banner6

01.02.2021, 21:34

Jimnastik

Her alanda başarı çok önemli, başarıyı desteklerken ve takip ederken halkların en çok ilgi gösterdiği alan ise spor. Haliyle, spor kulüpleri ve dolayısıyla da ülke yönetimleri de bu amaçla emek ve para harcıyorlar. Amaç başarı, yani şampiyonluk/birincilik ya da madalya olduğu için de tüm uğraşlar bu uğurda veriliyor. Hedefe ulaşmak için kulüplerin yabancı oyuncu transfer etmesi yıllardır yapılıyor. Ama ülkelerin bu hedefe ulaşmak için dilimizi dahi konuşamayan sporcularla temsil edilmesini ben tamamen yanlış buluyorum. Başarıya ulaşmak için her yol mubah olmamalı. Nüfusu 85 milyonu geçen bir ülkenin hedefe ulaşmak için stratejisi devşirmek ise; baştan kaybetmişiz demektir.
Ancak, son yıllarda farklı bir spor dalında muhteşem bir başarı hikayesi yazılıyor. Jimnastik; son yıllarda ülkemizi tüm dünyaya başarılarıyla duyuran, yeni Dünya ve Avrupa Şampiyonlarımızın çıktığı spor dalı. Yeni yönetimin getirdiği ve değiştirdiği tüm faaliyetlerin olumlu sonuçları tüm halkımızı gururlandırmış ve mutlu etmiştir. Türkiye Jimnastik Federasyonu yönetimini, antrenörlerini, tüm ekibini ve muhteşem sporcularını gönülden kutluyorum. Başarıya ulaşan bu yolda adım gibi eminim ki;
Yeni bir bakı açısı,
Önemli bir öz değerlendirme,
Stratejik plan,
Eylem planı,
Hedefe birlikte odaklanmak,
Yatırım,
Seçme,
Eğitim,
Disiplin,
Çok çalışmak,
İnanmak,
Yenilikleri takip etmek gibi adımlar vardır.
Emeği geçen ve hepimize büyük gurur yaratan tüm ekibi kutluyorum, hepsinin de Türk genci olduğunu hatırlatıyorum.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bu başarı hikayesini tüm spor federasyonlara ve kulüplere yaymalıdır. Hatta, bu ve benzeri başarı modelleri hayatın içerisindeki diğer kurumlar tarafından da örnek alınmalıdır. Yani; bir sanayi ya da hizmet kuruluşu başarıya ulaşmak için jimnastik federasyonundan ders almalıdır. ÜLKE ve PARTİ YÖNETİCİLERİ’de BU SÜRECİ ÖRNEK ALMALILAR.
Federasyon yöneticilerinin de bu başarıya nasıl ulaştıklarını yazılı ve görsel (belgesel) olarak web sayfalarında paylaşmalarını talep ediyor ve öneriyorum.

Darısı tüm alanlara…
Saygılarımla
(not: tüm bu güzelliklerin yanında bir de nazar boncuğu var; yazımı kalem alırken incelediğim TDK sözlük ve imla kılavuzları JİMNASTİK diyor, ama federasyonumuzun adı Cimnastik!)
https://www.tcf.gov.tr/
Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51