banner6

Bursa dünya mirası

Bursa dünya mirası

Kent 23.06.2014, 21:00 23.06.2014, 21:00
Bursa dünya mirası
Bursa dünya mirası
Bursa Büyükşehir Belediyesinin Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve sultan külliyelerinin Unesco Dünya Mirası Listesine alınması için verdiği mücadele olumlu sonuçlandı ve Bursa artık Dünya Mirası Listesine girdi.
Katarın başkenti Dohada yapılan 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısında Türkiyeden İzmir Bergama ve Bursanın Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve sultan külliyeleri ile listede yer almasına karar verildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesinin Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri artık Dünya Mirası Listesine girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi ve Kültürel Mirasın ayağa kaldırılması yönünde verdikleri mücadelenin UNESCO tarafından da tescillenmiş olduğunu belirterek, Bursanın tarih ve kültür turizminden hak ettiği payı alması için önemli bir fırsat doğduğunu söyledi. Bursada 8500 yıllık arkeolojik bölgelerden 2300 yıllık Bitinya Surlarına, 600-700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılara kadar her alanda önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, 14 yıl önce başlayan UNESCO Dünya Mirası Listesine girme hayalini de gerçekleştirdi.
Altepe, Bursanın dünya çapında keşfedilmeyi bekleyen cennet bir köşe olduğunu söyledi. Altepe, Bursanın öncelikle turizm alanında gelişmesi amacıyla bu değerleri en iyi şekilde tanıtmakta kararlı olduklarını dile getirdi.

Sayı: 946 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51