banner6

BTSOnun 125. yılına

BTSOnun 125. yılına

Kent 09.06.2014, 21:00 09.06.2014, 21:00
BTSOnun 125. yılına
BTSOnun 125. yılına
görkemli tören
Kentin en önemli ekonomik dinamiği konumunda bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 125inci yılında düzenlediği görkemli bir törenle üyeleriyle buluştu.
Koza Handa 6 Haziran 1889da Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının engin bir vizyonla kurduğu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 125. yılını muhteşem bir organizasyonla kutladı. BTSO, kurulduğundan bugüne kadar Odaya hizmet eden yönetim kurulu ve meclis başkanlarının yanı sıra uzun süre çalışan meclis üyeleri ve personellerini ödüllendirdi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiyeye ve Bursaya dair sağlam bir inanç ve büyük hayallerinin olduğunu belirterek, "Atalarımızın başardıklarıyla övündüğümüz gibi torunlarımızın da bizleri anacağı başarı hikâyeleri yazmak için buradayız dedi.
BTSO 125. yaşını, Merinos AKKMde düzenlenen ve sunuculuğunu Ceylan Sanerin yaptığı görkemli bir törenle kutladı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programa, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa milletvekilleri, BTSO eski oda başkanları, meclis başkanları, üyeler ve aileleri katıldı. Program, hazırlanan büyük bir sürprizle BTSOnun kurucusu Osman Fevzi Efendinin hologram yöntemiyle hazırlanan konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 20. yüzyılın eşiğindeki dünyanın büyük değişimler yaşadığı dönemde, Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının geniş bir vizyonla hayata geçirdikleri hayalin 125. yaşını kutladıklarını söyledi.
"TÜRKİYE, YENİ DÜNYA DÜZENİNİN KURGULANDIĞI MASADA BEN DE VARIM DEMEKTİR
Savaşlarla yıpranan, sanayi devrimini ıskalamış yeni global aktörlerle mücadelede zorlanan bir dönemde BTSO gibi bir kurumu kuran ve bugünlere getiren minnettar olduklarını dile getiren Başkan Burkay, BTSOnun sürdürülebilir büyümeyi başarmış ender kurumlarından birisi olduğunu kaydetti. Türkiye olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde hazırlanan ve hükümet politikası olarak kabul edilen ihracata dayalı 2023 stratejileri kapsamında dünyanın e büyük 10 ekonomisinden biri olmak için çalışacaklarını kaydeden İbrahim Burkay, "Bu hedef geniş bir vizyon kadar üstün bir cesaret gerektirir. Çünkü dünyada 16. ekonomi olan Türkiye, yeni dünya düzeninin kurgulandığı masada ben de varım demektedir. Bilmeliyiz ki, bu hedefe ulaşmak kolay olmayacaktır. Başta hükümetimiz, kamu kurumlarımız ve özel sektörümüz olmak üzere milletçe el ele verirsek başaramayacağımız hiçbir hedef yoktur. Bizim DNAlarımızda dünyaya nizam vermiş, model olmuş bir imparatorluğun izi var dedi.
"OYUNUN KURALLARINI
BİZ OLUŞTURMALIYIZ
Burkay, "Bursa iş dünyası olarak; artık oyunun kurallarını biz oluşturmak istiyoruz. Kurala uyan değil, kural koyan bir Bursa olalım diyoruz. Ülkelerarası rekabette cazibe merkezi bölgelerin öne çıktığı, kalkınmanın lokomotifliğini kentlerin üstlendiği yeni ekonomik iklimde, BTSOyu ve Bursayı yeniden konumlandırdık. Her bir projemiz, ülkemizi ve Bursamızı hedeflerine ulaştıracak stratejik bir hamlenin karşılığıdır dedi.
BTSODAN VEFA ÖDÜLLERİ
Gecede, Bakan Yılmaz BTSOnun kurucusu Osman Fevzi Efendi adına torunlarından Memduh Gökçene Vefa Ödülünü takdim etti. Görkemli programda, BTSOya en uzun üye kaydı olan, Sayas Gıda, Uludağ Maden, Ali Muhittin Dinçsoy, Gökçen Sanayi, Batı Dokumacılık, Metin Kızanlıklı, Kemal Urulu, S.K.T Yedek Parça ve Ö. Lütfi Takeye; Eski Yönetim Kurulu Başkanları Hüseyin Suat Sungur, Mehmet Şener, M. Mutlu Uraz ve Celal Sönmeze; Meclis Başkanları Feridun Malcıoğlu, Adnan Türkay, Mustafa Paçacı, Türker Çilingir, Burhan Vatan ve İlhan Parseker; 30 Yıldan Fazla Hizmeti Olan Personel Ergun Kağıtcıbaşı, Visalüddin İpeker, Mehmet Emin Çetin ve İlhan Ekene, En Uzun Süreli Meclis Üyeliği Yapan Mahmut Yılmaz, Abdullah Bilaçlı, Ersan Şekercioğlu, Hasan Kırcı, Necati Altınöz, Yusuf Köpüktaş, Ali Yılmaz, Feridun Uyruk, İsmail Hakkı Yılmaz, İsmail Ulubey, Şeref Gündoğdu, Şerif Keskin, Yakup Altınöz ve İsmail Hakkı Keskine Vefa Ödülleri verildi.

Sayı: 944 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51