banner6

KALİTEYE YOLCULUK

1998’den Bugüne… KalDer, Bursa’da 1998 yılında kuruluşundan itibaren basınla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmüştür. 1998 yılında başlayan ‘Kaliteye Yolculuk’ köşesi, KalDer’in faaliyetlerini ve kalite dünyasından gelişmeleri paylaştığı vizyon bir köşe oldu.

Kaliteye Yolculuk 28.09.2020, 23:49 28.09.2020, 23:49
KALİTEYE YOLCULUK
1998’den Bugüne…

KalDer, Bursa’da 1998 yılında kuruluşundan itibaren basınla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmüştür. 1998 yılında başlayan ‘Kaliteye Yolculuk’ köşesi, KalDer’in faaliyetlerini ve kalite dünyasından gelişmeleri paylaştığı vizyon bir köşe oldu. Uzun yıllar sürdürülen köşe, bundan böyle EKOHABER Gazetesi’nin yeni yayın döneminde okuyucuları ile buluşacak. Girişi kısa tutarak, sözlerimizi bilgiye bırakıyoruz. Bu ilk yayını EFQM Modeli’ne ayırdık.

EFQM Modeli Nedir?

EFQM Modeli, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (European Foundation for Quality Management) tarafından sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile geliştirilerek 1991 yılında tüm dünyaya duyurulmuş olan bir yönetim modelidir. Model ilk uygulanmaya başladığı 1991 yılından beri Avrupa genelinde ve dışında yer alan kuruluşların iyileştirme ve yenileşim kültürü geliştirmeleri için rehber olmuştur. Dünya çapında tanınan, bir yönetim çerçevesi oluşturan EFQM Modeli, kuruluşları, değişimi yönetme ve performanslarını iyileştirme konusunda desteklemektedir. Güncellenen Model, gerek yararlılığını korumak, gerekse uzun vadeli, sürdürülebilir bir gelecek arzu eden tüm kuruluşların yönetim gündemini sürdürmek amacıyla yıllar içerisinde birçok iyileştirme döngüsünden geçmiştir.

EFQM’i Uygulayan Limak Enerji

Uludağ Elektrik’e Modeli Sorduk

Modeli 2017 yılında uygulamaya karar vererek önce KalDer’e üye olduk ve KalDer öncülüğünde yürütülen Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzaladık.
Modeli, kurumumuzda yönetim felsefesi olarak benimsedikten sonra kurum içi hedef birliğimiz ve motivasyonumuz arttı, çoklu ve bütünsel bakış açısı kazandık, sürdürülebilirlik kavramını içselleştirdik ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimsedik. Misyon, vizyon ve değerlerimizde hep var olan müşteri ve çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutuyoruz ve EFQM Modeli kapsamında sürekli iyileştirme çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. EFQM Mükemmellik Modelini uygulayarak; yönetim yapısı, insan kaynakları, iş stratejileri ve iş birliklerini geliştirerek, paydaşlarımızın beklentilerini maksimum düzeyde karşılamayı ve süreç sonunda ise müşterilerimiz, çalışanlarımız ve tedarikçilerimiz açısından örnek bir şirket olmayı hedefliyoruz. Mükemmellik Modeli Ödül Sürecimiz, 2019 yılında Jüri Teşvik Ödülü ve Türkiye Mükemmellik Ödülü 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi ile taçlandırılmıştır.

EFQM’in bir yönetim felsefesi olması sebebiyle modelin sürekliliği olduğunu biliyoruz, bu sürecin bitmeyecek bir maraton olduğunun farkındayız. Sürecin bizim için farklı bir anlamı daha var. Ödül süreci başarıyla sonuçlandığı takdirde bu ödülü alan “ilk elektrik perakende şirketi” olacağız. Heyecanlı, motivasyonu yüksek bir ekiple bu yola çıktık, son 2 yıldır sıkı bir şekilde modelin kapsadığı adımları iş süreçlerimize uyguluyoruz. Model sayesinde pek çok iyileştirme sürecine de tanıklık ettik. Dış paydaşlarımızın kurumumuz hakkındaki algısını ve müşterilerimizin memnuniyet oranlarını ölçtüğümüz anketlerimiz var. Bu anketler aracılığıyla kurumumuzun başarı grafiğini tarafsız olarak gözlemleyebilme ve iyileştirme fırsatlarını keşfedebilme olanağına sahip oluyoruz.

Şirket olarak her yılın temasını belirliyor ve bu konseptte çalışmalarımıza yön veriyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını baz alarak projelerimizi geliştiriyor ve şirket olarak pek çok alanda sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyoruz.

***

Ajanda

29. Kalite Kongresi
17-18 Kasım 2020 Online Platform
“Yeni Yönler ve Ufuklar”
KalDer tarafından düzenlenen kongrede; pandemi süresi ve sonrasında dönüşüme uğrayan ekonomik ve ticari paradigmaları değerlendirerek ülkemiz açısında oluşabilecek yeni fırsat alanları ele alınacak.
Karikatür: 7. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması
Sanatçı: Jitet Kustana
Ülke: Endonezya

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51