banner6

TÜGİAD Kuzey Makedonya’nın teknoloji ve enerji işine talip

Kuzey Makedonya’dan iş birliği ve yatırım hedefleriyle döndüklerini belirten TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, enerji, teknoloji, tekstil ve otomotiv başta olmak üzere birçok sektörde yatırım imkanı olduğunu söyledi.

İş Dünyası 02.05.2022, 23:10 30.04.2022, 23:53
TÜGİAD Kuzey Makedonya’nın teknoloji ve enerji işine talip

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜ­GİAD), 2022 yılında yurt dışı ticaret he­yeti çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz ay Azerbaycan’a başarılı bir ziyaret gerçekleşti­ren TÜGİAD, bu kez Kuzey Makedonya’yı ra­darına aldı. Genç iş insanlarından oluşan 15 kişilik bir heyetle iki gün boyunca çeşitli te­maslarda bulunan heyet, somut girişim tek­lifleri ile ülkeye döndü

“Her gittiğimiz ülkeden elimiz dolu döndük”

Ziyaret ile ilgili bir açıklama Yapan TÜ­GİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, bugüne kadar üç ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini ve hepsinden ticari anlaşmalarla döndükle­rini belirterek, “TBMM Başkanı Sayın Mus­tafa Şentop’un önerisi ve destekleriyle bu kez arkadaşlarımız ile birlikte Kuzey Make­donya’ya gittik. Buradan da elimiz dolu dö­nüyoruz. Üyelerimizin tamamına yakını bağlantılarını gerçekleştirdi ve imza aşama­sına geldiler” dedi.

Enerji ve teknolojide yatırım cazip

Kuzey Makedonya’da Türk firmaları açı­sından özellikle enerji ve teknoloji alanında büyük yatırım imkanları olduğunu kayde­den Çevikel, “TÜGİAD üyesi arkadaşlarımız yaptıkları görüşmelerden somut yatırım ve iş birliği teklifleri ile mutlu ayrıldılar. Arka­daşlarımızla birlikte Kuzey Makedonya’nın tüm enerji ve teknoloji yatırımına talip olduk” dile konuştu.

Kuzey Makedonya’da yapılacak enerji ya­tırımları için rüzgar, güneş ve bio enerji ko­nularında fırsatların olduğunu kaydeden Çevikel, yapılacak enerji yatırımlarının sa­dece Kuzey Makedonya’nın değil, hemen yanı başındaki, Kosova, Arnavutluk ve Sır­bistan’ın enerji ihtiyacına da cevap verebile­ceğini sözlerine ekledi.

TÜGİAD’ın iki gün süren Makedonya ziya­reti, yoğun toplantı trafiğine sahne oldu. İlk gün, Türkiye Büyükelçisi Hasan Mehmet Se­kizköy ve Ticaret Baş Müşaviri Oğuzhan Ber­ber’i ziyaret ederek, bölgedeki güncel durumlar ve kültür ve ticaret kültürü hak­kında bilgi alan heyet, ardından Kuzey Ma­kedonya Ticaret Odası temsilcileri ile birlikte iş yapılabilecek sektörleri görüştü.

İkinci gün Ekonomi Bakanı Kreshnik Bek­tashi’yi ziyaret eden heyet, Makedonya Eko­nomisindeki en önemli oyuncuların yer aldığı Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) Başkanı Aydoğan Ademoski ve Başkan Yardımcısı Dr. Bilal Sucubaşı ile de bölgede yatırım imkanlarını ele aldı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51