banner6

İş dünyası iyilikte örnek oldu

Çin’de başlayan ve kısa sürede dünyayı da etkisi altına alan Covid-19 vakasına ülkemizde de ilk olarak 11 Mart’ta rastlandı. Virüse yakalanan hasta sayısının artmaya başladığı dönemlerin mübarek Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte Bursa’nın önemli sivil toplum kuruluşları da adeta iyilik yarışına girdi.

İş Dünyası 02.06.2020, 00:00 02.06.2020, 00:00
İş dünyası iyilikte örnek oldu

Çin’de başlayan ve kısa sürede dünyayı da etkisi altına alan Covid-19 vakasına ülkemizde de ilk olarak 11 Mart’ta rastlandı. Virüse yakalanan hasta sayısının artmaya başladığı dönemlerin mübarek Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte Bursa’nın önemli sivil toplum kuruluşları da adeta iyilik yarışına girdi.



MÜSİAD’ın yardım eli tüm Bursa’yı sardı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi koronavirüs dönemi ve Ramazan ayında en aktif derneklerden biri oldu. Salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan Kızılay, İHH Bursa Şubesi, Bursa İlahiyat Vakfı, BURYAD gibi derneklerle yardımda birleşti.

Osmanlı’dan günümüzü değin yaşatılan ‘Zimem Defteri’ geleneğini de sürdürerek, ihtiyaç sahiplerinin bakkal borçlarını ödeyerek, anlamlı bir dayanışmaya imza attı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Ramazan ayı münasebetiyle başlatılan “Bir Lokma Destek” kampanyası ile de, Ramazan boyunca belirlenene hanelere Ramazan pidesi bağışında bulundu.

MÜSİAD bu süreçte mücadelesinde en ön safta savaşan sağlık çalışanlarını unutmadı. MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Şehir Hastanesi’ni başhekimliğini ziyaret etti. Salgın dönemindeki özverili çalışmalarından ötürü sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, 50 adet ateş ölçer cihazı bağışında bulundu.





BTSO’dan Gıda Yardımı

Bursa Valiliği koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmaları kapsamında 10 bin aileye gıda yardımında bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ramazan ayı dolayısıyla 4 bin gıda kolisini ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) destekleriyle hazırlanan 1.000 gıda kolisini de Bursa’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Mart ayında hayırsever iş insanları ve kurumların destekleriyle hazırladığı 10 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran BTSO, Ramazan ayı dolayısıyla 4 bin gıda kolisi daha hazırlayarak dağıtımını gerçekleştirdi. Gıda kolileri, ilçe sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıfları aracılığıyla 17 ilçede tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. BTSO ayrıca TOBB’un destekleriyle her yıl Ramazan ayında yaptığı gıda yardımını bu yıl da sürdürerek temel gıda malzemelerinin yer aldığı 1.000 gıda kolisinin dağıtımını gerçekleştirdi.BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘Ramazan’da Birlikte Olalım’ sloganıyla 7 yıldır düzenledikleri BTSO İftar Sofraları’nı koronavirüs tedbirleri dolayısıyla organize edilen iftar sofraları yerine bu yıl ihtiyaç sahiplerine gıda yardım kolileri ile destek verdiklerini kaydetti.





RUMELİSİAD Sağlık Çalışanlarına anlamlı destek

RUMELİSİAD, yeni tip korona virüs salgınında büyük emekleri olan sağlık çalışanlarına önemli desteklerde bulundu. Çekirge Devlet Hastanesi’ne 470 adet yıkanılabilir tulum teslim etti ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de destekte bulunan dernek, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de destekte bulundu. Hastanede kullanılan sarf malzemelerin tedarikine destek sağlarken, diğer taraftan 291 sağlık çalışanının ihtiyaçlarına katkıda bulunuldu. Küresel bir tehdit haline gelen korona virüs nedeniyle tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova, Türkiye’yi de etkisi altına alan pandemi sürecinde dernek olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Daha önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bir kısım acil ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Kumova, sanayi tipi çamaşır makinesi, kurutma makinesi, otomatik ütüleme makinesi ile entübe olmuş hastaların rahat nefes alabilmeleri için 26 adet plexiglass’tan koruma ünitesi yapılıp, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yoğun bakım bölümüne teslim edildiğini hatırlattı. Kumova, ayrıca dezenfektan püskürtme makinesi de üniversiteye teslim ettiklerini ve sağlık çalışanları için bu zamana kadar toplam 350 bin TL’lik destekte bulunduklarını kaydetti.





TÜGİAD İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Vefa Sosyal Destek Grubu kampanyası kapsamında, Mudanya Kaymakamlığı koordinasyonuyla erzak paketleri dağıttı. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan paketlerin dağıtımında TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ersoy Tabaklar da yer aldı. TÜGİAD Bursa Şubesi’nin gerçekleştirdiği erzak dağıtımı hakkında konuşan Başkan Ersoy Tabaklar, “Bu pandemi süreci en başta sağlığın, ailenin, yardımlaşmanın, ahlaki değerlerin, güçlü millet güçlü ve devlet olmanın, milli değerlerin ne kadar kıymetli olduğunu her birimize tekrar tekrar hatırlattı. TÜGİAD olarak bu süreçte, sorumluluk alarak destek ve yardımlarımıza devam ediyoruz” dedi.



