR

Bursaray vagon sayısını artırmak için ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vagon takviyesiyle birlikte artırılan seferlerle metro ulaşımında yaşanan yoğunluğun tarihe karışacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantısında konuştu. Çarşambadaki İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Başkan Altepe, Bursarayda yaşanan yoğunluğun kısa zaman sonra sona ereceğini ifade etti. Batıda Görükle doğuda da Kestele uzatılan metro hatları nedeniyle raylı ulaşımda istenmeyen yoğunlukların yaşandığını belirten Başkan Altepe, Bursarayın önce vagon sonra da sefer sayısının artırılmasıyla yaşanan sıkıntının sona ereceğini kaydetti. Bursarayın vagon sayısının artırılmasına yönelik ihale hazırlıklarının son aşamada olduğunu belirten Başkan Altepe, "İnşallah ihaleye çıktıktan sonra hem vagon hem de sefer sayılarımız artmış olacak dedi.
YERLİ ARAÇLAR CADDELERDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, metro vagonu alımında özel bir firma tarafından tamamen yerli kaynaklarla Bursada üretilen metro vagonlarının kullanılabileceğini ifade etti. İhaleyi metro vagonu üreten Bursalı firmanın alabileceğini, başka firma olsa dahi metro vagonlarının yerli üretilmesi şartının bulunduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Artık raylı sistemi kim alırsa alsın bunu yerli yaptırmak zorunda. Kendi yerli raylı sistem aracını üreten Bursa, bunu Türkiyeye kazandırmış oldu.
Diğer firmalar da yerli firmalarla çalışmak şartıyla ihalelere girebilecek. İhale sonucuna göre inşallah Bursada üretilen yerli vagonlar caddelerimizde boy gösterecek diye konuştu.
 BURULAŞa 2 YENİ HAT
Başkan Altepe, açıklamasında deniz ulaşımında gerçekleştirilen yeni yatırımlara da değindi. Bursanın deniz ulaşımı ve çevre illere bağlanmasıyla ilgili her geçen gün yeni hamle yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, bundan sonra Armutludan İstanbula, Bandırmadan da İstanbula yolcu taşıyacaklarını ifade etti. Hatlarla ilgili her türlü iznin alındığını ve seferleri başlatmak için gün saydıklarını belirten Başkan Altepe, "İzin alabildiğimiz, talebin olduğu tüm destinasyonlara hatlarımızı koyuyoruz. Avşa, Marmara Adası gibi hatlar çalışıyor.
Son olarak Armutluda da izinler alındı. Bundan sonra Mudanyadan İstanbula giden deniz otobüsü Armutluya da uğrayıp oradan da yolcu alacak. Aynı şekilde Bandırma için de izinleri aldık. Bandırmadan da İstanbula karşılıklı olarak deniz uçağı seferleri yapmış olacağız diye konuştu.

Sayı: 959 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51