BEKSİAD ‘İYİ BİR İŞ’ YAPIYOR…

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), Covid-19 salgını sürecindeki yardımlarını Ramazan ayında da sürdürdü. BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, üyelerinin yardımlarıyla hazırlanan ayni ve nakdi yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kızılay, Bursa Yardımlaşma Derneği’ne (BURYAD) ve İHH Bursa Şubesi’ne teslim edildi. Koronavirüs vakasının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk anlardan itibaren organize olan ve ramazan ayıyla birlikte bu süreçte ihtiyaç sahibi pek çok aileye ulaşan BEKSİAD, gönülleri fethetti. BEKSİAD’ın ‘İyi Bir İş Yapalım’ kampanyası kapsamında başlattığı mülteci kamplarında kalan çocuklara dağıtılmak üzere toplanan 50 bin kıyafet de İHH aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yıla çıktı.





BALKANTÜRKSİAD’IN

YARDIMLARI SINIRLARI AŞTI



Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), üyelerinin destekleriyle Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretilen 20 bin adet tıbbi maskeyi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere Bulgaristan’ın Razgrad iline bağlı Kubrat Belediyesi’ne gönderdi.

Sınırları aşan maske yardımı, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger tarafından, Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Veselin Bojilov ve Bulgaristan Bursa Ticaret Ataşesi Aleksandar Aleksandrov’a teslim edildi.

BALKANTÜRKSİAD bu süreçte gıda yardımlarıyla da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında oldu. Mudanya Vefa Sosyal Destek Grubu ile 200 aileye dağıtılmak üzere gıda kolisi yardımında bulundu.

Bu yıl Ramazan programlarının iptal olması sebebiyle, BALKANTÜRKSİAD, BTSO işbirliğiyle 100 aileye de iftar paketi ulaştırdı.





BUSADER Yardımlarını

Ramazan’da da sürdürdü

Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSADER) koronavirüs dönemi çalışmaları kapsamında Ramazan ayında da yardımlarını sürdürdü. BUSADER sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda 50.000 TL değerindeki erzak paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Gürsu, Nilüfer belediyeleri ile Soğanlı, Emek ve Sırameşeler muhtarlıklarına teslim ettiklerini açıkladı.





Uludağ OSB’den anlamlı destek

Uludağ OSB, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yüzüncü yılında anlamlı bir bağışa imza attı. Koronavirüs seferberliği kapsamında Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın ve bölgede faaliyet gösteren firma sahipleri yüzyıllık vefa kapsamında bölgede çalışanlara destek paketleri hazırladı. Destek paketlerinin dağıtımına Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı da katıldı. Destek paketlerinin dağıtımında konuşan Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem milli dayanışma kampanyası çerçevesinde devleti ve milletiyle el ele vererek, gerçekleşen salgın hastalıkla mücadeleye bizler de katkı sunmak istedik” dedi. Uludağ OSB’nin yürüttüğü çalışmaları takdirle izlediklerini söyleyen BTB Başkanı ve TOBB YK Üyesi Özer Matlı da, “Dünyanın geçtiği zor süreçte Türk milleti olarak kendi içinde dayanışmaya sahip olan bir aileyiz” diye konuştu.



GESİAD, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMADI

Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD), gerek koronavirüs salgını gerekse de mübarek Ramazan ayının başlaması sebebiyle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattı. GESİAD Vefa Sosyal Destek Grubu kampanyası kapsamında, Osmangazi ve Yıldırım Kaymakamlığı koordinasyonuyla erzak paketleri dağıttı. Osmangazi ve Yıldırım Kaymakamlıklarında yapılan dağıtım hazırlıklarında GESİAD Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri de bizzat yer aldı. Yapılan erzak dağıtımı hakkında açıklamalarda bulunan GESİAD Başkanı Murat Kaya, “ Sosyal sorumluluk çerçevesinde üyelerimizin destekleriyle yardımlarımıza devam ediyoruz. Daha önce Bursa Uludağ ÜniversitesiHastanesi’ne yaptığımız çamaşır ve kurutma makinesi desteğimizin ardından şimdi de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak yardımında bulunduk” dedi.



ZOR GÜN DOSTU TÜMSİAD

İş dünyası kuruluşlarından Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi toplumsal sorumluluğunun gereğini yerine getirerek sosyal dayanışmada örnek oldu. TÜMSİAD Bursa Şubesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sözleriyle başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasına 50 Bin TL’lik bağışla katılırken, ayrıca ihtiyaç sahibi 3 bin aileye de erzak kolisi dağıttı. TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı M. Kemal Şerbetçioğlu, “Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.



Bursa Uludağ Üniversitesi

Bursa iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları Covid-19 salgını süresince çalışmalarını aralıksız sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi’ni (BUÜ) unutmadı. Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Covid-19 salgınıyla mücadeleye destek olabilmek adına, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, acil/yoğun bakım servisinde kullanılması için OXIVENT OXI 4 PLUS Ventilation Cihazı (solunum cihazı) bağışladı.Bunun yanı sıra süreçte Coşkunöz Holding, Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Berteks, İnoksan, Marteks, Exemedia, GESİAD Yönetim Kurulu, iş adamı Mustafa Açılan ve TÜGİAD Bursa Şubesi ile Özel Bursa Kültür Okulları, BUÜ Hastanesi’nin cihaz ve hijyen malzemesi ihtiyaçları için çok önemli desteklerde bulundu.


Sayı: 1253 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51